Patrick Mommersteeg
Door Patrick Mommersteeg

Op 9 februari voltrok zich op het evenemententerrein in Hilvarenbeek een nieuwe editie van Dollen dinsdag. De locatie was nieuw voor de organisatie maar wat hebben ze goed uitgepakt. De Mainstage was ruim genoeg voor iedereen en met de stampwagens er omheen was het sfeertje compleet. De regen maakte het af en toe wel wat fris maar daar was zo nu en dan de Boombox een uitstekende oplossing voor.

We waren netjes rond 14:00 aanwezig waardoor we meteen de eerste set op de main meekregen. Deze werd verzorgd door Wyten, hij is een Dj uit Hilvarenbeek dus vooral lokaal wat bekender. Dit was een goede set als opwarmer maar niet helemaal mijn ding. Ik kwam echt voor de hardstyle en Wyten draaide vooral house. Dus we wisselden tussen de main en de boombox, dit was de containerstage die ook op Intents Festival te vinden is!

De overgang naar hardstyle
Hierna mocht Francois het stokje overnemen. Hij ging niet meteen over op het hardere, maar zocht een goede middenweg om voorzichtig wat hardere tracks te draaien. Tijdens de eerste twee sets was het op het hele festivalterrein erg rustig. Ik twijfel of de regen hiervoor heeft gezorgd of omdat de meeste pas wilde komen op het moment dat er over werd gegaan op de hardstyle.

PRDX – Josh en Wesz
Ttussen de set van PRDX en Josh & Wesz stroomde het terrein vol. De regen speelde geen rol in de sfeer, want iedereen ging er voor en had er zin in. Weer het bewijs dat hardstyle alles de baas is. Tijdens de set van PRDX gingen we over op de hardere kant, dat was wel een beetje waar ik op aan het wachten was. Er werden wat tracks gedraaid die oorspronkelijk echte carnavalskrakers zijn, maar waar nu een harde raw kick onder was gezet die het bij iedereen goed deed. Zo werd onder andere de ‘Gaan met die Banaan (Ruthless Remix)’ gedraaid.

Een uitstekende set van Coone
De avond beginnen met Coone was uitstekend. Hij wist de sfeer er perfect in te houden met wat klassieke tracks van hemzelf, precies zoals we van onze Belgische vriend gewend zijn. Zo begon hij met de remix van ‘The Opposites – Licht Uit’. De toon was gezet en we wisten dat het resterende deel van de line-up de avond alleen nog maar beter zou maken, met onder anderen Ran-D, Chain Reaction en Panic vs Bass-D.

Tijdens carnaval verwacht je meezingers en Coone heeft toch wel een aantal goede meezingers tussen zijn tracks zitten. Het was ondertussen donker geworden en zo kwamen de lichten die de organisatie had geregeld echt tot hun recht. De lichten op de mainstage en de stampwagens waren perfect op elkaar afgestemd waardoor je aan alle kanten voorzien was van een subtiele, maar zeker goede lichtshow.

The Firestarter
Er werd kort voor het festival gemeld dat de set van Ran-D een echte firestarter set zou worden. Als fan van Ran-D was ik dan ook direct klaar voor deze set en zou het nog beter worden dan ik had verwacht. Hij zette de hele main op zijn kop door de raw kicks er tot op het hoogste niveau in te knallen. Op het moment is Firestarter van Ran-D één van mijn favoriete tracks, en uiteraard ontbrak dit nummer dan ook niet in zijn set. Nu was dit ook wel te verwachten, wetende dat het een Firestarter live-set is.

Zeggen dat je het koud had was trouwens geen optie, want stilstaan was onmogelijk: Ran-D wist iedereen achter zich te krijgen. De crowd was de hele dag geweldig, maar dit was uitzonderlijk. Het was of hij een heel leger aan fans mee had genomen.

Chain Reaction is aan zet
Nadat Chain reaction ook al een tijdje uit de studio is gebleven, was ik wel weer toe aan een setje van hem. Keer op keer vind ik dat zijn stijl goed overkomt in zijn sets, dus ook op Dollen Dinsdag kon dat niet ontbreken. Op de dag zelf kreeg ik het idee dat Chain een nieuwe track draaide en meteen de dag erna rolde er een preview uit: ‘Oldskool Style’.
De track valt bij mij in de smaak en is een perfecte comeback dan deze man.

Panic vs Bass-D
Doordat iedereen een nat pak had gekregen door de regen, voelde het hoe verder de avond vorderde steeds kouder. Iedereen was toe aan iets te eten om op te warmen en een warm plekje om even door te brengen. De Boombox was tot 20:30 te betreden. We hebben een deel van de laatste set mee gekregen maar besloten dit wel vanaf een afstandje te doen door bij de eetgelegenheden een ‘’droog’’ plekje te bemachtigen.

De voorzieningen
De prijs kwaliteit verhouding was uitstekend met een ticketprijs van 15 euro had je namelijk zeker niks te klagen, de faciliteiten waren op en top geregeld. Er waren overal voldoende mogelijkheden om drinken te halen. Er was ook wat diversiteit in het eten, dus voor ieder wat.

Sanitair was het ook prima geregeld eigenlijk was het nagenoeg onmogelijk om te moeten wachten voordat je hier gebruik van kon maken. Al met al heeft de organisatie een uitstekend festival neer gezet en ondanks de regen toch een goede sfeer gecreëerd. De editie van volgend jaar wil ik in ieder geval niet aan me voorbij laten gaan.

 

Reacties

Reageren