Roy Boere
Door Roy Boere

Afgelopen weekend reisden er weer een hoop mensen af naar het zuiden van Nederland, want het was weer tijd voor een heel weekend WiSH Outdoor in Beek en Donk. Voor mij als reporter zou dit het eerste bezoekje aan dit festival zijn. De verhalen van voorgaande jaren waren in ieder geval zeer goed. Helaas zaten de weersvoorspellingen dit jaar (hoe kan het ook anders) niet zo mee en verschenen er filmpjes op Facebook van het onder water gelopen terrein. Zaterdagochtend namen we dus eerst even tijd om langs de winkel te gaan en een paar rubberen laarzen aan te schaffen. Want we laten ons natuurlijk niet tegenhouden door een beetje modder, toch?

Na een rit van bijna twee uur waren we ingecheckt in ons hotelletje. Het was inmiddels de hoogste tijd om ons om te kleden en op te frissen voor het festival. Het was ideaal dat er op verschillende plekken pendelbussen heen en weer reden van en naar het festival, dus daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt. Een eindje van het festival werd je afgezet waar je daarna met hordes mensen richting het festival liep. Er was ietwat bewolking, maar het zonnetje liet zich tegen alle verwachtingen in toch zien en er kwam steeds meer blauwe lucht tevoorschijn.. Zou het dan toch? Het was wel even zoeken naar de persingang, maar eindelijk kon het feest beginnen!

13592769_800x450Het terrein

Een van de leuke dingen van een festival, waar ik zelf nog nooit ben geweest, is het ontdekken van een nieuw terrein. Het terrein van WiSH Outdoor had wel het een en ander te verduren gehad de afgelopen dagen, waardoor het een grote modderpoel was geworden. De filmpjes op social media hadden ons hier natuurlijk al lichtelijk op voorbereid, maar gelukkig had de organisatie wel wat maatregelen getroffen, waardoor je jezelf redelijk over het terrein kon begeven. De lockers waren snel geregeld en ook de munten hadden we snel op zak. Wat ook prettig was geregeld, waren de in- en uitgangen bij de wc’s waardoor je je snel weer richting een stage kon bewegen.

Opstarten

Via de bekende weerapps hielden we het weer nauwlettend in de gaten en er zou bij binnenkomst gelijk een klein buitje vallen, dus gingen we starten bij de ‘The Magic Show’ stage, oftewel de RAW tent. Hier stond Tartaros al flink wat beukplaten te draaien en ondanks de regen die buiten viel, zat de sfeer er gelijk goed in. De voetjes gingen al aardig van de vloer. Gelukkig was de bui zo voorbij en kwam het zonnetje weer tevoorschijn. Tijd om ons richting de ‘Dedicated’ stage te gaan begeven, oftewel de hardstyle mainstage. Een indrukwekkende stage dat qua sfeer het gevoel gelijk lekker neerzet. Een strakblauwe lucht en de euforische nummers van Adrenalize lieten je alles even vergeten. Het genieten kon beginnen.

Hoe lekker is het om op een festival met wat euforie te beginnen? Met heerlijke remixes van nummers als ‘Ready For The Weekend’ en met het zonnetje brandend op je gezicht waren daar al de eerste kippenvelmomenten. En het was pas het einde van de middag!

13620341_800x450Ten Years WiSH

Eén van de sets waar een hoop mensen naar uitkeken, was de set van D-Block & S-te-Fan die dit jaar ook het anthem voor het festival hadden gemaakt. Het was even een afweging, omdat op de RAW Warface op precies hetzelfde tijdstip draaide. Uiteindelijk toch even om een hoekje gaan kijken bij Warface en die stond me daar toch een partij te beuken. Het was alleen zo ontzettend druk dat we toch hebben besloten om terug te gaan naar D-Block & S-te-Fan en de ‘Adventure Show’ van 20.00 uur niet te missen. De heren hadden weer een mooie combinatie van ‘gouwe ouwe’ en heerlijke stamplaten, wat zorgde voor een uitzinnig publiek. Het nummer ‘Higher’ zorgde ervoor dat het hele publiek uit volle borst meezong en tegelijk losging op de beat. Dat is wat je wil hebben als dj!

WiSH Outdoor vierde dit jaar natuurlijk ook haar tiende jubileumeditie en dat konden ze natuurlijk ook niet zomaar voorbij laten gaan. Om 20.00 uur werd een speciale show gestart, waarbij alle anthems van de afgelopen jaren voorbijkwamen. Nummers vol met herinneringen voor de bezoekers die dit feest al jaren bezoeken. Natuurlijk werd ook ‘Everything Changed’, het anthem van dit jaar gedraaid. Wat een lekker nummer is dat.

13612389_800x450Avondglorie

Iedereen kent het gevoel wel als het festival volop bezig is en het langzaam avond begint te worden. Als dan ook Wildstylez achter de draaitafels kruipt dan kan het niet anders dan dat het alleen maar beter gaat worden. Het duurde niet lang of ‘Lose My Mind’ klonk door de speakers en daarmee kan hij bij niemand wat fout doen. De mobieltjes vlogen de lucht in om alles op te nemen en je voelde de platen letterlijk onder je bewegen. Voor we het wisten stond Code Black alweer voor onze neus die een magische sfeer creëerde in de schemering van de avond. Met nummers als ‘Imaginary’ en ‘Eye Of The Tiger’ wist hij het publiek volledig voor zich te winnen, maar met een remix van het nummer van ‘Hello’ van Adele zette hij echt een ongelooflijk sfeermoment neer, waar nog menig festivalganger aan terug zal denken.

Afsluiting

De afsluiting van de hardstyle stage is waar iedereen het ruim voor het festival al over had. B-Front en Adaro, dat moest een perfect afsluiter worden! B-Front zette de goede sfeer van Code black door en liet het publiek aardig beuken met een originele set die snoeihard was. De ultieme afsluiter was toch wel Adaro, wat natuurlijk keihard beuken was, inclusief prachtige sfeermomenten ertussen. Dit maakte het festival en de afsluiting compleet. Euforische nummers als ‘Stressed Out’ zorgden voor zo’n moment. Natuurlijk mocht het nummer ‘Open The Gates’ niet ontbreken en het duurde ook niet lang of ‘Seven’ van E-Force werd gedraaid. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat het publiek compleet uit zijn dak ging en totaal waren vergeten in welke modderpoel ze eigenlijk stond. Wat wil je nog meer?

13620367_800x450Conclusie

Een onverwachts prachtige dag met het beste festivalweer wat je maar kan wensen, zorgde er eigenlijk alleen al voor dat dit een geslaagde dag was. Een mooie opbouw in sets en stijlen zorgden zeker ‘s avonds voor een magische sfeer met een hoop kippenvelmomenten. Die momenten waar je de volgende dag met een grote grijns op je gezicht aan terugdenkt en het nog een tijdje over hebt met je vrienden. Dat gevoel wil je na ieder festival toch? Een rit van bijna twee uur en een overnachting in een hotel zou ik er volgend jaar weer voor over hebben. Alleen hopen op iets drogere dagen ervoor, maar ach… die modder hebben we dit jaar ook overleefd. See you next year WiSH Outdoor!

LINE-UP 95%
GELUID 80%
STAGE 80%
SFEER 95 %
LOCATIE 65 %
ETEN & DRINKEN 80%

Reageren