Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

In Zwolle was het feest. En dat feestje kreeg des te meer glans omdat ‘onze’ eigen Willem Alexander en de mooie Maxima afgereisd waren naar Zwolle. Waarschijnlijk moesten ze de Tom Tom dubbel checken om te weten in welke uithoek ze terecht waren gekomen maar dat de weergoden rekening hadden gehouden met hun komst was een feit!

Ook dit jaar had High Energy Event weer een heerlijk boeket vol Dj’s samengesteld verdeeld over twee area’s. Zo kon je ook genieten van house en EDM tunes maar we waren toch echt gefocust op de stage waar wat hardere klanken te horen waren. Ook deze line-up was niet mis en konden we genieten van zowel talenten als gevestigde namen.

Het lot
Ergens tussen middernacht en het ochtendgloren besloten de weergoden dat Zwolle vrijgesteld zou moeten worden van regen, onweer en diverse hagel (en sneeuw) buien. De dag begon dan ook met heerlijke zonneschijn en dat kon dan ook niets anders betekenen dat het een heerlijk Koningsdagje moest worden. Met een paar regendruppels in de ochtend hadden we het grootste gedeelte van de buien wel gehad en mochten de eerste dj’s de mensen enthousiasmeren met wat heerlijke oude tunes, afgewisseld met wat recentere nummers. Hun artiestennaam is voor de meesten nog vrij onbekend maar staan beter bekend als Crisis Era.

Na tevens een lekkere remix gedropt te hebben van KSHMR & Bassjackers genaamd ‘Memories’ konden uitkijken naar de nummer twee op het programma. Ditmaal was het de enige vrouwelijke dj van de dag (op het hardstyle podium) maar wist zij absuluut haar mannetje te staan.

En hoe! Met een verzameling heerlijke knallers zette zij vrij vroeg al de toon voor de rest van de dag. Deze set alleen was al een uitdaging om te overtreffen voor de artiesten die na haar opgesteld stonden. Met klappertjes als ‘Men of Steel’ en ‘Wolfpack’ wist zij het publiek te trakteren op setje waar de Frequencerz jaloers op zouden zijn. Tel daarbij op haar remix van ‘Green Stuff’ en je hebt een klein idee hoe fijn die set geweest zou moeten zijn. Na dit heerlijke setje mocht Digital Punk, die wat vroeg op de timetable stond, het overnemen en hier een goed vervolg aan geven.

kingdance 2016 3
Ook dit setje loog er niet om en met een aantal heerlijke nummers liep de area aardig vol. Toen hij ook nog even zijn nieuwe track met Radical Redemption erin gooide werd het tijd om even een hapje te eten in de foodcorner. De track met Radical was trouwens ‘Protest of Indignation’. Een lekkere mix van melodie en fraaie kicks.

Na deze overheerlijke versnapering gingen we verder bij Act of Rage. Dit talent van Minus is More is sterk groeiende en bracht ook een zooitje heerlijke tracks ten gehore. Zo opende deze “small beast from the east” met zijn nieuwe remix van ‘Furious’ die eerder gemaakt werden door de grootheden Crypsis en Chain Reaction. Vervolgens konden we ook genieten van zijn track met MC Nolz genaamd Raging Reckless en kwam de Alpha2 remix van ‘Get Hit’ ook weer voorbij. Wat blijft dat toch een lekkere track, zowel het origineel als de remix zijn twee platen die het altijd goed doen!

Nadat we de skills van Act of Rage gezien hadden was het tijd voor het beest uit het westen! Deze man ondergaat momenteel de zware ongemakken van een hernia en daarom des te meer respect dat hij toch zijn kunsten wilde vertonen op Kingdance! Tijdens deze set was dit (gelukkig) nagenoeg niet te vernemen en draaide Jason Payne alsof zijn leven er vanaf hing. Ook in zijn set was het smullen geblazen. Zo konden we o.a. genieten van de ‘Watch Yourself’ remix van The Pitcher. Ook had hij wat grappige elementen in zijn set gegooid en hoorden we ineens “Marco Borsato en Doe Maar” voorbijkomen. En als bonus mocht het aanwezige publiek wederom genieten van Mr Puta zijn track ‘Green Stuff’, uiteraard in de Malua remix.

The New Era man
Nadat hij een dag eerder in Arnhem zijn anthem track ‘Bigger Bolder Better’ mocht draaien was het nu de beurt aan een gehele set met een hoop nieuwe albumtracks. Het publiek kon haar geluk niet op want zowel herkenbare – als nieuwe tracks werden gedraaid door de man die mega trots is op zijn nieuwe album genaamd ‘The New Era’.

Zo draaide Thera o.a. ‘Going Under’ met Yuna-X- en de anthem track van zijn album ‘The New Era’. Ook konden we genieten van ‘Getting Off’ en draaide hij natuurlijk het nummer dat aankomende zomer hoge ogen gaat gooien: ‘Bigger Bolder Better’. Al met al een heerlijke set van de man die langzaam een nieuwe weg ingeslagen is wat betreft zijn producties.

kingdance 2016 2
The hardest

Na deze set was het de beurt aan onze Poolse raw dj Regain en het duo Degos & Re-Done. Dat het hard zou gaan wisten we, maar zo hard?! Voor Chain Reaction een zeer mooie uitdaging om dit te overtreffen maar wat draaiden deze drie heren een lekkere set zeg. De ene track was nog heftiger dan de andere. Tracks zoals ‘Push It To The Limit’ en ‘Wakin Up’ knalden voorbij en het publiek had moeite om deze drie heren bij te houden. Tel daarbij op een heerlijke lasershow en je kunt je wellicht misschien voorstellen hoe geweest zou kunnen zijn.

Na al dit geweld kwamen we uit bij Chain Reaction. De man van Minus is More besloot niet geheel rustig aan te doen en knalde er heerlijke tracks in. Uiteraard waren dit er een hoop uit de Minus is More scoop. O.a. ‘Till 8 in the Morning’, ‘Piece of Shit’ en ‘Crackin Your Ribs’ van Minus Militia. Wat een heerlijke manier om de hardstyle op Kingdance af te sluiten. Aan hardcore classic held Promo de eer om het karwei af te maken.

Dit was dan ook een koud kunstje voor deze man die mij nog steeds doet terugdenken aan zijn classic set op Sensation Black 2004. Het laatste uurtje was dan ook voor de freak die nog eventjes door wilde gaan op een wat pittiger BPM gehalte. Tracks als ‘Reanimate’ van D-Passion en ‘Pompen’ van D-Fence kwamen voorbij. Ook draaide Promo zijn track met Tha Playah genaamd ‘Down Below’ en op deze manier kwam een heerlijke zonnige dag aan zijn einde. Regen? Amper. Zon? Veel!

Bij deze gaat Kingdance 2016 de boeken in als een zeer geslaagd feest en kijken we nu alweer uit naar wat de editie van 2017 ons gaat brengen! Willempie bedankt voor alle zonneschijn en de organisatie bedankt voor de fantastische dag.

Reageren