Patrick Mommersteeg
Door Patrick Mommersteeg

Dit was voor mij de eerste keer dat ik een editie van Loudness bij ging wonen. De line-up beloofde veel goeds, met namen als Crypsis, Adaro, Regain en Rebelion. Verder werd de avond verzorgd door MC Nolz (Area 001) en MC Livid (area 002).

De bereikbaarheid
Wij gingen zelf met de auto richting Eindhoven. Omdat ik hier al eerder een feest had bijgewoond, wist ik de route al. De bereikbaarheid was dan ook geen enkel probleem, aanwijzingen van de verkeersregelaars waren duidelijk en voor € 7,- had je een evenementen kaart om te parkeren in de naastgelegen parkeergarage. Ik weet echter niet of er ook een pendelbus is ingezet. Gelukkig is dit voor Het Klokgebouw niet zo’n probleem, aangezien station Beukenlaan vlakbij is!

Binnenkomst en eerste indruk
Na een plekje te hebben gevonden voor de auto konden we Het Klokgebouw betreden. De binnenkomst verliep voor ons vrij soepel, wellicht was dit omdat wij iets later arriveerden dan de grote menigte. Na het scannen van het ticket en het fouilleren kwamen we direct bij de kluisjes uit. Deze waren € 7,-. Hier zat geen borg bij, aangezien de kluisjes op code waren te ontgrendelen. Direct daarna was de mogelijkheid om tokens te kopen. Dit hebben we dan ook gedaan zodat we ons hier niet meer druk over hoefden te maken. Hierna gingen we naar de zaal (mainstage area 001). De ambiance in het Klokgebouw is indrukwekkend. loudness is Raw en zo is de uitstraling van het klokgebouw dat ook. Het geluidssysteem is van hoge kwaliteit waardoor de bass goed tot zijn recht komt.  

loudness n4Crypsis met het Qapital anthem
Crypsis is één van mijn favoriete DJ’s van het moment. Tijdens zijn set hoorden we een track waarin het woord QAPITAL klonk. Met de primeur van dit anthem was de toon al snel gezet. Zoals velen ga ik dit jaar ook naar QAPITAL en was ik uitermate benieuwd hoe het anthem zou klinken. Ik kan je verzekeren dat het een echte knaller is. Verder was de set van Crypsis zoals ik van hem verwacht. Diversiteit en gebruik van eigen nummers, plus een aantal van Radical Redemption. Denk hierbij aan nummers zoals ‘Brutal 5.0’.

‘’Do or Die’’ with Rebelion
In area 002 mocht om 03:00 Rebelion laten zien wat ze konden. Op het moment dat ik zag dat Rebelion op de line-up stond, wist ik al dat ik deze set met zekerheid zou bijwonen. Dit dan ook ongeacht wie de mainstage op dat moment zou betreden. Gelukkig kwamen de overgangen, voor onze voorkeuren, goed uit. Zo hebben we ook nog van tevoren een half uurtje B-Front gehad en een half uurtje mee kunnen pakken van de set van Adaro. Dat ik niet de enige was die Rebelion wilde zien draaien, was al snel duidelijk. Tegen de klok van 3 uur werd area 001 steeds minder druk. Velen gingen namelijk ook richting area 002. Wij waren daar op tijd aanwezig, waardoor we de grote drukte voor waren en een redelijk plaatsje konden bemachtigen.

Ik was er van tevoren van overtuigd dat ‘Do or Die’ gedraaid zou worden. Deze werd inderdaad richting het einde van de set gedraaid.  De titel van de track kon men gerust serieus oppakken, het was letterlijk ”Do or Die” in de zaal.  We dachten het beste gehad, maar nagenoeg direct hier achteraan werd de Delete remix van ’Chainsaw’ gedraaid. Hierdoor was het plaatje pas helemaal compleet. Deze set was het toppunt van Raw en dat is toch één van de redenen dat je naar Loudness gaat. Als klap op de vuurpijl kwam het duo ook nog eens met het nieuws dat ze bezig zijn met een album, genaamd “The Uprising”.

loudness n2
Regain live!
Onder andere doorgebroken door zijn  remix van ‘For the Streets’. Regain begint langzaam mijn persoonlijke held te worden. Zijn kicks zijn geweldig en de energie in zijn live set op Loudness was ook echt uitzonderlijk. Vooraf werd een klein tipje van de sluier opgelicht in het interview over zijn live act. Zoals hij daarin vermelde werden een aantal nieuwe nummers gedraaid. Deze waren van top kwaliteit en de sfeer werd, onder andere hierdoor, alsmaar beter en beter. Tussendoor werden de nieuwe tracks aangevuld met bekende knallers zoals ‘Broken’ en uiteraard ‘For the Streets’. Al met al was dit een live act om niet te missen.   

The last credits for Jason Payne
Jason Payne als afsluiter stond gelijk aan non stop al je laatste energie er nog in stoppen. Met de live act van Regain en Jason Payne als aansluiting, had je een soort 3 The Hard Way idee. De track ‘Strength.Domination.Power’ viel erg goed bij iedereen. Jason wist the crowd nog even het laatste uurtje los te laten gaan. De interesse onder de crowd was wel verdeeld, aangezien een deel besloot eerst naar Malice te gaan (in area 002) en daarna bij Jason af te sluiten. Zelf ben ik de volledige set bij area 001 gebleven (Jason Payne). Voor de definitieve afsluiting, met het échte harde werk, werd nogmaals de ‘Chainsaw’ remix gedraaid. Hoe lang je er ook al stond, je kon bijna niet anders dan nog één keer flink los gaan. Jason heeft het meer dan waar gemaakt en Loudness 2016 Klokgebouw waardig afgesloten.

loudness n1
De voorzieningen
Alle voorzieningen waren prima geregeld. In beide areas hoefde je bij de bar nauwelijks te wachten voor je geholpen werd. De keuze en diversiteit in het eten was niet heel groot, maar voor mij persoonlijk voldoende. Je kon kiezen tussen een vette hap, een sandwich of een stukje fruit. Bij de etensstands waren voldoende plaatsen om een plekje te nemen,  mocht je toch even willen zitten. De toiletten waren vaak wel wat druk, maar echt lang wachten was er ook niet bij. De toiletten waren ook erg schoon en werden goed bijgehouden.

Conclusie
Alles bij elkaar opgeteld heb ik eigenlijk geen minpunten. Het was een uitermate geslaagd indoorfeestje, waar ik zeker vaker terug ga komen. Zo ook bij de editie in de Maassilo. Alles was goed geregeld, de ambiance was geweldig, de sfeer onvergetelijk en de sets uitmuntend. Dit feest is zeker een aanrader! Ik zou zeggen: tot de volgende editie van Loudness.  

Reageren