Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Afgelopen zaterdag was het tijd voor Q-BASE, het ‘underground’ nachtfestival van Q-dance, waar alleen de meest doorgewinterde festivalveteranen tegen zijn opgewassen. Rauwe geluiden beten zich vast in het staal en beton van de verlaten basis bij Airport Weeze in Duitsland.

Op de uitgebreide line-up stond ook de nieuwe live-act Public Enemies. Op 11 augustus onthulde de mysterieuze act dat zij bestaat uit Digital Punk en Hard Driver. Beiden hebben zich door de jaren heen naar de top van de scene weten te werken en nu was volgens hen het moment daar om hun krachten te bundelen. Inmiddels heeft de act twee tracks online staan, namelijk ‘Six Million Ways’ en ‘Crank Up The Fuckin’ Volume’.

public enemies
Om 4:30 stond de act op de mainstage, niet slecht voor een eerste optreden. Van tevoren waren er bandana’s en vlaggen uitgedeeld in het publiek waardoor ze vol overtuiging stonden te zwaaien toen de act op het podium kwam. Naast de twee eerder genoemde tracks bestond de set van Public Enemies eigen nieuw materiaal en een remix van ‘Open The Gates’. Afwisselend begaven Digital Punk en Hard Driver zich naar de voorkant van het podium om merchandise uit te delen, iets wat je geen 2x tegen fans hoeft te zeggen. Tijdens de track ‘Six Million Ways’ ontstond er een moshpit, wat voor de nodige energie zorgde onder de bezoekers.

Hoewel de act net nieuw is staat ze volgende maand al 2x in Australië. Voor wie dat net te ver vindt kan een maand later naar SUPERBASH in Enschede gaan.

Reageren