Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Gisteren bracht Brennan Heart zijn allereerste eigen boek ‘HARD’ uit. In deze autobiografie vertelt hij onder andere over zijn weg als thuisproducer met dromen, tot het worden van een succesvolle DJ die wekelijks op ’s werelds grootste podiums te vinden is. Wij spraken Fabian over het boek, zijn carrière, de ups & downs en zijn verdere toekomstplannen.

LEES OOK: Brennan Heart onthult titel en cover van zijn boek: ‘HARD’

Brennan Heart heeft ongeveer anderhalf jaar gewerkt aan zijn autobiografie. Toch lag het idee om een boek over zijn carrière te schrijven er al een stuk langer. “Het plan om een boek te schrijven had ik al een jaar of zes à zeven, maar het kwam er door alle drukte steeds niet van. Het afgelopen jaar heb ik daar eindelijk de tijd voor genomen en heb ik ‘HARD’ samen met Siebe Huizinga geschreven, want alleen zou ik dat nooit redden.” Fabian heeft lang gezocht naar een schrijver als Siebe Huizinga, en is ontzettend tevreden over zijn keuze. “We hebben maanden met elkaar gepraat, gelachen, gehuild en een enorme vriendschap opgebouwd.”

‘HARD’ gaat echter niet alleen over de glansrijke jaren van Brennan Heart’s carrière: “We beginnen in het boek echt bij het begin, hoe de liefde voor muziek bij mij is ontstaan en hoe dit later overvloeide in mijn passie voor produceren: van het werken met muziek programma’s tot aan een studio bouwen en platen uitbrengen.” Daarnaast kijkt hij ook terug op hoe het overlijden van familieleden een invloed had op zijn muziek, zijn journey, zijn vlucht en zijn houvast. “Soms is het hard maar op andere momenten is het naar mijn idee heel mooi en rauw!”

“De ups & de downs, de enorme liefde voor de muziek, het is heel puur en dat wilde ik graag delen met jullie”

Nu een groot deel van zijn leven op papier staat, geeft Brennan Heart aan dat hij merkt anders naar sommige dingen te zijn gaan kijken: “Het is heel confronterend om zo’n boek te schrijven. Je leest dan stukken terug waarop je realiseert dat er zoveel dingen gebeurd zijn en dat ik toch altijd op gevoel keuzes gemaakt heb.” Toch is uiteindelijk alles zo gelopen door zijn sterke connectie met hardstyle.

In 2013 kwam Brennan Heart met de documentaire ‘Evolution of Style’, ook hierin kregen fans een kijkje in het leven van de hardstyle producer. Toch is deze video niet te vergelijken met zijn boek volgens Fabian. “Het is ondertussen alweer 7-8 jaar geleden dat we met de documentaire zijn begonnen. Sindsdien is onder andere I AM HARDSTYLE ontstaan en heb ik ondertussen een compleet gezin waardoor ik in een hele andere fase van mijn leven en carrière zit. Ik heb nu pas echt het idee dat dit de mooiste tijd is. ‘HARD’ gaat ook veel meer in op details maar gaat ook verder terug in het verleden.”

“Een werkweek van 70 uur is er soms niets bij!”

Met zijn eigen label I AM HARDSTYLE organiseert Brennan Heart evenementen over de hele wereld, wat zijn leven natuurlijk knap hectisch maakt: “In het boek lees je alles over hoe ik mijn werkweek probeer te combineren met mijn gezin, wat helaas niet altijd zo makkelijk gaat. Een werkweek van 70 uur is er soms niets bij!”

“Juist door het overlijden van mijn vader heb ik mijn tanden in de muziek gezet”

Brennan Heart geeft aan dat sinds zijn vader overleed, hij zich echt volledig op de muziek is gaan richten. “Juist door het overlijden van mijn vader heb ik mijn tanden gezet in de muziek. Hij was heel ongelukkig met zijn baan en ik wilde niet die weg bewandelen die hij bewandelde. Hij was heel teleurgesteld en verbitterd in zijn leven, wat natuurlijk op 17-jarige leeftijd veel effect heeft op je leven. Later ga je daar op een andere manier naar kijken, maar juist de energie en warmte die de fans en muziek mij op die momenten gaven zorgden ervoor dat ik er weer bovenop kwam.”

Met zijn boek ‘HARD’ hoopt Brennan Heart ook een aantal mooie levenslessen mee te geven aan zijn fans, doelend op de periode in 2014 waarin hij twee maanden schrapte in zijn agenda om tijd voor zichzelf te nemen: “Iedereen heeft struggles in het leven, maar pas zodra je echt gaat reflecteren en verdiepen op die momenten kun je er echt van leren. Dat heb ik ook in mijn carrière gemerkt. Je kunt de hoogtepunten eigenlijk alleen ervaren en gaan zien als je ook de dieptepunten of mindere momenten kent. Dan realiseer ik mijzelf pas echt dat niets in het leven echt vanzelf gaat.”

“Voor de toekomst wil ik de oudere hardstyle sounds eren met een Blademasterz album”

Nu hij net zijn boek heeft gepresenteerd en dus zeker niet stil heeft gezeten de afgelopen tijd, liggen er toch nog grootse toekomstplannen in het verschiet voor Brennan Heart: “Sowieso heb ik heel erg de ambitie om de oudere Hardstyle sounds van 2007 tot 2010 te eren, wat ik graag als Blademasterz wil doen door een album te maken. Daarnaast wil ik Brennan Heart graag nog meer door ontwikkelen zoals ik altijd gedaan heb door innovatieve songs te maken. Na de track met Dimitri Vegas & Like Mike ben ik nu ook bezig met collabs met o.a. Steve Aoki en Kayzo, maar uiteraard zal het daar niet bij blijven.”

Last but not least heeft Brennan Heart een boodschap voor alle fans die geïnteresseerd zijn in zijn boek: “Als je van (hardere) muziek houdt, van technische dingen hoe ik dingen gemaakt hebt tot aan de politieke zaken, dan zal het boek je zeker aanspreken.” Verder geeft hij aan met I AM HARDSTYLE veel ambities te hebben in 2020. “Ook op vlak van events zetten we de stijgende lijn zeker door met veel nieuwe succesvolle edities volgend jaar!”

Het boek ‘HARD’ is vanaf nú verkrijgbaar in de talen Nederlands, Engels en Duits via de I AM HARDSTYLE-website. Houd om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent Brennan Heart zijn socials in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina Brennan Heart

Reageren