Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Code Black toont na jarenlange voorbereiding zijn nieuwe gezicht. Afgelopen zaterdag stond het Hardstyle-icoon op de imposante mainstage van Intents Festival, waar hij met zijn BLACKOUT  live-act zijn geëvolueerde identiteit presenteerde aan tienduizenden feestende bezoekers.

LEES OOK: Code Black gooit het roer om met nieuwe muzikale richting

We horen een bezoeker nog zeggen dat ze Code Black op haar timetable heeft omcirkeld. Ze heeft hem hoog heeft zitten door nummers als ‘Accelerate’ en ‘Red Planet, maar benieuwd is naar wat er gaat komen. Zoals bekend heeft de Australiër het roer omgegooid en dus gaf Intents hem van het begin af aan het vertrouwen om Code Black presents BLACKOUT op het grootste podium neer te zetten. Met een dikke show en een nieuwe sound.

Een volgepakte stage met het perfecte festivalweer: dit is hét moment

De zon gaat langzaam onder wanneer het tijd is voor BLACKOUT: een showcase van 30 minuten waar Code Black zijn nieuwe identiteit laat zien (inclusief compleet kostuum). Het is voor Corey alweer de 10e keer Intents, maar deze keer is alles anders. Primetime – voor een volle mainstage – is dit het grote moment waarop hij zijn nieuwe geluid laat horen waar hij bijna 2 jaar lang in het geheim aan heeft gewerkt.

Alle ogen op de dansvloer zijn gericht op de nieuwe Code Black. Hij opent met met ‘Take It All’ en aan de fans te zien hebben zij meteen de smaak te pakken. Het zit ‘m namelijk in de details: de hoge kwaliteit van zijn producties is zelfs tot in de puntjes uitgevoerd in het kostuum – het is alleen anders dan je gewend bent.

Met bijvoorbeeld een harde edit in een hedendaags jasje van de bekende ‘Pandora’ zet de gerespecteerde producer een punt achter het verleden: de toekomst bestaat uit nieuwe platen als ‘THE FUTURE’ en zelfs een nieuwe collab met Warface verrast het publiek. In totaal 12 tracks gaven ons een impressie van een geheel nieuwe Code Black: die klaar is voor zijn nieuwe avontuur.

“Intents, bedankt dat jullie al vanaf het begin in mij en BLACKOUT geloven, en voor de zieke show!”

“Wat een lancering!”, geeft Code Black als eerste reactie op zijn BLACKOUT. Het is voor hem een zenuwslopende reis geweest, maar de reacties op een geweldig Intents geven volop vertrouwen voor wat gaat komen. “Ik krijg hier zoveel positiviteit van… Bedankt allemaal dat jullie hier samen met mij deel van uitmaken!”

De eerste twee releases van Code Black’s nieuwe sound zijn inmiddels uitgebracht: er komen zo te horen dus nog veel meer nieuwe platen aan en naar verluid komt de hele set binnenkort online te staan. Deze maand staat het I AM HARDSTYLE-lid met een reguliere set op nieuw terrein: de BLUE van Defqon.1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)

code black presents blackout @ intents festival 2023 mainstage

Vermoedelijke tracklist Code Black presents BLACKOUT @ Intents Festival 2023

1. Code Black – Take it All
2. Code Black – THE FUTURE
3. Code Black – Open Your Mind
4. Code Black – Pandora (Edit)
5. Code Black – Blackout
6. Code Black – Sweet Dreams Mashup
7. Code Black – Echoes
8. Warface & Code Black – ID
09. Code Black – Darkness
10. Code Black – For a Lifetime
11. Code Black – Fly
12. Code Black – Hype Train

Omslagfoto via Facebook-pagina Intents Festival / EDM Kevin

Reacties

  • Bart 07 juni 2023 - 04:46

    Volgende

    Quote

Reageren