Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De talentvolle Xense heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een gloednieuw geluid: een lust voor oog en oor. Zijn aankomende DOOM EP zie je niet vaak in de hardstyle scene, maar de jonge Fransman is nu meer dan klaar om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen: “Een grote persoonlijke prestatie.”

LEES OOK: Xense maakt indruk met emotioneel eerbetoon aan overleden moeder: ‘Stuck & Broken’

“Ik heb meer nodig dan alleen ’tracks uitbrengen’: ik wil een verhaal dat blijft hangen creëren“, zei Xense toen hij aan zijn nieuwste project begon. DOOM is een wereld die hij heeft gemaakt voor mensen om te ontsnappen, beschreven in 5 hoofdstukken. Het is eigenlijk geen EP of album, maar iets anders. “Ik geloof dat ’tijdperk’ meer bij DOOM past vanwege de manier waarop het wordt uitgebracht. Bij een EP verwacht je een of twee singles en dan wordt de hele EP uitgebracht. Dat is niet de keuze die ik heb gemaakt.”

“DOOM is voor mij een kans om een uniek universum rond Xense te creëren”

In plaats van release naar release te gaan, verspreidt Xense zijn momentum over het hele jaar. “Ik geef liever elk hoofdstuk de aandacht die het verdient door ze afzonderlijk uit te brengen en gedurende 2023 een goede verhaallijn op te bouwen.” De luisteraar meenemen in een enorm verhaal met in totaal 5 nummers in zijn nieuwe sound. “We hebben allemaal een aantal negatieve gevoelens in ons. DOOM is er om je te helpen er vanaf te komen.”

Xense wilde meer kunnen doen en woonde zelfs een tijdje in Wenen (Oostenrijk) om zijn muzikale vaardigheden te verbeteren. “Het doen van een project als “DOOM” was de grootste kans om te laten zien waartoe ik echt in staat ben als artiest. Het updaten van Xense – qua geluid maar ook visueel – is al een grote persoonlijke prestatie. Meer in het algemeen is mijn ambitie om iets nieuws te presenteren binnen de Hardstyle-scene – met invloeden waar ik van hou (die ongewoon zijn in ons genre). Ik hoop dat het zal aanslaan bij de mensen. “

‘Een stapje omhoog voor Xense, op alle mogelijke manieren’

Het I AM HARDSTYLE Amplify-lid is van mening dat de tijd is gekomen om zijn stempel te drukken, aangezien hij op grotere evenementen zoals REBiRTH Festival heeft gedraaid en nu meer ervaring heeft. “Ik heb geleerd om niet te veel na te denken over het pad dat de scene momenteel volgt, maar in plaats daarvan enkele sleutelelementen ervan te gebruiken. Vermengd met muzikaliteit en geluiden waar ik bijzonder van geniet, denk ik dat ik erin geslaagd ben een unieke en herkenbare signatuur te creëren en ik ben echt trots op. Ik heb ook geleerd mezelf toe te staan te falen en opnieuw te beginnen, in plaats van vast te zitten aan projecten waar ik niet echt tevreden over was. Oh, en ik heb ook geleerd dat het doen van een EP veel langer duurt dan ik had verwacht haha.”

Het eerste hoofdstuk ‘DOOM’ is nu uitgebracht en de reacties tot nu toe zijn erg goed. Daarnaast speelt Xense dit jaar ook op het Electrobeach Music Festival – een van de grootste evenementen in Frankrijk, wat een enorme prestatie is voor iedereen die uit dat gebied komt. Naast een aanstaande collab met Atmozfears staat er nog veel meer op stapel. “DOOM is mijn grootste creatie tot nu toe en ik wil je graag uitnodigen in die wereld en horen wat je erover te zeggen hebt. See you inside…”

Xense heet je welkom in de DOOM: een jaar, een wereld en 5 hoofdstukken. Luister naar de eerste track ‘DOOM’ op de kanalen van I AM HARDSTYLE Amplify. “Will you dare to step in?”

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Xense / KVDM Photography

Reageren