Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Op Reverze liet Brennan Heart weten dat hij dit jaar zijn nieuwe album, Save Euphoric, zal uitbrengen. In een interview met Hard News sprak hij over euforische hardstyle, grenzen binnen genres en zijn eigen muzikale reis. “Mijn muzikale zoektocht is nog lang niet voorbij.”

LEES OOK: Jay Reeve: “2024 wordt het jaar van de euforische hardstyle”

Ondanks dat Brennan Heart al meer dan twintig jaar in het vak zit, is hij nog lang niet klaar met de muziek. “Als ik luister naar mijn eigen gevoel, dan weet ik dat er nog zoveel meer in zit. Het voelt alsof ik nog maar net ben begonnen,” vertelt hij. “Deze muziek is mijn passie en ik beschouw het eerder als een levensmissie dan als werk.”

Al meer dan twee decennia lang vliegt de DJ de wereld over om zijn muzikale talent met iedereen te delen. Het doorbreken van grenzen, zowel geografisch als muzikaal, heeft hem altijd gedreven. “Streams, hits of veel boekingen zijn nooit mijn doel geweest. Mijn doel is altijd geweest om iets te creëren wat gewoon geweldig klinkt op de dansvloer en wat mensen kunnen voelen.”

Brennan Heart: “Die pure connectie met het publiek is voor mij Hardstyle”

In een tijd waarin grenzen vervagen tussen diverse genres, lanceert Brennan Heart zijn gloednieuwe album, Save Euphoric, om het euforische gevoel te koesteren. “In mijn ogen is Hardstyle in werkelijkheid veel veelzijdiger dan we onszelf wijsmaken. Het genre heeft zich ontplooid tot een breed spectrum dat techno, hard techno, hardcore, en alle energieke uptempo varianten omvat,” legt hij uit.

Volgens Brennan Heart kunnen we hardstyle daarom beter beschrijven als een gevoel. “Die pure connectie met het publiek, dat is voor mij Hardstyle. Ik zie dit overal ter wereld, of het nu in Nederland en Duitsland is, of in Mexico. Of recentelijk, toen we voor de allereerste keer met I AM HARDSTYLE in Peru waren. Die verbinding, dat pure familiegevoel, dat is voor mij de euforie van Hardstyle. Dat is de link met de titel van het album voor mij.”

brennan heart at reverze 2024 save euphoric

“Het gaat om de connectie tussen de muziek, de artiest en de muziekliefhebber”

Ondanks de titel van het album, roept Brennan Heart niet dat Euphoric Hardstyle gered moet worden. “Muziek evolueert constant dus ik voel ook niet dat het gered moet worden. Waar het om gaat, is de verbinding en connectie tussen de muziek, de artiest en de muziekliefhebber. Dat heb ik afgelopen 20 jaar keer op keer mee mogen maken en die ervaring wil ik ook doorgeven op de nieuwe generatie. Dat is voor mij Save Euphoric. “

Het blijft volgens hem altijd bijzonder om te zien welke tracks uitgroeien tot favorieten. “Je maakt iets wat je tof vindt, maar vervolgens heb je geen controle over hoe dit resoneert met het publiek. Dat is ook niet iets waar ik bewust mee bezig ben.” Op het nieuwe album springen er een paar tracks uit voor Brennan Heart zelf, maar de theme song, Save Euphoric, is voor hem extra belangrijk. “Deze track is geïnspireerd op een akkoordenwisseling van Vivaldi. Het nummer staat voor het gevoel van het hier en nu, van waar ik sta in het leven.”

brennan heart at defqon.1 2023 save euphoric hardstyle

Ondanks dat Save Euphoric een puur hardstyle album is, richt het zich op een breed publiek. Volgens Brennan Heart zijn de tijden van hokjes en genres voorbij, grenzen zijn vervaagd. “De muzikale scheidslijnen die we tien tot twintig jaar geleden hebben ervaren, bestaan niet meer.”

De DJ ziet dat niet als iets negatiefs. Integendeel, hij omarmt deze verandering op een mooie manier en betrekt het ook op zichzelf. “Wie ik vroeger was, ben ik nu niet meer, en wie ik nu ben, zal ik in de toekomst niet zijn. Zo is het ook met muziek. Genres zijn grenzeloos geworden, veranderen en ontwikkelen continu door, net zoals wij als mensen dat doen. Dit proces is prachtig om te ervaren.”

Met ‘Save Euphoric’ vestigt Brennan Heart de aandacht op de liefde voor euforische Hardstyle. Één van de album singles ‘Brennan Heart presents Blademasterz – Sound Of The Blade’ is vanaf nu beschikbaar via alle muziekplatforms. Het hele album komt later dit jaar uit, officiële merchandise is al wel te koop via de I AM HARDSTYLE webshop

Beeldmateriaal via Brennan Heart

Reageren