Juno Coolen
Door Juno Coolen

De heren van Wasted Penguinz zijn de laatste maanden volop bezig geweest met hun album en het einde is dan eindelijk in zicht. Op 28 november zal Clarity gereleased worden op Dirty Workz. Een gesigneerd exemplaar van het album kan nu gepreorderd worden op de officiële website van Wasted Penguinz.

Recent werd er al een videoclip geplaatst van ‘Make It One Day’, een van de tracks die op het album zal verschijnen. De track is euforisch en bevat de kenmerkende sound van het duo. De resterende tracks van het album zijn vooralsnog onbekend.

Voor het duo is het niet het eerste album dat ze uit gaan brengen. In 2014 brachten de Zweden ‘Wistfulness’ al uit op het label Toff Music. Door middel van 21 euforische tracks, waaronder de samenwerkingen ‘Wat’ & ‘I Miss You’ met Chris One, ‘Sorrow’ met Rebourne & ‘Together’ met Toneshifterz, is het een geslaagd album geworden.

Het Zweedse Duo bestaat uit Pontuz Bergman en Jon Brandt-Cederhäll. Het tweetal staat al jaren bekend om hun fijne tracks met wonderschone melodieën waarbij je kan wegdromen. Wasted Penguinz werd opgericht in 2008 op het moment dat Pontuz en Jon zich meer ging richten om de hardere stijlen. In 2010 tekende het duo bij Scantraxx. Inmiddels brengen ze de platen uit op het label Dirty Workz waar de heren in 2014 onder contract kwamen.

Reageren