Hard News
Door Hard News

Wanneer kwamen jullie voor het eerst in aanraking met hardstyle? 
Jacko: De eerste keer dat ik in contact met hardstyle kwam was toen ik een set van Defqon 2007 had ontdekt. De melodieën in combinatie met de kick spraken me in zoverre aan, dat ik meteen verliefd was geworden op de muziek!

Dirkjan: Ik was in 2008 op vakantie en ging uit verveling eens kijken wat mijn broer op zijn mp3 speler had staan. Vervolgens heb ik de rest van de vakantie met zijn apparaat gelopen, want ik was helemaal weg van de Headhunterz platen die hij er op had staan.

Zouden jullie ons wat meer kunnen vertellen over het begin van Effused?
Jacko: Dirkjan had meer ervaring met het produceren dan ik had. Via MSN stuurde hij mij snippets en vroeg om mijn mening. Omdat we allebei leuke ideeën hadden besloten we om een keer samen een track te maken. Omdat het erg gezellig was en naar onze mening goed uitpakte besloten we het niet bij 1x te laten. Effused was geboren!

Jullie zijn goede vrienden. Komt dat door de muziek, of begon jullie vriendschap al veel eerder?
Dirkjan: We konden elkaar al veel langer. We hebben bij elkaar in het team gezeten in de jeugd van voetbalvereniging Katwijk. Toen we besloten muziek te maken zijn we echt vrienden geworden. De klik was er eigenlijk vanaf het begin al. Daarbij hebben we ook precies dezelfde humor. Soms komen we niet eens aan het maken van muziek toe omdat we alleen maar dubbel liggen om onze eigen grappen.

Wat maakt jullie liefde voor euforische hardstyle zo sterk?
Jacko: Ik denk dat het moeilijk is uit te leggen. 150bpm, de breaks en de melodieën vormen voor mij gewoon een totaalpakket. Ik kan ook niet begrijpen dat iemand dat niet mooi vind. Als ik dat aan iemand merk, probeer ik diegene van muzieksmaak te veranderen!

Wat is de laatste track waar je kippenvel van kreeg?
Jacko: ‘Noisecontrollers & Bass Modulators – Solar’. Ik kreeg overal kippenvel toen ik die plaat hoorde tijdens de eindshow op Defqon 2015!

Dirkjan: ‘Audiotricz – VIII (Freaqshow 2015 Anthem)’. De manier hoe Kenneth en Leon de sfeer in deze track hebben gelegd is buitengewoon. Elke keer geven die break en melodie mij kippenvel.

Wie inspireert je en waarom juist deze persoon?
Dirkjan: We hebben niet specifiek één artiest die ons inspireert, dat zijn er meerdere. We raken geïnspireerd door tracks die we vet vinden alleen dat is voor ieder van ons weer anders. Dat is het mooie aan het werken in een duo. We hebben allebei gave ideeën en dat kunnen we dan laten samensmelten in één geheel. Als we echter één artiest moeten aanwijzen is het toch wel Leon van Audiotricz. We hebben een aantal keer bij hem in de studio mogen zitten en we hebben ontzettend veel van hem geleerd.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de nabije toekomst?
We proberen uiteraard meer euforische platen uit te brengen, maar hebben het ook nog erg druk met werk, school en andere verplichtingen. We willen er voor onszelf geen druk op zetten! Alles op z’n tijd zeggen we dan maar!

Reageren