Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

De carrière van Nightcraft zit op dit moment flink in de lift. Eind vorig jaar maakte hij de sprong naar het hoofdlabel van SCANTRAXX. Na het uitbrengen van twee collabs, introduceert hij vandaag zijn eerste solo-release op het mainlabel, genaamd ‘Not Alone’. “Deze track is voor mij een spirituele mijlpaal in mijn carrière.”

In een interview met Hardstyle.com vertelt Nightcraft over zijn eerste solo-release op het mainlabel van SCANTRAXX. In ‘Not Alone’ komt zijn signature sound goed naar voren, laat de hardstyle DJ weten. “Ik zeg altijd dat ik houd van ‘contrast’ in mijn tracks. Ik wil gevoel en emotie overbrengen in mijn tracks door middel van grootse melodieën en vocalen die bij dat gevoel aansluiten.”

Dat contrast hoor je duidelijk terug in ‘Not Alone’. “Ik heb het contrast in de track zo groot mogelijk gemaakt door de mid intro extra hard te laten droppen met diepe kicks en schreeuwende screeches,” legt Nightcraft uit. Toen hij in de studio bezig was met dit nummer, werd hij direct vrolijk van de trancy-uplifting melodie van de track.

“Er komen samenwerkingen uit onverwachte hoeken aan”

Voordat Nightcraft eind 2023 doorstroomde naar het mainlabel van SCANTRAXX, tekende hij in 2019 bij SCANTRAXX Silver. Al sinds het begin van zijn carrière als hardstyle artiest, voelt het label voor hem als een familie. “Ik heb nieuwe beste vrienden gemaakt in de afgelopen jaren waar ik enorm blij mee ben,” laat de DJ weten.

Komend jaar verwacht Nightcraft dan ook veel nieuwe muziek te releasen. Naast solo-tracks, staan er ook samenwerkingen uit onverwachte hoeken op de planning. ‘Not Alone’ van Nightcraft is vanaf vandaag te beluisteren. Stream de track op jouw favoriete streamingdienst of download de track via Hardstyle.com.

Afbeelding via SCANTRAXX

Reageren