Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Hardstyle DJ Nightcraft is toegevoegd aan het lijstje main label artiesten bij Scantraxx. Dat werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt op Scantraxx x Savage Squad: The Hardstyle Showdown, een van de evenementen die Scantraxx tijdens Amsterdam Dance Event organiseerde. Nightcraft is ontzettend trots op deze volgende stap, laat hij weten. “Ik kijk ernaar uit om te zien hoe deze reis zich nog verder zal ontwikkelen.”

LEES OOK: A-RIZE sluit zich aan bij het main label van Scantraxx

Nightcraft’s carrière in de muziekwereld begon met een succesvolle periode als Jumpstyle artiest, een tijd die hem erg dierbaar is. “Toen ik 18 was, had ik een doorbraak in België,” herinnert Nightcraft zich. “Het was zo’n leuke tijd, er was geen sociale media, geen mobiele telefoons, alleen maar feesten. Ik stond op het Reverze Mainstage in 2011, Defqon in 2011, Decibel in 2010… het waren geweldige tijden!”

Nightcraft naar het main label van Scantraxx

Nightcraft is al sinds 2019 lid van de Scantraxx-familie – hij tekende eerst bij Scantraxx Silver en Carbon. Nu kan Nightcraft het bijna niet geloven dat hij bij het main label aangesloten is. “Scantraxx was een van de eerste labels waar ik naar luisterde toen ik Hardstyle voor het eerst ontdekte. Om na vier jaar deel uit te maken van het hoofdlabel voelt surrealistisch.”

Tegenwoordig heeft Nightcraft een mooie plaats in de hardstyle scene weten te veroveren. In de jaren dat hij actief is in de hardere stijlen, heeft hij er al veel internationale tours en vlieguren op zitten. Het gaat zelfs zo ver dat zijn fans hem ‘Mr. Worldwide’ noemen. Nightcraft heeft opgetreden in talloze landen, maar één land in het bijzonder staat hem nog heel goed bij. “Optreden in Japan op mijn verjaardag was een geweldige kans, ik wilde mijn hele leven al naar Japan!”

Vanaf vandaag, 27 oktober 2023, kan je zijn eerste release als Scantraxx-main label artiest beluisteren. Het gaat om ‘The Darkest Day’, een collab met Level One. Eind november volgt een track met Unresolved, en zijn eerste solo release op het main label volgt begin volgend jaar.

Reageren