Hard News
Door Hard News

Dit verhaal begint ongeveer 10 jaar geleden wanneer Danny Jansson uit Zweden en een aantal van zijn vrienden zich gruwelijk vervelen. Opeens komt één van hen met een idee. “Zullen we proberen om onze voornamen te laten veranderen?” Ze vonden het allemaal een goed (en vooral grappig) idee, dus ze begonnen met het verzinnen van verschillende voornamen.

Zoals je zou verwachten van zo’n idee, kwamen er behoorlijk belachelijke en grappige namen naar boven, zoals bijvoorbeeld ‘Dildomaster’. Ze wisten allemaal dat de namen hoogstwaarschijnlijk zouden worden afgewezen, maar Danny hield voet bij stuk. Hij was al een fan van Hardstyle sinds hij de track  “Deepack vs Showtek – Rockin’ Steady” hoorde uit 2005. Die track was het begin van zijn Hardstyle verslaving.

signing document
Danny leek het daarom een cool idee om zijn voornaam te veranderen in ‘Hardstyle’. Ook al zou de naam waarschijnlijk niet goedgekeurd worden, Danny wilde toch zijn uiterste best doen. Hij en z’n vrienden vulden de benodigde formulieren in en bezochten de betreffende overheidsinstantie.

“Sommige namen zijn verboden als ze aanstootgevende woorden bevatten enz, dus een aantal van de namen die m’n vrienden hadden bedacht werden direct afgewezen.” laat Danny weten. “Maar er zijn hier in Zweden een aantal mensen die met succes hun naam hebben veranderd in een Zweedse vertaling van ‘zwaardvis’, dus ik wist dat ze niet alleen ‘normale’ namen zouden goedkeuren. Ik dacht alleen dat Hardstyle nooit zou lukken haha.”

Toen hij en z’n vrienden de documenten kwamen inleveren zei een vrouw achter de balie dat het een belachelijke naam was die nooit zou doorkomen, dus ze weigerde om de brief te versturen. Danny liet het er niet bij zitten en bleef haar vragen om de brief te versturen. Na een kort gesprek en na gezegd te hebben dat ze haar zou aangeven voor wangedrag, gaf de vrouw toch toe en besloot ze om de brief op te sturen.

hardstyle jansson
Er gingen twee weken voorbij en plotseling verscheen er een brief op zijn deurmat. De aanvraag was goedgekeurd. Hij staarde met grote ogen naar de brief en dacht bij zichzelf “M’n moeder gaat me vermoorden!” Ze vroeg hem of hij serieus was en hij kon aan haar ogen zien dat ze zich afvroeg of hij achterlijk was. Vanaf dat moment ging Danny door het leven als Hardstyle (Danny) Jansson. Hij besloot om de naam te houden, als een aandenken aan zijn passie voor de muziek.

Dus lieve kinderen, zo zie je maar weer dat je iets kunt bereiken als je het echt wilt. We hebben al vele mensen gezien met Hardstyle tatoeages, maar nog nooit iemand die wettelijk Hardstyle heet met zijn voornaam. Tot we Hardstyle leerden kennen natuurlijk.

Reacties

Reageren