Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

Tegenwoordig letten mensen steeds meer op hun levensstijl. Producten en diensten moeten beter voor het milieu zijn en ook festivals en evenementen liggen steeds meer onder vuur. Het zou slecht zijn voor het milieu en de leefomgeving in de buurt, maar het Milkshake Festival in Amsterdam heeft daar iets op gevonden.

LEES OOK: Festivals en concerten zijn gezonder voor je dan je denkt

De zevende editie van het evenement gaat er net even iets anders uitzien als de voorgaande jaren. Het festival wordt namelijk compleet vegetarisch. Er wordt dus geen vlees meer verkocht en de borden en het bestek zijn biologisch afbreekbaar. Ook moet er voor een drankje worden betaald met je pinpas in plaats van met munten, dit zorgt weer voor minder plastic afval. Bovendien krijg je bij de bar ook nog een hardcup uitgereikt die je het hele festival kan gebruiken. Aan het einde kan je deze beker weer inleveren en krijg je het statiegeld terug.

De toekomst van festivals

De eerste stap naar groenere festivals is gezet, maar het lijkt er niet op dat we volgend jaar het genot van een hamburger moeten gaan missen. Het volledige artikel kan je hier lezen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Milkshake Festival Amsterdam
Bron: Nu.nl

Reageren