Hard News
Door Hard News

Want to read this article in English? Press the flag in the top-right corner of your screen.

b2s begint 2016 goed met een nieuwe editie van Hard Bass op 23 januari. Met een line-up om je vingers bij af te likken zullen 25.000 bezoekers samen zorgen voor een klapper van een avond. Twijfel je nog of je moet gaan? Laat ons je dan even overtuigen waarom je dit niet mag missen!

1. Het allereerste optreden van NCBM
ncbm bass modulators noisecontrollers
Eind 2014 verscheen ineens de preview van “Rocked Up”, een samenwerking met Noisecontrollers & Bass Modulators, op internet. Alle drie de heren waren dat jaar goed bezig met hun producties, dus een samenwerking kon alleen maar iets briljants opleveren. De track werd extreem goed ontvangen en hoewel er werd gezegd dat er geen live-act zou worden gevormd, kon deze door de populariteit natuurlijk niet uitblijven. Enige tijd later verscheen dé zomerhit van 2015, “Solar”, en konden ze er niet meer omheen. De succesformule genaamd NCxBM was geboren.

In een recent interview gaven de heren aan dat ze zich de komende tijd inderdaad vooral wilden focussen op de nieuwe act en dat er een hoop nieuw materiaal aan zou komen. Toen de line-up van Hard Bass 2016 werd onthuld was het duidelijk, deze première mag je gewoon niet missen! Ze gaan de fans meenemen op een reis, vol intense momenten en euforie.

2. Gunz for Hire komen met hun nieuwe #NoMercy show
gunz for hire g4h no m ercy
Na een tijdje weg te zijn geweest van Nederlandse bodem komt het sinistere duo Gunz for Hire weer naar Nederland met een aantal exclusieve shows. Zo zullen zij op 23 januari neerstrijken in de GelreDome voor het grootste optreden van hun nieuwe show #NoMercy.

Verwacht dus een hoop nieuw materiaal, overdonderende show-elementen, waaronder een speciale film met bekende Nederlandse acteurs gemaakt voor de intro en outro, en een half uur dansen met gevaar voor eigen leven. Want zoals de heren zeggen heb je eigenlijk geen andere keus; “Plata O Plomo”.

3. Het GelreDome biedt genoeg ruimte aan de 25.000 bezoekers
gelredome arnhem
De GelreDome is een gigantisch stadion dat speciaal is ingericht om ook de grootste evenementen te kunnen huisvesten. Zo kan het gehele voetbalveld naar buiten worden geschoven (je leest het goed), waardoor er plaats ontstaat voor maar liefst 25.000 hardstyle fans. Hard Bass is ieder jaar uitverkocht, dus deze ruimte is dan ook hard nodig. Hoewel het op het begin vaak erg druk is, zijn er gelukkig tribunes waar mensen ook kunnen stampen zodat de mensenmassa goed verdeeld blijft.

En bedenk daarbij, je bent niet de enige die deze avond niet had willen missen! Er zijn dus altijd mensen die dolgraag in jouw plek zouden zijn gegaan. Samen met iedereen die een kaartje heeft kunnen bemachtigen heb je de kans om tijdens deze avond te laten zien waarom hardstyle jouw in z’n greep heeft en jezelf even helemaal te laten gaan.

4. Niet één, maar twee exclusieve acts met 3 The Hard Way
3 the hard way
De laatste jaren verrast Hard Bass haar bezoekers met een nieuwe exclusieve act. Zo hebben bezoekers de geboorte kunnen meemaken van onder andere B-Freqz, Minus Militia, A² All Stars en Freakz At Night. Dit jaar zijn dit er niet één, maar zelfs twee. Naast de gloednieuwe act NCBM zal ook het geheimzinnige 3 The Hard Way voor het eerst te zien zijn tijdens Hard Bass 2016.

Maar wie zijn deze nieuwe act nou eigenlijk? Helaas kunnen we daar op dit moment alleen nog maar over speculeren. Zodra er meer bekend is zullen we jullie daar direct van op de hoogte stellen!

5. Een avond gevuld met waanzinnige lasershows
hard bass lasershows
Als je ooit al eens bij Hard Bass bent geweest weet je dat je een hoop lasers kunt verwachten. Hoe vaak ze ook worden ingezet, de felgekleurde lichtstralen lijken nooit te vervelen. En al helemaal niet als ze met duizenden tegelijk op je af lijken te komen. Wil je weten wat je te wachten staat? Bekijk dan de onderstaande video.

6. De industriële sfeer van Hard Bass
industriele sfeer hard bass
Er is al veel gesproken over de aankleding van Hard Bass. Zonder al te veel toeters en bellen creëert b2s ieder jaar weer een gigantisch podium met een industriële uitstraling. En zeg nou zelf, uitbundige bouwwerken passen nou eenmaal niet bij het thema van het evenement. Hard Bass wil elk jaar weer een ietwat duistere boodschap overbrengen op haar bezoekers. Zoals b2s zelf al aangeeft in de trailer: “After the first wave it was neccessary to go underground. A secret facility, hidden from the rest of the world.” Hoewel het een gigantisch evenement is behoudt het op deze manier toch haar underground sfeer.

7. Mean Machine brengt old vs new
mean machine
Dit jaar is de rauwe act Mean Machine, bestaande uit Zany en The Beholder, terug na een langere periode op non-actief te hebben gestaan. Tracks als “Again We Will Rise” en “Act of Rage” staan bij veel fans nog op het geheugen gegrift, maar ook hun nieuwe tracks “Payday” en “Reloaded” doen het erg goed. Verwacht dus op Hard Bass 2016 een mix tussen hun oude en nieuwe werk, waardoor er gedurende een half uur de geboorte en evolutie van de rauwe hardstyle aan bod zal komen.

8. Een gevariëerde line-up verdeeld over de avond
hard bass 2016 line-up
Hard Bass bestaat ieder jaar uit vier teams met elk drie artiesten die anderhalf uur back to back staan en een live-act van een half uur. b2s kiest deze line-up ieder jaar zorgvuldig uit en zorgt daarvoor dat iedere stroming binnen het spectrum van hardstyle aan bod komt. Ook dit jaar is ze dat weer gelukt. Het eerste team van de avond, dat bestaat uit Wildstylez, Coone, Atmozfears en NCBM, zal het beste van euforische hardstyle verzorgen. Daarbij komen naast nieuw materiaal, ook een hoop oudere tracks die onmisbaar zijn tijdens zo’n grootste avond. Een ideale opwarmer dus voor al het moois dat erna zal volgen.

Team Green met Frontliner, D-Block & S-te-Fan, Hard Driver en eerder genoemde Mean Machine vormen een perfecte mix van van stromingen binnen de hardstyle om de bezoeker geleidelijk aan klaar te stomen voor het hardere werk dat erna zal volgen. De opbouw van de avond is dit jaar als een onlangs geasfalteerde weg waar voor het eerst op mag worden gereden.

Voordat Team Red de overblijfselen van de GelreDome zal afbreken met Deetox, Delete, Warface en 3 The Hard Way, is het eerst de beurt aan Team Yellow, bestaande uit Radical Redemption, Frequencerz, Digital Punk en Gunz for Hire om de bezoekers te trakteren op een mix van echte hardstyle met stevige ballen.

9. Vette intro shows
hard bass 2016 1
Beter kunnen we het gewoon niet omschrijven. Ieder team vertegenwoordigt een ander deel van de gezamenlijke missie en dit komt tot uiting in de intro shows. Voor ieder team zijn er twee aparte intro shows, namelijk het gehele team en de live-act. Weet je wat, bekijk maar gewoon onderstaande video als je wilt weten wat we bedoelen, we durven te wedden dat je het met ons eens bent.

10. Het eerste grote feest van 2016
calendar hard bass
Jazeker, Hard Bass is het eerste grote feest van het jaar. Er is dus geen betere manier om het jaar goed te beginnen dan om hier aanwezig te zijn. Je kunt merken dat de bezoekers er elk jaar weer veel zin in hebben, wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Ben er op tijd bij en koop nu je tickets voor Hard Bass
Tickets voor Hard Bass 2016 zijn verkrijgbaar bij http://hardbass.tickets.b2s.nl/. Zorg dat je er snel bij bent, want Hard Bass is ieder jaar snel uitverkocht.

Reacties

 • klaas 01 november 2015 - 23:30

  Livestream :p

  Quote
 • Etc 02 november 2015 - 02:37

  Je kunt het altijd proberen. Ben zelf toen ik 17 was bij qlimax en scantraxx 10 years geweest. Maar het kopen van een kaartje is wel op eigen risico. Tegenwoordig is er meer “steekproefsgewijze” controle dan vroeger. Het vervelende is dat eerst je ticket wordt gecontroleerd en daarna pas de controle is (vooral drugs e.v.t. ID). Dus je neemt wel een gok van 60 euro.

  Quote
 • piet 10 november 2015 - 11:36

  Jeroen: En wat als je nog geen 18 bent :(

  je komt gewoon binnen hoor

  Quote
 • Jeroen 01 november 2015 - 19:36

  En wat als je nog geen 18 bent :(

  Quote

Reageren