Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Confetti in je bier en meters polonaiseplezier staan op jullie te wachten tijdens een splinternieuwe editie van Karnaval Festival: dé place to be als jouw hartje sneller gaat kloppen bij een BPM boven de 150. Wij geven je dan ook 10 redenen waarom je jouw carnaval knallend wil inluiden op Karnaval Festival 2020. 

1. Bier, bass én Brabantse gezelligheid

Er is natuurlijk geen betere manier om carnaval te vieren dan met een flinke dosis aan hardere stijlen. Op Karnaval Festival hoeven jij en je vrienden je geen zorgen te maken om Hollandse krakers, maar mogen jullie je klaar maken voor knotsgekke karnaval kicks! Geen drukke & bloedje hete kroegjes maar los in de buitenlucht – hoe lekker is dat?

2. Honderden onesies in Moergestel

Over een paar weken zullen honderden onesies het stadje Moergestel compleet overnemen, want je kan natuurlijk geen Karnaval Festival bezoeken zonder een spectaculaire outfit – óf een populaire onesie. Ook de artiesten zullen net als ieder jaar weer strak in hun (carnavals)pak de DJ booth betreden, wat garant staat voor een sfeer waar je u tegen zegt!

Karaval Festival 2020

3. Een overvloed aan hardere stijlen, en…

Op Karnaval Festival zal je kunnen genieten van een overvloed aan hardere stijlen… En meer! Naast hardstyle, raw hardstyle, freestyle, hardcore én frenchcore kun je namelijk ook nog de enige dansjes doen op Hollandse helden als Zanger Kafke, de Lawineboys, Het Feestteam en véle anderen. Aan muzikale variatie zal het dus zeker niet ontbreken!

4. Dikke line-up met 5 (!) stages

Zoals we gewend zijn van de organisatie hebben ze ook dit jaar weer een flinke line-up uit de kast getrokken: meer dan 40 artiesten zullen verdeeld over 5 verschillende stages de hardste tracks over Moergestel knallen. Zo kan je op de mainstage genieten van grote namen als D-Sturb vs Act of Rage, Rebelion vs Rejecta, Mark With A K én natuurlijk de enige echte Captain Karnastyle, en kan je in de Boombox beuken met onder andere Bestia, Retaliation, Scabtik én Uncaged.

LEES OOK: Dit is de complete line-up voor Karnaval Festival 2020

5. “Geen suffe hoempapa maar de bass vol open en gas op die lollie!”

Het houdt natuurlijk niet op bij bovenstaande helden, want ook de welgeliefde Dynamite vs Outragreous! zal weer terugkeren naar het gezellige Karnaval Festival. Hier zal het beste van de twee werelden hardcore & freestyle samenkomen, met artiesten als Deadly Guns, GPF, Paul Elstak, Mashup Jack, Mental Theo & Sefa die ervoor zorgen dat je jouw Airmax flink aan het werk kan zetten: “Geen suffe hoempapa maar de bass vol open en gas op die lollie!”

Karnaval Festival 2020

6. Een hard tussendoortje tijdens de Hollandse carnaval

De Hollandse carnaval vindt plaats van zaterdag 22 februari tot dinsdag 25 februari, wat betekent dat Karnaval Festival hét perfecte tussendoortje is. Als hardstyle-liefhebber kan je hier namelijk aan je nodige dosis BPM komen, terwijl je hierna nog mooi twee dagen kan meepakken van de ‘echte’ carnaval. Zo heb je in ieder geval je lever al goed kunnen trainen!

7. “Naaaar links…”

Wie dit gezellige festival óók nog eens op het programma staat is niemand minder dan de ab-so-lute carnavalsheld Snollebollekes! Met zijn hits als ‘Links Rechts’, ‘Vrouwkes’, ‘Springen Nondeju‘ verkoopt hij zonder problemen het grote GelreDome uit, dus belooft dit natuurlijk een geweldig feestje op Karnaval Festival te worden. Met een immens show spektakel wil je dit écht niet missen: “Hakken, beuken, springen, de hut gaat uit z’n bol…”

Karnaval Festival 2020

8. Opgehaald én thuisgebracht worden

Voor Karnaval Festival wil natuurlijk precies helemaal niemand de BOB zijn, en de organisatie begrijpt dit als geen ander. Dit is dan ook waarom er méér dan genoeg travel partners zijn ingezet, zodat jouw vriendengroep netjes opgehaald en thuisgebracht kan worden. Daarnaast worden er pendelbussen ingezet vanaf station Oisterwijk, zodat je ook met het OV perfect uit de voeten kan.

9. Knallend entertainment & dikke eindshow

Karnaval Festival staat bekend om een overvloed aan entertainment: links en rechts zullen de meest gekke carnavalsoutfits je om de oren vliegen, om nog maar niet te spreken van alle kilo’s confetti die er op zo’n dag uitgeknald worden. Als (letterlijke) klap op de vuurpijl kan je aan het einde van de dag óók nog eens genieten van een grootse eindshow waarbij menig feestganger overvallen zal worden met kippenvel.

Karnaval Festival 2020

10. ALLE tickets zijn al de deur uit!

Karnaval Festival bewijst ieder jaar weer dé ultieme place to be om carnaval zo hard mogelijk te vieren. Het is dan ook geen verrassing dat tickets letterlijk de deur uit vliegen: de zaterdag van het festival was al een tijdje uitverkocht, en de teller van zondag is deze week ook op 100% geland. Dit betekent dat je ofwel geluk hebt gehad, óf je er volgend jaar een stuk sneller bij moet zijn!

Karnaval Festival 2020 zal plaatsvinden op 22 en 23 februari op het Evenemententerrein Oirschotseweg in Moergestel. Beide dagen van het festival zijn al 100% uitverkocht. Voor meer info kun je naar de officiële website van het event!

Reageren