Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Na het succesvolle en uitverkochte debuut, keert Origins wederom terug in de bekende Maaspoorthal. Om je een indruk te geven waarom je het Raw Classics-event niet voorbij mag laten schieten, hebben we 11 redenen voor je op een rijtje gezet voor Darkness Evolved.

1. Een fantastisch debuut

Vorig jaar werd de allereerste editie van Origins gehouden, wat toen het eerste event was dat in het teken stond van Raw Classics. Deze eerste keer was niet alleen stijfuitverkocht, maar voornamelijk de sfeer bij het publiek tijdens The Darker Side of Classics was er eentje voor in de boeken. Lekker ouderwets losgaan en meeschreeuwen vlak voordat de drop komt, heerlijk. Degenen die er toen bij waren, kunnen dit ongetwijfeld bevestigen!

2. Verschillende live-acts en speciale sets

Om de line-up nét even iets specialer te maken, heeft Origins de sets van bepaalde DJ’s ingekaderd met unieke showcases en live-acts. Denk hierbij aan Crypsis, die zijn set volledig aan het legendarische album Statement of Intent zal opdragen en Noisecontrollers, die zijn rauwere werk tijdens Attack Again door de Maaspoort zal laten galmen.

3. “Harder, faster, better, go!”

Ruim 4,5 jaar na het laatste optreden, keren Adaro, Alpha², E-Force en Ran-D terug met de superhelden formatie A² Allstars. Het debuut op Hard Bass 2012 en het vervolg op The After Party in de BLUE op Defqon.1 2013 waren de enige wapenfeiten tot nu toe, maar Origins brengt hier verandering in. Het sterrenensemble zal alle toppers van het bekende A² Records laten horen tijdens hun terugkeer.  Je kunt dus eindelijk dé track bewonderen, die we al zo lang niet meer live hebben gehoord: “You are the resistance!”

4. Je hebt tenminste nog iets aan je zondag…

De evenementen van Shockerz Events hebben allemaal een groot voordeel. Want ook al staat het indoorseizoen bol van de nachtfeestjes, toch worden er tijdens Origins ook de festivaltijden aangehouden. Om 14:00 in de middag gaan de deuren van de Maaspoort open en om 01:00 klinken de laatste kicks door de hal. Zo kun je én vroeg pieken, én ben je weer op tijd thuis om iets met je zondag te doen. Efficiënt feesten, noemen we dat.

5. Meer dan 11 labels vertegenwoordigd

Vroeger, toen mensen nog fan waren van een label… Dit gevoel haalt Origins weer terug en daarom zijn er vele labels uit de donkere kant van de hardstyle aanwezig. Zo staan er zelfs een aantal sets op het programma die het beste van de verschillende muzieklabels zullen laten horen, met o.a. Theracords Allstars, The Magic Showcase en Chain Reaction & Kold Konexion present Minus is More. Overal is er wel een labeltje opgeplakt!

origins-2019-7

6. Een feest met alleen maar liefhebbers

Wat opviel bij de vorige editie, is dat de sfeer binnen het publiek er ontzettend goed in zat. De bekende oude platen zijn door de jaren heen goed blijven hangen bij de bezoekers en je merkte dat iedereen op de dansvloer de lyrics vol overgave mee kon zingen. Dit maakt Origins een feest voor de liefhebbers: wanneer je om je heen kijkt, zie je dat je met vele soortgenoten aan het genieten bent van de muziekstijl waar we allemaal zo van houden.

7. Vliegensvlug bier halen

Eén van de speerpunten van de organisatie is dat jij zoveel mogelijk van de muziek kunt genieten. Eindeloze rijen voor de bar helpen hier natuurlijk niet bij, dus worden er zoals gebruikelijk extra bars en meer personeel ingezet om de bezoekers zo snel mogelijk te kunnen helpen. Op deze manier hoef je nooit lang op je biertje te wachten en kun je zoveel mogelijk op de dansvloer blijven staan. Proost!

8. All day klaplong in Area 2

Ook deze keer staat de tweede area tijdens Darkness Evolved vol met het hardere werk. Na de eerste edities waren er zelfs genoeg bezoekers die deze tweede zaal niet eens zijn uitgekomen, zo goed dat de line-up was. Met onder andere Chris One, Degos & Re-Done, Thera en vele anderen op het programma, zijn alle artiesten aanwezig voor een dubbele klaplong.

origins-2019-10

9. Genoeg ruimte om te stampen

Niets is zo vervelend als wanneer iemand volle bak tegen je aanloopt op het moment dat je favoriete track nét los gaat. Je hebt simpelweg ruimte nodig om een dansje te wagen. Gelukkig heeft de organisatie ons weten te vertellen dat ze een plafond hebben ingesteld in de kaartverkoop, om te voorkomen dat je als een blik sardientjes de dag moet doorbrengen. Je hebt dus genoeg ruimte om die Air Max naar het plafond te laten vliegen!

10. “Broodje beenham!”

Door de jaren heen heeft zelfs het eten een behoorlijke naam opgebouwd. Vooral het broodje beenham is zo legendarisch, dat je je af begint te vragen wanneer deze nou eens benoemd wordt in de line-up. Volgens de fan-pagina Dagelijkse ode aan de broodjes van Shockerz Events (ja, die bestaat gewoon) is overigens ook het broodje saté een dikke aanrader.

11. Grote kans dat het opnieuw uitverkoopt…

De allereerste keer Origins was dus compleet uitverkocht. Met goed gevulde dansvloeren, een lading aan gouden oude pareltjes van vroeger en een sfeer om je vingers bij af te likken, gaan ook de kaartjes voor Darkness Evolved vliegens vlug de deur uit. Wees er dus snel bij en bemachtig je tickets voordat het te laat is!

Origins – Darkness Evolved vindt plaats op 23 februari in de Maaspoorthal in Den Bosch. Voor tickets en meer informatie, ga je naar de officiële website van het event.

________

ORIGINS 2019 LINE-UP:

𝗔𝗥𝗘𝗔 𝟭: A2 Allstars – Acti – Adaro – Alphaverb ‘Substream’ – B-Front – Chain Reaction & Kold Konexion ‘Minus is More’ – Crypsis ‘Statement of Intent’ – Digital Punk – E-Force – High Voltage – Jack of Sound LIVE – Jajox – Luna – Noisecontrollers ‘Attack Again’ – Ran-D – Thera & Degos & Re-Done & Geck-O presents Theracords Allstars – Titan – Zany & The Beholder ‘Mean Machine’ LIVE – MC Da Syndrome

𝗔𝗥𝗘𝗔 𝟮: Chris One – Degos & Re-Done – Geck-O & Geck-E – Juized & Zero Sanity ‘The Magic Showcase’ – Phrantic – Prefix & Density – Psyched – Sasha F – Stereotuners ‘Hardcopy’ – The Machine ‘SYS-X’ – Thera – Wavolizer – MC I See

Omslagfoto via Facebook-pagina Origins of Raw

Reageren