Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

1. 10 jaar REBiRTH Festival
4 april 2009 was de datum waarop de allereerste editie van REBiRTH Festival plaatsvond. Inmiddels zijn we een flink aantal jaar verder en zal op 7 en 8 april alweer de 10e editie gehouden worden. Deze ‘10 Years Ceremony’, zoals ze het zelf noemen, belooft groter te worden dan ooit tevoren.

2. Een weekend lang losgaan
Niet alleen op de zaterdag, maar ook op de zondag van REBiRTH Festival is het de hele dag een groot feest. Zo maak je van de aftrap van jouw festival seizoen een gehele weekend beleving. Brak op maandag zijn we sowieso wel, toch?

3. 5 area’s boordevol artiesten
Niet alleen de zaterdag heeft 5 area’s, ook op de zondag kun je in maar liefst 5 verschillende area’s uit je dak gaan. Op zaterdag zijn dat de REBiRTH mainstage, REBELLiON, REBORN Raw, REACTiVATE en RELiSH. Op zondag kun je het weekend nog even doortrekken met de B-Freqz hosting op de mainstage, REVENGE, REBORN Euphoric, #BEETJEDANSEN en Gezelligheid kent geen tijd.

rebirth festival 2018 areas
4. Voor het eerst Hardcore in de REVENGE area
Voor het eerst in de geschiedenis van REBiRTH Festival zal er een volledig gevulde hardcore area klaarstaan op zondag 8 april. Artiesten als Angerfist, Destructive Tendencies vs F. NoIzE, Korsakoff, Deadly Guns en AniMe zullen zorgen voor harde kicks, hoge snelheden en een heftige bass.

5. B-Freqz hosten de zondag mainstage
De populaire act B-Freqz, bestaande uit B-Front en Frequencerz, zullen op zondag 8 april de mainstage van REBiRTH Festival overnemen. Met hun aankomende album die op de planning staat is het duidelijk dat er tijdens REBiRTH een hoop nieuwe muziek voorbij zal komen. Natuurlijk zal de hele Roughstate familie aanwezig zijn, waaronder een unieke ‘B-Freqz & The Crew Closing’ act om de dag af te sluiten.

6. De meest exclusieve live acts op één podium
Dit jaar heeft REBiRTH Festival voor jullie niet 1, niet 2, maar 3 exclusieve live acts weten te strikken die de mainstage compleet zullen wegvagen. Niemand minder dan Radical Redemption LIVE, Gunz for Hire en B-Frontliner zullen tot in de late uurtjes het laatste beetje energie uit je trekken. Geladen met een arsenaal aan absolute knallers, dikke basslines en de hardste kicks is één ding zeker, jouw schoenen en met name je benen zullen het zwaar te verduren krijgen.

7. Veel verschillende stijlen
Met maar liefst 5 area’s op beide dagen komen er veel verschillende stijlen voorbij. Niet alleen zal hardstyle in de breedste zin van het woord ruim vertegenwoordigt zijn (raw, euphoric, classics), ook hardcore, freestyle, urban en zelfs Nederlandstalig zullen tijdens het weekend van REBiRTH Festival 2018.

8. Battle Royale tijdens REBiRTH Festival
Maar liefst 13 battles tussen artiesten staan gepland voor de zaterdag en zondag. Van Destructive Tendencies vs F. NoIzE, tot Warface vs D-Sturb en E-Force vs Regain. Verwacht unieke combinaties die samen gaan zorgen voor een ongekend optreden.

9. Maar liefst 15 speciale acts verspreid over het weekend
Zoals we hierboven al hadden benoemd zullen Radical Redemption LIVE, Gunz for Hire en B-Frontliner de mainstage van de zaterdag bestijgen. Maar daar blijft het niet bij. Verdeeld over het weekend zullen ook ANDY SVGE, Public Enemies, Bass Chaserz, The Opposition, Nightbreed, Mind Dimension, AVIO, B-Freqz, Warface en E-Force met een speciale live-act het publiek verrassen. Daarnaast zal ook Deadly Guns een speciale album showcase laten horen.

Tickets voor REBiRTH Festival 2018 op 7 en 8 april zijn te verkrijgen via www.rebirth-festival.nl.

Reageren