Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Qlimax zou Qlimax niet zijn als het alvast op een mysterieuze wijze wat zou teasen over de aanstaande editie. De afgelopen 2 weken hebben vele fans zich een ongeluk gezocht naar de verschillende de hints over de onthulde line-up: deze zijn echter niet allemaal (of verkeerd) geraden, dus nemen we je mee in de ontrafeling van alle verborgen feiten. “Enter The Void.”

LEES OOK: Qlimax onthult unieke line-up: Enter The Void

“Seek the Truth”

De speurtocht naar alle artiesten die op de Qlimax line-up zouden staan gaat ver, maar gelukkig was er één rode draad. Het oog (gesymboliseerd met 👁️‍🗨️ of een geanimeerd oogje in een video) zou je op het goede pad brengen. Deze kon je op alle platformen van Q-dance vinden: van YouTube tot zelfs in je eigen mailbox. “Seek truth into darkness as you Enter the Void.”

Dinsdag 15 augustus – Deepack

Locatie: Q-dance Network

In de op deze dag gereleasde playlist ‘QLIMAX 2023 I ENTER THE VOID I GET IN THE MOOD’ was er als 20e video ‘Deepack – The Prophecy’ te vinden. De track die precies 20 jaar geleden uit werd gebracht (en als één van de meest legendarische anthems wordt beschouwd), gaf het voorzetje op de eerste hint. Bij het klikken op deze video, was het oogje 👁️‍🗨️ in de beschrijving te zien.

Deepack Qlimax 2023 hint

Woensdag 16 augustus – Warface

Locatie: Q-dance Facebook

Dieper in alle algoritmes was de volgende hint te vinden van de eerste Qlimax-debutant. In het Sziget album op de Facebook pagina van Q-dance was het oogje 👁️‍🗨️ te vinden in de beschrijving van een foto van Warface.

Warface

Donderdag 17 augustus – TNT

Locatie TNT: Qlimax Instagram

Als er twee Italianen zijn die geroemd worden om hun kicks op Qlimax, dan zijn het wel Technoboy en Tuneboy. Op de derde dag is er een post op Instagram te vinden: een video met de audio omgekeerd wordt afgespeeld, oftewel Reverse The Bass. De caption van deze video ‘👁‍🗨 ecnart ni er’uoy won’ was ook omgekeerd getypt. Als track kwam daaruit: TNT & Ruffneck – Mindcontroller.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qlimax (@qlimax)

Donderdag 17 augustus – Villain

Locatie Villain: Tagged pagina Qlimax

In de tagged pagina van Qlimax was een plaatje te vinden met een oog. Wanneer je doorklikte, kwam je uit op de pagina van ‘hturtehtkees’, oftewel omgedraaid ‘seekthetruth’. Hier was een enorm aantal letters in het Qlimaxian te vinden – het alfabet van het event. Wanneer deze vertaald werden, kwamen er verschillende rijtjes woorden uit, maar per 7 letters was maar bij één letter het oogje 👁️‍🗨️ te vinden. Hieruit kwam ‘’SILAUTIRXOV’, oftewel ‘VOX RITUALIS’ wat uit het Latijn ‘stem van het ritueel’ betekent. In andere woorden: de MC.

Villain Qlimax hint

Vrijdag 18 augustus – Hard Driver

Locatie Hard Driver: Instagram en Facebook ads

Q-dance zette zelfs onverwachte advertenties in om de hints aan de man te brengen. Wanneer op social media gescrolled werd, verscheen er voor sommigen een video met het oogje 👁️‍🗨️ en een gedicht in het Qlimaxian. Dit vertaalde naar:

“Dwell deep within, let us entwine,

Reverberating echoes and visions align.

Invisible threads woven through the sonic streams,

Vivid visions awaken from dormant dreams.

Enter The Void, as I unveil secrets only I can show”

Wanneer de eerste letters van de regels worden gepakt en naast elkaar worden gezet, komt er DRIVE uit: wat een hint is naar de volgende debutant op Qlimax en een veel gevraagd artiest. Hard Driver staat voor het eerst op het iconische indoor hardstyle event.

Hard Driver - Poem

Vrijdag 18 augustus – B-Front x Phuture Noize

Locatie B-Front x Phuture Noize: Qlimax e-mail

Wanneer B-Front en Phuture Noize samen het podium delen, gebeurt er iets magisch: net als in de e-mail van vrijdag 18 augustus. Het oogje 👁️‍🗨️ was geplaatst in de titel en boven de header van de e-mail. Wanneer op deze header werd geklikt, werd je doorverwezen naar een afbeelding, waar in het Qlimaxian een tekst te ontcijferen was. Dit resulteerde in een website. Als er naar deze website gegaan was, kwam je uit op een YouTube video met allemaal losse vormen. Wie dit goed had uitgevogeld, ontdekte dat wanneer al deze frames over elkaar werden geplaatst er een QR-code uitkwam. Deze linkte door naar ‘B-Front & Phuture Noize – The Paradox’ op Spotify.

Qlimax hint B-Front Phuture Noize 2023

Zaterdag 19 augustus – Devin Wild

Locatie: Devin Wild liveset van Qlimax 2022 op YouTube.

Opnieuw Justice for Devin Wild. Nadat hij tijdens de online versie en afgelopen editie als een van de Shadow Priests als surprise act op het immense podium verscheen, is hij dit jaar onderdeel van een van de hints die organisatie Q-dance deelde. Zijn set van vorig jaar werd op YouTube hiervoor gebruikt als stokpaarde: hier waren de thumbnail en beschrijving aangepast naar het oogje 👁️‍🗨️.

Zondag 20 augustus – Deadly Guns

Locatie: Instagram Story

Ook op zondag was het opletten geblazen. De Instagram story opende met het oogje 👁️‍🗨️ en in deze video vlogen letters in het Qlimaxian heen en weer wat uitkwam op een anagram, namelijk ANDYDEUSLG. Wanneer deze door elkaar werden gegooid kwam je uit op DEADLYGUNS: die zijn eerste opwachting op Qlimax mag maken.

Maandag 21 augustus – Brennan Heart presents Blademasterz

Locatie Blademasterz: Instagram Story en Q-dance Radio

The Blademasterz are still here. De story van vandaag opende met het oogje 👁️‍🗨️. Letters verschenen achter elkaar wat uit het Qlimaxian vertaald werd naar: “LISTENONELISTENSEVENLISTENZEROLISTENZEROLISTENQ-DANCELISTENRADIOLISTEN.”

Zo gezegd, zo gedaan. Wanneer er om 17:00 naar Q-dance Radio werd geluisterd, ontdekte rond 17:20 een track genaamd: 👁️‍🗨️-👁️‍🗨️. Dit nummer was: Brennan Heart – One-Master-Blade.

Brennan Heart Blademasterz hint

Maandag 21 augustus – Vertile

Locatie Vertile: TikTok

Nog een Shadow Priest die nu zijn échte aankondiging op de Qlimax line-up verdiend. Op TikTok verscheen een abstracte video met het oogje 👁️‍🗨️ verwerkt en vertraagde audio. Wanneer deze video op de correcte snelheid werd afgespeeld, hoorde Vertile de zin ‘They who worship the dark remain often unseen’ spreken. Dit is een verwijzing naar de aankondiging van de Shadow Priests waar hij onderdeel van was in 2022.

@q_dance_official♬ original sound – Q-dance

Dinsdag 22 augustus – Shadow Priests

Locatie: Instagram Story

Om 17:00 verscheen een video dat opende met het oogje 👁️‍🗨️ met de tekst op hoge snelheid. Dit was: “I follow you all day long, But when the night or rain comes, I am all gone.” Een raadsel waarvan het antwoord ’shadow’ is.

Vervolgens verscheen er om 17:30 een tweede video waarin “They whisper prayers of the obscure, tapping into the void’s allure” te lezen was. Deze sloot af met het oogje 👁️‍🗨️. Hiervan is het antwoord ‘priests’.

Woensdag 23 augustus – Showtek

Locatie: Instagram Story, TikTok en YouTube Shorts

De eenmalige terugkeer van Showtek moest natuurlijk groot worden uitgemeten. Op drie platformen tegelijk kwamen drie video’s met verschillende hints. Op Instagram kwam een video waar meerdere ogen te zien waren, die dan veranderden in ’15 EE EV ER YT HI N G’, wat te lezen was als: “I see everything.”

Op TikTok was er een video met het oogje 👁️‍🗨️ waar het getal 15 op verschillende momenten glitchte. Op YouTube Shorts was er een video waar in het Qlimaxian ‘The truth will 👁️‍🗨️ itself’ te lezen was. Daarna veranderde het oogje 👁️‍🗨️ naar ‘show’. Oftewel: “The truth will show itself.”

Hiermee kwam je uit op de volgende conclusie. Het laatste optreden van Showtek was 2008 en dus 15 jaar sinds hun laatste Qlimax. Verder heeft Showtek ook een video gepost met ’15 years ago’ om de vermoedens nogmaals te bevestigen.

showtek @ qlimax 2023 enter the void hint

“A realm of infinite nothingness where darkness brings light, and anything is everything: behold Qlimax Enter the Void”

Qlimax – Enter The Void wordt gehouden op zaterdag 18 november in Arnhem. De eerste fase van Qlimax tickets is al volledig uitverkocht: de tweede fase is vanaf zaterdag 2 september 2023 verkrijgbaar via de officiële website van Q-dance.

Beeldmateriaal via Q-dance

Reageren