Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Wait, what?! De grootste namen uit de hedendaagse hardcore én raw hardstyle scene gaan samen een anthem maken? Je leest het inderdaad goed, Angerfist en Radical Redemption hebben plannen gemaakt om samen de studio in te duiken voor een anthem.

Omdat de muziek van beide artiesten enige overeenkomsten bevat hebben de heren in het verleden elkaar al vaker opgezocht voor een samenwerking. Dat is op zich ook niet gek, want ze wonen allebei in het dorpje Denekamp. De grond in dit dorpje lijkt overigens wel bezaaid met talent, want naast Angerfist en Radical Redemption wonen o.a. Crypsis en Act of Rage ook in hetzelfde dorp. De samenwerkingen begonnen in 2013 toen de track ‘When You’re Gone’ op het album The Spell of Sin van Radical Redemption werd uitgebracht.

The Radical Fist
Toen de track uitermate goed werd ontvangen was dat voor hen reden genoeg om ermee door te gaan. Toen Angerfist namelijk met z’n album The Deadfaced Dimension kwam in 2014, dook ook een nieuwe samenwerking op, genaamd ‘Messenger of God’. Het zou niet bij deze twee tracks blijven, want op de volgende twee albums van beide heren kwamen nog eens twee tracks, namelijk ‘Masters of The Great Conspiracy’ en ‘Repercussion’.

angerfist radical redemption anthem
Met de gigantische achterban die de beide artiesten hebben werden de tracks al snel honderdduizenden keren beluisterd. Het was wel duidelijk, de mensen willen meer!

Twee titanen bundelen hun krachten
Beide artiesten hebben zich door de jaren neergezet als een radicaal icoon en na al die tijd zijn ze klaar om samen een volgende stap te zetten in hun carrière. Voor het eerst in de geschiedenis zullen namelijk twee artiesten van andere genres hun krachten, kwaliteiten en creatieve inzichten bundelen om zo tot een verwoestend anthem te komen. Dat beide artiesten aan de top staan van hun scene zorgt ervoor dat dit anthem ‘next level’ gaat worden. Raw hardstyle en hardcore binden zich om zo met oorverdovende screeches, alles verpletterende kicks en duistere sounds uit de diepste troggen van de onderwereld te komen tot een angstaanjagend eindproduct.

Het betreffende evenement waar dit anthem voor zal worden gemaakt is bekend. Op 6 augustus zal namelijk de eerste editie van AIRFORCE Festival plaatsvinden. Dit nieuwe festival, dat een samenwerking is van Art of Dance en Absolutely Fresh, wordt georganiseerd op de militaire luchtbasis Twenthe in Enschede. Het thema en de locatie sluiten dus perfect aan bij de makers van het anthem.

Een aantal dagen geleden werd de trailer van AIRFORCE Festival online gezet in het evenement op Facebook. Naast wat leuke beelden leek er verder niet veel bijzonders te zien, maar zodra je de video stil zet op 0:35 seconden en leest wat er staat wordt alles ineens duidelijk.

“Two elite soldiers received the order to execute the anthem mission.”

AIRFORCE Festival Anthem
Maar wacht, wie zijn daar nou te zien op de achtergrond? Juist, die bekende outfits zijn toe te wijzen aan niemand minder dan Angerfist en Radical Redemption. AIRFORCE Festival gaat dus een grote primeur krijgen door deze combinatie. Of het anthem een hardcore of raw hardstyle track gaat worden is nog niet duidelijk. In het verleden draaide een samenwerking tussen deze twee altijd uit op een hardcore track, maar aangezien het festival beide stijlen programmeert zou het deze keer nog wel eens anders kunnen zijn. De tijd zal het leren zullen we maar zeggen. Laten we hopen dat er snel een preview online verschijnt!

De kaartverkoop start op 16 april om 13:00. Kijk voor meer informatie over AIRFORCE Festival op de officiële website: airforcefestival.com

radical redemption angerfist anthem

Reageren