Hard News
Door Hard News

Als we kijken naar het aantal albums dat dit jaar op de planning staan, dan gaat het weer een goed jaar voor hardstyle worden. De albums komen namelijk van zeer uiteenlopende artiesten, waardoor hardstyle in de breedste zin van het woord uitgebreid aan bod zal komen.

De afgelopen tijd hebben we bijgehouden welke artiesten op dit moment plannen hebben om in 2016 een album uit te brengen. Dat zijn er maar liefst zeven. Zit er ook eentje bij waar jij naar uitkijkt?

12376204_10153932047648156_7399701816306596862_n
Alpha² – Recharged

Op 20 januari kwamen de heren van Alpha² met het nieuws dat ze hun allereerste album zouden gaan uitbrengen. Om ons niet langer in spanning te houden hebben ze een kleine minimix gemaakt van het album ‘Recharged’, waarin ze vier tracks laten horen. Dit zijn ‘Die Ganze Welt’ met Jack of Sound, ‘Life Lessons’, ‘Nowhere to Hide (The Machine Remix)’ en ‘Willow Waly’. Beluister de minimix hier.

audiofreq album
Audiofreq – TBA

Eind 2014 kwam deze energieke Australiër al met het nieuws dat hij met een nieuw album zou komen. Zijn eerste album ‘Audioception’ is het perfecte voorbeeld van hoe hij te werk gaat: hoe hij maar wil! Hij sloot zichzelf dagenlang op in z’n studio en kwam met het volgende bericht: “I’ll be starting another album again… Soon-ish? Probably in the next month actually. Need to get some more singles out and then back to album mode.”

Inmiddels zijn we alweer bijna anderhalf jaar verder en is er helaas nog maar weinig nieuws bekend over zijn nieuwe project. In een recent interview dat we deden met Bioweapon vertelde Audiofreq, die onderdeel is van het duo, het volgende over z’n album: “I’m still working on the album, but there have also been other things this year. So my plans haven’t actually been going according to plan haha. I’ve finished seven or eight tunes that I’m already playing and testing on the dance-floors. But they’re still ‘too hardstyley’ haha. So in the process of writing an album, I want to produce something that doesn’t get forgotten after nine months. So it has to be an experience for people.”

coone looks back
Coone – TBA

Een tijdje geleden besloot Coone om z’n fans te verrassen met een livestream op Facebook, waar fans hem alles konden vragen. Deze livestream duurde een uur en bevatte een aantal leuke weetjes. Maar de meest opvallende was natuurlijk zijn album aankondiging op 8:10. We konden het daarom niet laten om deze even met jullie te delen: “We are thinking about doing a new album. Probably somewhere around next year. I don’t really know when. Maybe the beginning of next year or around the summer.”

Dit album, wat waarschijnlijk rond de zomer zal uitkomen, is alweer het vierde album van Coone. Helaas is er nog niet veel meer bekend, maar dat zal naar ons idee niet al te lang meer duren.

crypsis new album 2016
Crypsis – TBA

Crypsis onthulde een tijdje geleden op zijn Facebookpagina dat hij dit jaar met een nieuw album zal komen. Na zijn eerdere albums ‘Statement of Intent’ in 2009 en ‘Cryptology’ in 2012 wordt de lat hoog gelegd. Het nieuws komt niet helemaal als een schok, aangezien het de laatste tijd nogal stil was rondom de beste man. Het nieuwe album zal vanzelfsprekend uitkomen op het label Minus is More, waar Crypsis al sinds het begin bij aangesloten zit. Helaas is er verder nog niet veel bekend.

frequencerz medium rare album
Frequencerz – Medium Rare

Toen Frequencerz op 26 november bovenstaande foto op Facebook zetten met de titel ‘Medium Rare’ gingen bij veel mensen de alarmbellen af. Jazeker, ‘Medium Rare’ is de titel van het allereerste album van Niels en Pepijn, die samen door het leven gaan als Frequencerz. Door middel van bovenstaande video werd het nieuws naar buiten gebracht. Ze beginnen met vertellen over hun 10-jarige jubileum. Frequencerz als act begon namelijk in 2006. Naast alles wat ze door de jaren heen bereikt en gedaan hebben, is er nog één ding wat altijd bovenaan hun lijstje heeft gestaan. Precies, een album.

Tijdens hun optreden op Qlimax besloten Frequencerz om drie nieuwe tracks te draaien, die ook op het album zullen komen. In totaal zijn er dus al vier tracks bekend:

1. Frequencerz & Tartaros ft. MC Jeff – Wolfpack
2. Frequencerz ft. MC Jeff – Shotgun
3. Frequencerz & Hard Driver – Snap Ya Neck
4. Frequencerz – Open Your Mind

high-voltage-album-2016-1
High Voltage – TBA

Op 12 november verontschuldigde High Voltage zich voor het feit dat hij de laatste tijd niet zo actief was geweest op social media. Hij sloot het bericht af met de vraag: “ALBUM: Yay or nay? ;)” Zoals verwacht was er niemand die het slecht idee vond, dus met een lading aan positieve reacties konden we op dat moment niets anders doen dan afwachten wat het verlossende antwoord van hemzelf zou zijn.

Gelukkig plaatste High Voltage vandaag het volgende bericht op z’n Facebookpagina: “Yup, the rumours are true. I’ll be making an album next year. My game, my rules, nothing else!”

Goed nieuws dus voor iedereen die zich er al op had verheugd, en goed nieuws voor iedereen die weg is van zijn duistere sounds. Wanneer het album uit gaat komen is nog niet bekend, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar gebeuren. Daarnaast zal het album zeer waarschijnlijk uit worden gebracht op z’n huidige label Nightbreed Records.

thera the new era theracords
Thera – The New Era

Via een trailer liet Thera weten dat hij in april met alweer zijn tweede album zal komen. Zijn eerste album ‘Training Sessions’ werd ontzettend goed ontvangen. Hoewel het nog niet bekend is wat de tracklist zal zijn, zijn er al wel een hoop samenwerkingen en nieuwe tracks bekend die mogelijk op het album zullen verschijnen.

 • Dj Thera – Into The Light
 • Dj Thera – Citizens
 • Dj Thera – Lightsaber
 • Dj Thera – Ode to the Throne
 • Dj Thera – Under My Wing
 • Dj Thera & Caine – TBA
 • Dj Thera & Delete – TBA
 • Dj Thera & Regain – Never Say Goodbye
 • Dj Thera & Ophidian – TBA

Reacties

 • Quinten 04 februari 2016 - 18:44

  Vergeet niet dat frequencerz vanwege hun album een stage hosten op fantasy island festival, in Enschede

  Quote

Reageren