Juno Coolen
Door Juno Coolen

Bass Chaserz is een duo bestaande uit Marco van der Helm en Jos Kelder. Het duo brengt hun platen uit op het label Nightbreed. Onlangs heeft het duo al een #1 hit op hardstyle.com gescoord met de track ‘In Control’. Daarnaast heeft Bass Chaserz nog een aantal nieuwe tracks klaarliggen waarvan een deel te horen is op ‘The Future of Hardstyle’ podcast. Tijd om de jongens van Bass Chaserz wat vragen te stellen over hun opmars in de hardstyle wereld.

Wanneer kwamen jullie voor het eerst in aanraking met hardstyle?
Marco: ”Toen ik een jaar of 12 was, begon ik naar hardcore te luisteren. De broer van een van mijn beste maten is van Endymion dus de connectie was er al vroeg!”

Jos: ”Dat begon bij mij rond 2002/2003 met tracks zoals ‘Dj Isaac – On The Edge’ of ‘Deepack – Here’s Johnny’. Toen ik dat hoorde was ik gelijk verkocht.”

Kunnen jullie vertellen hoe het voor jullie allemaal begon?
Marco: ”Ik ging op mijn 14e draaien op kleine klassenfeestjes. Op het werk kwamen wij elkaar tegen en raakten we aan de praat. Hier bleek dat Jos al enige tijd produceerde en we hadden toen afgesproken om samen wat te gaan doen. We gingen meedoen aan een grote DJ contest en hierin werden we 2e! Dit smaakte naar meer en inmiddels zijn we waar we nu zijn.”

Wie is/zijn jullie beste vrienden/collega’s in de muziekwereld en hoe is dat zo ontstaan?
”Dat zijn toch wel de jongens van ons label Nightbreed Records (Endymion en High Voltage). We zitten ongeveer naast elkaar in de studio. Daardoor is de band erg sterk geworden de afgelopen tijd. Verder kunnen we heel goed opschieten met E-force (hebben we onlangs een collab mee gedaan) en ook met Ran-D hebben we een duidelijke ‘klik’. Hiermee duiken we binnenkort dan ook de studio in!”

Wat onderscheidt jullie van andere acts?
”Onze muziekstijl ten eerste! Wij produceren Raw maar altijd met een bepaalde ‘party’ vibe die erg herkenbaar is! Verder zijn we op de social media altijd in voor gekkigheid wat af en toe geweldige beelden oplevert.”

Wat maakt jullie voorliefde voor hardstyle zo sterk?
”Beiden hebben we daarin wel hetzelfde antwoord. Toen we de muziek eenmaal in de gaten kregen waren we verkocht. De energie die de muziek met zich meebrengt is niet te beschrijven, dat moet je zelf ervaren!”

Wat is de laatste track die jullie kippenvel gaf?
Marco: ”Frequencerz – Wolfpack.”

Jos: ”Ran-D ft. Skits Vicious – No Guts, No Glory (Defqon.1 2015 Anthem).”

Wie inspireert jullie en waarom?
Marco: ”Qua performance is en blijft B-front mijn grote voorbeeld!! De energie die de man uitstraalt is zo aanstekelijk haha! Maar Ran-D is met zijn producerskills toch wel iemand die we altijd als referentie gebruiken om onze eigen tracks beter te krijgen!!”

Jos: ”Headhunterz. Hoe hij werkt met akkoorden is echt heel goed! En uiteraard Ran-D, Hard Driver en Wildstylez enzovoort.”

Wat is jullie beste hardstyle herinnering?
Marco: ”Dat is toch wel mijn bezoek aan mijn eerste hardstyle feest die ik bezocht: Hardbass 2007.”

Jos: ”Het moment dat je eigen track op de mainstage van Defqon wordt gedraaid!”

Wat kunnen we van jullie verwachten in de nabije toekomst?
”Op dit moment hebben we een remix af van Ran-D & Alpha2 – The New Shit die erg goed wordt opgepakt. Verder produceren we lekker verder en staan er nog 2 mooie collabs te wachten met 2 grote artiesten!”

Jullie zitten deze maand in The Future of Hardstyle. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen?
”Erg leuk om te doen! Uiteraard zitten er veel tracks van onszelf in. Verder hebben we gekozen voor een track van Nightfall – PYHU en Charter – Mowgli. Erg coole tracks en het paste lekker in de mix!”

Willen jullie nog iets anders kwijt?
”We vinden het erg vet dat er zo goed gereageerd wordt op onze muziek!! Daar doen we het uiteindelijk voor, waardering!!! We hopen iedereen te zien op Dream Village en Q-base deze maand!!!”

Reageren