Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

We kunnen er niet omheen, het vervoer van en naar een festival hoort er altijd bij en is voor veel mensen wel een dingetje. De een wil niet met het openbaar vervoer, de ander wil niet met een georganiseerde busreis en weer andere willen niet zelf rijden. Dit kan zorgen voor vele discussies, maar nu biedt de Belgische Openbaarvervoermaatschappij De Lijn je eigen partybus vanaf 450 euro. 

Wanneer je met een grote partygroep bent is het vaak een heel gedoe om het juiste vervoer te regelen. Vaak wordt er bij een georganiseerde bus organisatie aangeklopt, maar dan is het nog niet klaar. De bus kan pas geregeld worden met een bepaald aantal mensen, iedereen moet op tijd betalen, soms mag eten en drinken niet mee en er kunnen problemen zijn als het gaat om spullen laten liggen in de bus. Kortom, een hoop geregel wat nu dus niet meer nodig is.

Er zijn namelijk 30 passagiersbussen te koop op online veilinghuis Moyersoen, geïnteresseerden kunnen bieden vanaf 450 euro. Het gaat om middelgrote en grote lijnbussen die 14 jaar hebben gereden, perfect voor je hele groep.

Niet alle bussen mogen op de openbare weg

Moyersoen vermeldt wel uitdrukkelijk dat bestuurders elke verwijzing naar ‘De Lijn’ moeten verwijderen om wettig met de bussen op de openbare weg te rijden. Maar wellicht dat andere mogelijkheden zoals ‘De Punt’, ‘De Schep’, ‘De Sleutel’ en ‘Nakkie’ wel legaal mogen rijden.

“Als ze met een echte lijnbus willen rijden, dan mogen ze altijd voor ons komen werken”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn in het artikel van Nieuwsblad België.

Helaas zijn enkele van de voertuigen nog geschikt voor de openbare weg, maar wellicht kunnen er hier wel andere bestemmingen voor verzonnen worden. Ook lijkt het er niet op dat de bussen in Vlaanderen nog zullen opduiken omdat ze niet voldoen aan de moderne uitstootnormen.

Koop nu je eigen lijnbus vanaf 450 euro

Wanneer je dit dus als de perfecte oplossing ziet voor je vriendengroep heb je nog zeker de mogelijkheid om te bieden. Iedereen die geïnteresseerd is in de bus kan nog bieden tot maandag 25 februari 2019, ga daarvoor naar deze link.

Omslagfoto via website Wikimedia Commons 

Reageren