Hard News
Door Hard News

De laatste release van Bioweapon stamt inmiddels alweer uit 2011. In dit jaar besloot het duo, bestaande uit Audiofreq en Code Black, uit elkaar te gaan en zich te focussen op hun solo-carriere. Waar bij vele duo’s helaas maar één van de twee leden zich omhoog weet te boksen in de scene, is dat bij Bioweapon zeer zeker niet het geval.

Zowel Audiofreq als Code Black hebben door de jaren heen een grote fanbase weten te verzamelen. Naast het feit dat ze op vrijwel elk groot podium hebben gestaan hebben ze allebei ook vele dikke releases op hun naam staan.

Een tijdje geleden werd er na precies vier jaar weer eens een bericht geplaatst op de Bioweapon Facebookpagina. Het was een mysterieuze video. Het bloed van vele fans ging sneller stromen en zo stond het internet die dag even op z’n kop. Het duurde niet lang voor het duidelijk werd dat Audiofreq en Code Black inderdaad weer samen de studio waren ingedoken om nieuw materiaal te produceren. En vandaag deed Audiofreq nog een andere aankondiging op Twitter.

“So, uh I wonder what people are gonna say what our Bioweapon EP sounds exactly like Bioweapon out of 2011. I mean, that’s kinda what the whole project/act was all about, that sound and that style. So if we go back to/continue that style, is that bad? I dunno, it’s weird, making old (school) sounding record with old tunes. Just hope people aren’t disappointed. But at least it’s fun.”

Die laatste zin zorgde ervoor dat ook ons bloed sneller ging stromen. Als producers plezier hebben bij het maken van een track kun je dat ontzettend goed terughoren in het eindresultaat. Het kan de kwaliteit dus alleen maar ten goede komen! Een nieuwe Bioweapon EP met sounds uit 2011? Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

[poll id=”19″]

Reageren