Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Een paar weken geleden werd het al bekend dat Club Rodenburg eigenlijk dicht zou moeten. De club heeft er alles aan gedaan om open te blijven en zo is er na de hoorzitting toch misschien nog wat hoop…

LEES OOK: Club Rodenburg: “Dit zou het einde voor onze club betekenen”

Bass Protocol is één van de organisaties die evenementen heeft georganiseerd in Club Rodenburg in Beesd. Maar eerder maakte de burgemeester van gemeente West Betuwe al bekend dat hij heeft besloten de club te sluiten. Er heeft namelijk een incident plaatsgevonden, waar de club zelf geen invloed op heeft gehad. Ze zouden voor de duur van 1 jaar dicht moeten. “Feitelijk zou dit het einde van onze club betekenen”, aldus de organisatie.

In de tijd hierna is er ontzettend hard gewerkt voor het bestaan van de club. Zo is er onder andere een petitie gestart en had een grote groep mensen zich verzameld voor Club Rodenburg als protest. De organisatie wil iedereen hier graag voor bedanken: “Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor alle steun die wij nog steeds krijgen, samen kunnen wij dit aan!”

Deze week heeft er een hoorzitting plaatsgevonden: “Gelukkig hebben wij ons verhaal kunnen doen. De commissie geeft uiterlijk over 3 weken een oordeel.” De organisatie geeft aan dat het oordeel een advies is. “De burgemeester heeft ook weer 3 weken de tijd om de uitslag bekend te stellen. Wij hopen op het beste, maar iedereen is vrij om de burgemeester eerder om antwoord te vragen.”

“Wij zijn nog druk bezig met het vechten voor onze club”

Het is afwachten op de uitslag, we hopen natuurlijk het beste voor de organisatie. Club Rodenburg hoopt hun bezoekers te kunnen blijven ontvangen. Wil jij ook de petitie ‘Club Rodenburg moet blijven’ ondertekenen? Ga dan naar de officiële link. 

Omslagfoto via Facebook-pagina True Survivorz 

Reageren