Bas van Herk
Door Bas van Herk

Zany kondigde kort geleden op zijn Facebookpagina aan dat hij bezig is met de maak van een collab met niemand minder dan Retrospect. In het bericht staat iets speciaals beschreven, namelijk dat de oudere stijlen van Fusion of Sound zullen terugkeren in de collab.

Voor de gene die onbekend met deze term zijn, dit is een album dat door Zany werd geproduceerd in 2008. Voor vele early-hardstyle liefhebbers zit er erg veel nostalgische waarde aan verbonden. Kenmerken van het album zijn de diepe kicks en melodieën van de early-hardstyle periode. Bekende nummers zijn ‘The New God’ met The Beholder, ‘Vision’ met DV8 en ‘Conceptions’.

Zany zelf is een van de oudere hardstyle DJ’s in de huidige scene. Bekend De artiest begon in het begin van deze eeuw met het produceren zijn eerste tracks en heeft inmiddels op bijna ieder hardstylefeestje dat er is ooit opgetreden. Verder heeft de 43 jarige artiest twee grote albums uitgebracht, waaronder Fusion of Sound, Planet Zany, en vervolgens nog een aantal losse releases. De Brabander is lid geweest van meerdere DJ groepen, bijvoorbeeld Donkey Rollers, Mean Machine en ZaZaFront. Daarnaast heeft hij zijn eigen label, beter bekend als Fusion Records wat al jaren een basis biedt voor verschillende hardstyleartiesten.

Retrospect heeft gesigneerd bij Fusion Records. Voorheen bestond de artiestennaam uit twee verschillende DJ’s, maar uiteindelijk is slechts Ruud doorgegaan. Het jonge talent zorgt al enige tijd voor nieuwe inbreng van oudere stijlen binnen het label. Zijn visie luidt dan ook als volgt:

‘With the future in mind, while looking back, you can create perfect balanced and diverse tracks’.

Deze samenwerking belooft veel te worden. Zany is gespecialiseerd in de oudere hardstyle en voor Retrospect ligt de interesse van muziek ook in dit gebied. Gezien het feit dat de basis voor het nummer het album Fusion of Sound wordt, lijkt het er dus op dat de aankomende track verschillende elementen uit de vroegere hardstyle gaat bevatten.

Reageren