Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De mannen van Da Tweekaz hebben afgelopen vrijdag een fantastische prestatie geleverd en maar liefst €17.000 opgehaald voor het goede doel. Dit enorme bedrag wordt geschonken aan de Tim Bergling Foundation (opgericht door de familie van Avicii), om mensen met psychische problemen en zelfmoordgedachten te kunnen helpen.

LEES OOK: Headhunterz, Atmozfears en Villain praten over mentale gezondheid binnen de hardere stijlen: “Je hebt alles wat je maar kunt wensen, maar toch voel je je zo”

Vorige week kondigden Da Tweekaz aan dat de zestigste aflevering van Tweeka TV in het teken zou staan van het goede doel. “Een hele speciale uitzending, want deze ‘Charity Edition’ gaat over mentale gezondheid”, liet het duo toen weten. Over het algemeen wordt er nog maar weinig over dit probleem gesproken, al is hier de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. “Helaas kampen veel mensen met mentale problemen, niet alleen in de muziekindustrie, en dus is dit is een manier voor fans (en wij als dj’s) om ons steentje bij te dragen.”

Door middel van verschillende challenges konden fans geld doneren tijdens de stream. Denk hierbij niet alleen aan de bekende ‘shotjes’ en confettikanonnen, want Da Tweekaz namen deden hier nog een extra schepje bovenop. Zo lieten onder andere Kenth en Marcus live in de uitzending hun hoofden kaal scheren. Resultaat: €17.000 dat direct naar de foundation zal gaan.

Da Tweekaz halen een gigantisch bedrag op voor het goede doel: €17.000 voor Tim Bergling Foundation

De documentaire van de overleden Avicii liet een diepe indruk achter in de evenementenindustrie. In een scene waar het alleen om feest draait, waar het met name over geluk gaat, is het begrijpelijk dat het moeilijk is om jezelf kwetsbaar op te stellen. Daarom is dit (opnieuw) een belangrijke stap in een erkend probleem onder artiesten en fans. En een mooi gebaar van Da Tweekaz.
<

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Da Tweekaz (@datweekaz)

Omslagfoto via Facebook-pagina Da Tweekaz / Rossumedia

Reageren