Rik Houwers
Door Rik Houwers

Denekamp is een dorp in het verre oosten van Twente. Toch heeft het dorp zeer vruchtbare grond als het gaat om hard dance artiesten. Onder andere Angerfist, Crypsis, Radical Redemption en natuurlijk Denekamps Gespuis komen hier vandaan. Ons bereikte het nieuws dat twee leden van Denekamps Gespuis gaan samenwerken. Dyprax gaat samen met Crypsis een collab maken.

Dyprax, Robert ter Harmsel zoals hij in het echte leven heet, is een hardcore dj uit het Overijsselse Hengelo. In 2010 bracht hij zijn eerste plaat uit genaamd ‘Depths of Sin’ en vanaf toen begon de bal te rollen. Zijn tracks werden al snel overgenomen door de grote namen uit de hardcore en werden veelvuldig gedraaid op feesten. Al snel werd hij opgepikt door het label Masters of Hardcore en zijn naam was gevestigd in de hardcore wereld.

Dat Crypsis een liefde heeft voor hardcore wisten de meeste van ons wel. Onder zijn alias Crucifier begon hij in 2007 met het draaien van hardcore en bracht hij in 2009 zelfs een plaat uit onder Crucifier. Het betrof een collab met Angerfist, genaamd ‘Tonight’. Toch besloot Grzegorz, zoals zijn echte voornaam is, over te stappen naar de raw hardstyle en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Tegenwoordig is hij één van de grote namen in de raw hardstyle en bracht hij dit jaar zelfs al zijn derde album uit. Wij zijn benieuwd hoe deze collab met Dyprax uit gaat pakken.

Crypsis & Dyprax

Reageren