Peter de Valck
Door Peter de Valck

AIRFORCE Festival presenteert met trots dat het Denekamps Gespuis de UNITY Mainstage zal afsluiten. Radical Redemption is het laatste lid van deze unieke live-act. Angerfist, Crypsis, Dyprax, Bloodcage én dus Radical zullen alles met de grond gelijk maken.

“Gas Met Die Zooi!”

.

AIRFORCE

Het onmogelijke wordt realiteit deze zomer: op 6 augustus combineren Art of Dance en Absolutely Fresh hun expertise voor het nieuwe event AIRFORCE Festival. Dit nieuwe concept zal plaatsvinden op militaire vliegbasis Twenthe in Enschede.

Verspreid over zes area’s zullen hardcore, raw hardstyle, freestyle en andere hardcore subgenres vertegenwoordigd zijn. Hangars, een enorme strip, bunkers, wrede oorlogsgebieden, radartorens en nog veel meer zullen onderdeel zijn van het ‘slagveld’ tijdens AIRFORCE Festival.

Anthem

De grootste namen uit de hedendaagse hardcore én raw hardstyle scene gaan samen een anthem maken? Je leest het inderdaad goed, Angerfist en Radical Redemption hebben plannen gemaakt om samen de studio in te duiken voor een anthem. Omdat de muziek van beide artiesten enige overeenkomsten bevat hebben de heren in het verleden elkaar al vaker opgezocht voor een samenwerking.

Beide artiesten hebben zich door de jaren neergezet als een radicaal icoon en na al die tijd zijn ze klaar om samen een volgende stap te zetten in hun carrière. Voor het eerst in de geschiedenis zullen namelijk twee artiesten van andere genres hun krachten, kwaliteiten en creatieve inzichten bundelen om zo tot een verwoestend anthem te komen. Dat beide artiesten aan de top staan van hun scene zorgt ervoor dat dit anthem ‘next level’ gaat worden. Raw hardstyle en hardcore binden zich om zo met oorverdovende screeches, alles verpletterende kicks en duistere sounds uit de diepste troggen van de onderwereld te komen tot een angstaanjagend eindproduct.

“Two elite soldiers received the order to execute the anthem mission.”

AIRFORCE Festival gaat dus een grote primeur krijgen door deze combinatie. In het verleden draaide een samenwerking tussen deze twee altijd uit op een hardcore track, maar aangezien het festival beide stijlen programmeert zou het deze keer nog wel eens anders kunnen zijn.

Het thema en de locatie sluiten in ieder geval perfect aan bij de makers van het anthem.

Line-up

Check hier de volledige line-up van het festival dat 6 augustus zal plaatsvinden op militaire vliegbasis Twenthe in Enschede.

Reageren