Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het jaar 2024 staat voor Radical Redemption in het teken van veel nieuwe muziek. Tijdens zijn uitverkochte Orchestra of Eternity-show in Amsterdam kondigde de DJ aan dat hij in één jaar drie albums wil uitbrengen. Het eerste album van zijn project ‘No Retaliation’ is vanaf vandaag te beluisteren.

LEES OOK: Radical Redemption brengt 3 albums uit in een jaar: “There will be no retaliation”

Vanaf vandaag is het eerste album van Radical Redemption’s nieuwe project, ‘No Retaliation’, te beluisteren op alle grote streamingdiensten. Dit is het meest persoonlijke album dat Joey tot nu toe geproduceerd heeft, laat hij weten in een persoonlijk statement. “Het vertelt mijn verhaal. Een verhaal over verlies, verandering, onzekerheid en mentale uitdagingen. Maar ook een verhaal over kracht, vastberadenheid en doorzettingsvermogen.”

De afgelopen jaren heeft Radical Redemption een hoop tegenslagen gehad. Het verlies van zijn vader had in 2021 een grote impact op hem. Daarnaast besloot Joey aan het eind van 2022 na 10 jaar zijn boekingskantoor en muzieklabel te verlaten. “Jammer genoeg was hun antwoord niet zoals verwacht,” laat hij weten. “Ik werd van line-ups verwijderd, uit afspeellijsten gewist, ze namen beslag op mijn huis, mijn bankrekening…”

Radical Redemption: “Het vuur in mij was ontstoken als nooit tevoren”

Radical Redemption laat zich echter niet uit het veld slaan door alle tegenslagen. “Wat doe je als dit je overkomt? Ben je bang, houd je je in en ren je weg? Of sta je op om te vechten? Het vuur in mij was ontstoken als nooit tevoren.” Joey wist het zeker: hij zou hier sterker en beter dan ooit uitkomen.

Naast dat het produceren van ‘No Retaliation’ voor afsluiting zorgde, leerde Radical Redemption ook beter omgaan met zijn emoties door het project. Het hielp het met het verwerken van alles wat er de afgelopen jaren gebeurd is. De hele situatie zorgde er daarnaast voor dat Joey veel inspiratie kreeg voor nieuwe muziek. “De muziek schreef zichzelf eigenlijk,” vertelt hij. Het werd voor de DJ duidelijk dat hij vooral vooruit moest kijken. “Het leven is te kort om in het verleden te blijven hangen. Ik heb geen tijd om haatdragend te zijn, omdat er te veel is om dankbaar voor te zijn.”

D.A.D.

Om het ‘No Retaliation’-project compleet te maken, wil Radical Redemption het komende jaar nog twee albums uitbrengen: The Collabs en The Orchestra Of Eternity. Deze albums zijn met elkaar verbonden door een ‘D’ te verwerken in het eerste album, een ‘A’ in het tweede album en opnieuw een ‘D’ in het derde album. De andere delen staan gepland voor najaar 2024 en begin 2025.

‘No Retaliation’ van Radical Redemption is vanaf vandaag te beluisteren op alle streamingdiensten.

Reageren