Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Artiesten zijn vaak creatieve mensen en het verhaal van Digital Punk is hier misschien wel het schoolvoorbeeld van. Het duurde slechts enkele maanden tot Mr. Unleashed een tweede passie had gevonden, waarmee hij de evenementloze tijd kan vullen, met inkt. René leerde namelijk het vak van het tatoeëren en blijkt hier zelfs bijzonder goed in te zijn.

LEES OOK: Dit is waarom wij alle festivals zo hard missen

Digital Punk stond begin dit jaar op het punt om in het vliegtuig te stappen voor een boeking in Zuid-Korea, maar het coronavirus stak hier een stokje voor. In plaats van optreden over de hele wereld, zat hij met zijn gezin ‘gewoon’ thuis. “Mijn dochtertje kreeg een setje kleurpotloden en ik besloot zomaar om samen met haar te gaan tekenen”, begint de 35-jarige DJ te vertellen. Dit ging best goed, want hij had daarvoor nog nooit iets in zijn leven getekend. “Mensen zeiden dat ze niet wisten dat ik überhaupt kon tekenen. Maar dat wist ik zelf ook niet eens.”

“Ik begon met het tekenen van portretten en 4 maanden later zette ik mijn eerste tattoo”

Wie de Roughstate DJ een beetje kent, weet dat Digital Punk aardig onder de tatoeages zit. Op aanraden van zijn omgeving, besloot hij om een professionele tekenset aan te schaffen en dit leverde zijn eerste echte tekening op. Dit resultaat liet hij aan zijn tattoo artiest zien, die op dat moment zijn been aan het tatoeëren was. Hij zei: “Dit is best goed man! Misschien moet je vaker naar mijn shop komen, dan kan ik je wat dingen leren.” En zo verdiepte René zich in de kunst van het tatoeëren.

Vanaf daar ging het snel. Digital Punk kreeg het vak al vlug onder de knie en mocht van zijn leermeester Rob Holterman in augustus iemand écht voorzien van een tattoo. Besef even: vier maanden daarvoor had de hardstyle DJ nog nooit iets getekend.

Sindsdien tatoeëert Digital Punk iedere week wel iemand, inclusief verschillende collega-DJ’s zoals Rooler en Sickmode. “In deze tijd, waarin ik niet mag optreden, is dit zo positief”, legt Mr. Unleashed uit in zijn mini-documentaire. “Ik krijg hier precies hetzelfde gevoel van als bij het maken van muziek. Dit geeft me echt iets om blij over te zijn, want deze tijden zijn moeilijk voor iedereen en ik weet niet hoelang dit gaat duren. Maar ik wil (naast mijn muziekcarrière) zeker de rest van leven blijven tatoeëren.”

Een tattoo laten zetten door Digital Punk? Dat kan!

Inmiddels hebben er al behoorlijk wat personen bij Digital Punk op de stoel gezeten; je kunt binnenkort zelfs een afspraak bij hem maken bij Black Void Tattoo in Zwolle. Wil je op de hoogte blijven van zijn tweede avontuur? Volg dan vooral het @tattoosbydigitalpunk Instagram-account en check de documentaire hieronder.

Omslagfoto via Instagram-pagina Digital Punk / TVL Media

Reageren