Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Dimitri K staat op het punt om zijn grootste prestatie uit zijn carrière tot nu toe neer te zetten. In samenwerking met BKJN Events zal de Fresh New Kicks-master namelijk zijn eigen Sacrifice Day organiseren in het bekende Breepark: hét grootste solo Uptempo event ooit. “Mensen hebben niet door hoe ziek dit gaat worden haha.”

LEES OOK: Dimitri K presenteert ‘Sacrifice Day’ line-up in 4 keiharde teams

We spreken Dimitri K in aanloop naar zijn evenement toe, terwijl de voorbereidingen op zijn Sacrifice Day zijn al maanden in volle gang zijn. Voor mij is muziek maken altijd mijn grootste passie en liefde geweest”, legt Dimitri K uit over het ontstaan van het idee. Hij draait pas twee jaar mee maar hij draait nu al op de grootste stages ter wereld.

Dimitri K was meteen verkocht toen in het Breepark stond: “Dat was zo’n ziek feest met geweldig geluid: hiervoor trekken wij dus ook alles uit de kast”

Het leek me episch om een eigen event te organiseren”, vervolgt de pas 25-jarige Uptempo DJ. “Voorheen heb ik zelf super veel feesten bezocht en mocht ik een feest meemaken in het Breepark genaamd Operation Core. Ik vond dit zo’n ziek feest met geweldig geluid! Helaas is hierna nooit meer een hardcore-evenement geweest. Dus leek het mij een heel tof idee om hier wat mee te doen, en alles uit de kast te trekken om dit het grootste evenement te maken in de Uptempo-scene.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitris Kanakis (@dj_dimitri_k)

De line-up van Sacrifice Day bestaat uit 25+ keiharde namen, verdeeld in 4 unieke teams met ieder een eigen jasje. “Het thema is geïnspireerd op de films van The Purge”, legt Dimitri K uit. De vijfdelige Amerikaanse thriller is wereldberoemd vanwege het concept en deze is ook op zaterdag 23 september te zien. “Ik vind dit een onwijs vette sfeer brengen aan een feest wat gerelateerd is op ons muziek genre. Ik vind de laatste tijd dat mensen zich soms te erg inhouden, vanwege het gevoel dat er te strenge bewaking zou zijn, of dat mensen raar naar ze kijken als ze lekker los gaan. Daarom is het idee dat na het alarm iedereen gaat genieten met zijn vrienden en lekker ouderwets gaan feesten zoals het hoort! Alles geven tot Sacrifice Day is afgelopen.”

Veel nieuwe Dimitri K-muziek: “Om het nog vetter te maken, heb ik veel artiesten uitgenodigd voor dikke battles”

Er kan behoorlijk gas gegeven worden, want de line-up is erg uiteenlopend voor een Uptempo-evenement. Dimitri K: “De insteek was om veel diversiteit te creëren. Dit kan het beste met artiesten die een eigen sound hebben en creatief bezig zijn met nieuwe dingen produceren. Om het nog vetter te maken heb ik veel artiesten uitgenodigd om dikke battles te houden, zodat iedereen het gevoel krijgt dat ze alles gehoord hebben. Ik kan persoonlijk zelf niet de hele avond naar Uptempo luisteren waar artiesten één toon draaien en ik denk dat veel mensen hierbij aansluiten.”

Goed nieuws voor de fans, want zij kunnen veel nieuwe muziek van Dimitri K verwachten. Zowel nieuwe sound als oude sound. Veel mensen weten dat ik exclusief wil draaien en opzoek ga naar frisse nieuwe kicks om mensen te verrassen. Daarbij houd ik ook van mijn sound waarmee ik begonnen ben – wat in 2019-2020 erg nieuw was voor iedereen. Deze combinatie is voor mij de perfecte style. Ook heb ik vette battles voor jullie klaar staan die ik met de artiesten samen ga voorbereiden om alles te overtreffen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitris Kanakis (@dj_dimitri_k)

“Mensen hebben niet door hoe ziek Sacrifice Day gaat worden haha”

Niet alleen qua muziek en de enorme line-up mogen we veel verwachten: ook op het gebied van show gaan Dimitri K en BKJN groots uitpakken, onthult Dimitri alvast. “Dit gaat een evenement worden wat bij de mensen zal bijblijven voor een lange tijd. Het hele team van BKJN en ik doen er alles voor om het dikste en grootste feest van het jaar neer te zetten in onze Uptempo scene. En de vibe is altijd goed maar hier verwacht ik hem next level! Mensen hebben niet door hoe ziek dit gaat worden haha. Het feest is overdag zodat iedereen lekker fit kan rammen!”

BKJN staat bekend om de grote showmomenten. Kan Dimitri alvast een klein beetje prijsgeven wat ze met hem van plan zijn tijdens Sacrifice Day? “Zeker!”, blikt de man van de dag uit. “We hebben een stage én show die nog nooit eerder vertoond zijn op een Uptempo event, en ik ben er zeker van dat we hier iedereen mee gaan verbazen… Ik kan er nog niet te veel over verklappen, maar je kan zeker mega veel show momenten verwachten.”

Dimitri K – Sacrifice Day vindt van 14:00 tot 00:00 plaats op zaterdag 23 september 2023 in het Breepark in Breda. Voor de laatste kaarten en meer informatie ga je naar de officiële website.

Dimitri K line-up Sacrifice day

Omslagfoto via Facebook-pagina Dimitri K / BKJN Events

Reageren