Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

In de aanloop naar Qlimax, één van de meest legendarische indoorfeesten van de hardere stijlen, besloot Q-dance om het nog net even wat interessanter te maken. De organisatie geeft deze week namelijk elke dag één hint over een naam in de line-up. Dit is wat er tot nu toe ontcijferd is.

LEES OOK: Bekijk hier de volledige Qlimax 2018 line-up

Hint 1: B-Freqz?

De eerste hint die Q-dance gaf, was dat je een aanwijzing kon vinden in dit artikel. Hardstyle-fanaten waren al erg snel met opmerken dat het filmpje heel kort een logo in de achtergrond laat zien. Lijkt dit logo lijkt nou net van B-Freqz te zijn!

Hint 2: Phuture Noize?

De tweede hint was: neem een kijkje op één van de Q-dance muziekkanalen. Wederom is er iemand zo slim geweest om op te merken dat er in de Qlimax 2018 afspeellijst van Spotify een naam gespeld is: Marco. Het lijkt er dus op dat Phuture Noize, echte naam Marco Spronk, zich dit jaar aan zal sluiten bij de line-up. Of wordt Marco van Bass Chaserz misschien bedoeld..?

Hint 3: Wildstylez?

De derde hint luidde: kijk goed op de sociale media van een ex anthem-maker. Het lijkt dan ook geen toeval te zijn dat niemand minder dan Wildstylez (maker van Qlimax 2017 anthem: ‘Temple of Light’) die dag op zijn Instagram Story een foto plaatst van zichzelf in het Gelredome.

Hint 4: Sound Rush?

De vierde hint voor Qlimax: er zijn weer twee aanwijzingen verstopt ergens op onze social media. Al snel werd er opgemerkt dat de twee heren van Sound Rush in de Instagram Story van Q-dance stond. De hints lijken dan ook zeker naar deze artiesten te leiden, aangezien ze zelfs Qlimax merchandise aanhebben.

Hint 5: Tweekacore?

De vijfde hint luidde: luister tussen 17:00 en 18:00 naar de Q-dance Radio voor de aanwijzing, let op: je hebt misschien pen en papier nodig. Veel hardstyle-liefhebbers zijn vervolgens netjes met pen en papier de radio gaan beluisteren en kwamen erachter dat als je alle tracks onder elkaar zet er ‘Tweekacore’ gespeld kon worden. Het lijkt erop dat Da Tweekaz dus wederom mogen terugkeren naar Qlimax dit jaar.

Hint 6: Dr. Peacock?

De zesde hint: luister, er is een vreemdeling onder ons. Hoewel deze hint best onduidelijk is, zijn er weer mensen zo snugger geweest om te kijken naar de Q-dance playlist van Qlimax. Hier was er namelijk een non-hardstyle nummer aan toegevoegd: ‘Linda Scott – I’ve told every little star’. Deze heeft niemand minder dan Dr. Peacock gebruikt als sample in zijn track ‘Eat This’, waardoor het lijkt dat de frenchcore DJ zijn debuut op Qlimax zal maken.

Hint 7: Sub Zero Project?

De (tot nu toe) laatste hint was: luister tussen 13:30 en 14:00 naar de Q-dance Radio voor de hint. Let op: deze zal wat meer moeite kosten, it’s time to step up your game. Na het luisteren naar de radio werd er een coördinaat ontcijferd: die van het hoofdkantoor van Q-dance. Credits voor de gekke man die vervolgens naar het kantoor is gereden, want hier hing de vlag van Sub Zero Project uit.

Hoewel het nog niet zeker is, lijken bovenstaande namen een plek in het Gelredome bemachtigd te hebben. De komende week zal nog volledig in het teken staan van de Qlimax hints. Om niets te missen van het spel kun je de Q-dance website in de gaten houden. 

Afbeeldingen via Facebook-pagina Q-dance en Reddit

Reacties

 • Martin 26 september 2018 - 15:54

  Dit is erg gaaf!!

  Quote
 • hardstyleboy 27 september 2018 - 14:20

  vergelijk dit maar in 10 jaar tijd 2007 https://www.youtube.com/watch?v=WPk_FUr9TV8

  en 2017 https://www.youtube.com/watch?v=UGfi185yi8U nog wel een verschil

  Quote
 • Gerlean 29 september 2018 - 09:39

  Totdat je er live staat, dan slaat de hardstyle wel dwars door je heen. :) ik vind het een goede line up en kan iet wachten om te gaan! Wat mij betreft is iedereen die staat te janken ivm de lineup te laat geweest voor tickets :p

  Quote
 • Joop wallaart 20 augustus 2019 - 18:02

  Ik vond qlimax de laatste twee jaar helaas alleen maar minder worden.
  Als ik de waarschijnlijke line up van dit jaar zie haak ik na 9 jaar qlimax wel af. Tussen 4 en 7 uur moet er wel power in zitten en niet te soft.
  Da Teekaz echt super slecht ik ben daarom ook niet naar x-qlusuve geweest, echt jammer
  Voor de rest zijn de shows van q-dance op en top

  Quote
 • hardstyleboy 27 september 2018 - 14:14

  Dr. Peacock op qlimax? grote fout dat moet gewoon een mainstream hardcore dj zijn de rest van de namen stellen ook niks voor alleen b-front freq de rest draaien allemaal van die happy popstyle rotzooi . draaien ze weer een lekkere hardstyle tracken dan zo ineens weer afwisseling met die saaie happy rotzooi qlimax kunnen ze ook ook wel op doeken het is niet meer van dit https://www.youtube.com/watch?v=5bryWdRmc3I het echte qlimax gevoel

  Quote

Reageren