Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Komend weekend belooft Qlimax weer een knaller van een feest te worden, met een line-up die door velen op sociale media als de beste in lange tijd wordt geprezen. Tussen de namen op deze bijzondere line-up, is Showtek misschien wel een van de opvallendste. Met hun eerste hardstyle optreden op Europese bodem in ruim 10 jaar, is dit een set die je als hardstyle liefhebber absoluut niet kunt missen.

LEES OOK: B-Front onthult wat je kunt verwachten van The Enlightenment op Qlimax

Na een afwezigheid van maar liefst 15 jaar maken de heren van Showtek hun hardstyle comeback op het gerenommeerde Qlimax-podium. “Het is moeilijk om ons gevoel te beschrijven,” vertellen de broers Sjoerd en Wouter Janssen aan Festival Season. “We weten nog precies hoe nerveus we waren in 2006, toen we voor het eerst op Qlimax mochten draaien. Dit jaar zijn we opnieuw nerveus, omdat het 15 jaar geleden is dat we voor het laatst op het Qlimax podium stonden.”

Dat er zo’n lange tijd overheen gegaan is, maakt voor de mannen van Showtek niet uit. Ze zijn ontzettend enthousiast over het optreden. “We hebben ons een aantal maanden voorbereid op de show en het gaat te gek worden.”

Showtek op Qlimax: wat kunnen we verwachten?

Dan de hamvraag: wat kunnen we dit jaar van Showtek op Qlimax verwachten? “We hebben een aantal remixes en edits gemaakt, maar wat er precies op Qlimax te zien zal zijn, gaan we nog niet verklappen. Dit blijft een verrassing tot het moment dat we opkomen.” Wat ze al wél willen verklappen is dat de D-Sturb remix van ‘We Speak Music’ sowieso door de speakers gaat knallen.

Een dag voor Qlimax, op 17 november 2023, brengt Showtek hun album ‘Yellow’ uit. Dit wordt geen typisch hardstyle album, maar bezoekers van Qlimax mogen gewoon een hardstyle show verwachten. “En dit wordt niet onze laatste hardstyle show,” verklappen de mannen. De mix van hardstyle en EDM-shows zal bij Showtek de komende tijd centraal staan. “We werken aan een zeer brede en diverse identiteit. We doen er alles aan om iedere Showtek fan blij te maken, of ze nu van EDM of hardstyle houden.”

Headerafbeelding via Q-Dance

Reageren