Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

We hebben het veel te lang moeten missen, samen met duizenden andere liefhebbers ultiem genieten en losgaan op de 150 BPM van ons welgeliefde genre. Afgelopen weekend was het dan toch éindelijk zover: in dit eerste party-report sinds de coronatijd nemen we je mee naar de legendarische avond van Brennan Heart presents I AM HARDSTYLE in Concert!

LEES OOK: Kabinet versoepelt corona-maatregelen voor evenementen vanaf 1 juli

Voor de evenementenindustrie gaat 2020 zeker de geschiedenisboeken in, maar niet voor alle juiste redenen. De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het festivalseizoen compleet werd afgelast: geen evenementen waar je al maanden naar had uitgekeken, geen talloze rondjes lopen met je favoriete mensen en niet meer genieten van de muzikale hoogstandjes die zo hard over de terreinen geknald werden.

Gelukkig zijn er de afgelopen maanden verschillende alternatieven geweest – zoals drive-ins, boat parties, prive- & zitfeesten voor 100 personen – die muziekliefhebbers toch nog een uitlaatklep in deze gekke tijden konden geven. Afgelopen vrijdag was het tijd voor nog zo’n alternatief, ééntje van het allergrootste formaat! Op 14 augustus waren wij namelijk met ontzettend goede zin onderweg naar de Ziggo Dome, voor het enige echte I AM HARDSTYLE in Concert.

Los op 1,5 meter afstand bevalt bijzonder goed!

Voorafgaand aan het evenement was iedereen erg benieuwd naar hoe de organisatie dit concert zou neerzetten: hoe is het om in de coronatijd zo’n groot event te bezoeken? Om alles corona-proof te laten verlopen was er bij binnenkomst een korte gezondheidscheck, moest je je handen desinfecteren en waren er verplichte wandelrichtingen. Dit is natuurlijk even anders dan normaal, máár het betreden van de zaal voelde nog net zo geweldig (al dan niet vele malen beter) dan voorheen. EIN-DE-LIJK mochten we weer, wat een geluksmoment!

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

De Ziggo Dome was compleet gevuld met rijen klapstoelen, die om en om gevuld waren met groepen op 1,5 meter afstand. Je had dus een eigen stoelnummer, máár je hoefde niet te zitten en kon ervoor lekker losgaan. En… Voor deze verplichte plekken konden we toch nog aardig wat voordelen bedenken!

Tussen de opgeklapte stoelen past namelijk precies een drankje of een tasje, mocht je jezelf net iets té buiten adem springen dan kan je makkelijk even rusten, en je hoeft elkaar gewoon nooit meer kwijt te raken. Geen “linksvoor bij die ene paal”, maar “we staan rij 8, stoel 9 en 10”.  Dat is toch helemaal top? Natuurlijk is het niet 100% zoals eerst, maar het is zeker iets waar ik persoonlijk prima aan zou kunnen wennen.

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

Eindelijk weer ultiem genieten van het beste van hardstyle

Inmiddels was het tijd voor de eerste set van de avond: de opening van niemand minder dan Rebourne versus The Pitcher. Twee zwaargewichten als het gaat om euforische melodieën, die ook vanaf het eerste moment door de Ziggo Dome geknald werden. Van ‘Love On Fire’ en ‘I Want You’ tot de remix van Nickelback’s ‘How You Remind Me’, dit was weer als vanouds genieten geblazen. Wat overigens ook opviel was hoe goed de show vanaf het begin van de avond in elkaar zat: er werd alles behalve ingehouden op vuurwerk of lasers!

Vervolgens was het tijd voor de tweede set van de avond, maar natuurlijk niet voordat we nog een rondje hadden gehaald. Dit ging bijzonder snel en makkelijk: omdat er meerdere barren open waren hoefde je nergens te wachten, en kon je gewoon pinnen zodat er geen fysiek contact nodig was – heel goed geregeld! Aangezien we door de stoelnummers weer binnen no-time op onze plek waren, konden we mooi meejoelen voor MC Villain die de volgende twee Australische helden aankondigde: Toneshifterz versus Code Black.

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

Deze mannen draaiden ook weer een heerlijke set, met klappers als ‘F*CK YEAH’, Reputation Game’, ‘Brighter Day’ en het bekroonde ‘Pandora’. Ook hadden de heren nog een verrassing in petto, en kwam niemand minder dan Atmozfears ze vergezellen achter de DJ booth voor onder andere de all-time favorite ‘Accelerate’. De sfeer zat er nog net zo heerlijk in, en ik denk dat ik daar geen beter voorbeeld van kan geven dan het feit dat ‘hee-hoo-en’ collectief afgewezen werd.

Tal van verrassingen met dé man van de avond: Brennan Heart!

Na deze 2 lekkere sets was het tijd voor de man van de avond: Brennan Heart. En deze titel deed hij eer aan, want wát was dit een spektakel! Niet alleen zorgden parels als ‘Imaginary’ ervoor dat de Ziggo Dome regelmatig oplichtte met zaklampen, maar ook de verrassingen vlogen je werkelijk om de oren. Dan kwam Jake Reese zijn ‘Lose It All’ ten gehore brengen, daarna verscheen Jonathan Mendelson ineens via FaceTime op de stage om mee te zingen, vervolgens kwam Max P ‘Fight For Something’ door de Ziggo Dome knallen én tussendoor kon je nog een traantje wegpinken bij een ontzettend romantisch huwelijksaanzoek. Een flinke mond vol, maar wat kon je hier je ogen uitkijken!

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

Iets wat je deze avond ook goed kon opmerken was dat, naast de feestgangers, ook de artiesten emotioneel beladen waren. Het geluk van weer in de DJ booth mogen staan spatte er vanaf, en dat maakte de avond toch echt wel heel speciaal. Dit gevoel ging natuurlijk net zo hard door toen Dailucia plek nam naast Brennan Heart achter de draaitafels, en ze samen tracks als ‘Forever Young’ door de zaal klapten.

Inmiddels namen we ook een kijkje op de klok, en was het toch wel even balen dat we nog maar een uurtje hadden. Hoewel het concert een goede 4 uur duurde, denk ik dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we tot in de allervroegste uurtjes door hadden gewild. Het gevoel van “we mogen weer” is nog nooit zo sterk geweest, en aangezien we niet weten hoe de nabije toekomst van evenementen eruit gaat zien was het heel duidelijk dat alle bezoekers iedere seconde uit deze mooie avond wilden halen!

“For eternity I saw the world crumble, for you and me…”

Na dit duo was het tijd voor hardstyle held B-Front om plaats te nemen in de booth. Zoals je zou verwachten was deze set compleet gevuld met muzikale hoogstandjes: van ‘The Solution’ en ‘Elektronic Symphony’ tot ‘Beautiful Fantasy’ en ‘The Paradox’. Alle feestgangers klapten en schreeuwden massaal mee, en de kippenvel was méér dan aanwezig. Met deze geweldige sfeer was dit absoluut één van de fijnste sets van de avond!

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

Het laatste kwartier was gereserveerd voor de All Stars, waarbij alle artiesten samen de stage opkwamen om de avond in stijl af te sluiten. Het gevoel van saamhoorigheid kwam tot een hoogtepunt en nog even werd álle laatste energie eruit gestampt tijdens ‘Oh My’ en ‘Nothing Like The Oldschool’. Een groots applaus dat de Ziggo Dome vulde betekende het einde van I AM HARDSTYLE in Concert, dat in deze coronatijd het vanoudse gevoel van feesten op een legendarische manier terug wist te brengen.

Deze avond hadden we gewoon écht nodig: voor de organisaties, de artiesten, en natuurlijk voor de muziekliefhebbers. Een uitlaatklep voor het gemis van de afgelopen maanden, dat zorgde voor geweldige sets en bovenal een uitzonderlijke sfeer. Zoals Brennan Heart al zei: “There’s only one word to describe last night: LEGENDARY!” En nu hopen op die vervolgeditie!

Brennan Heart presents I Am Hardstyle in Concert Ziggo Dome Hardstyle

Afbeeldingen via Facebook-pagina I AM HARDSTYLE

Beoordeling

  • LINE-UP85%
  • LOCATIE95%
  • GELUID90%
  • SHOW95%
  • SFEER100%

Overall
waardering

93%

Reageren