Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

DJ Mag heeft de jaarlijkse verkiezing die de honderd populairste DJ’s van het moment in de schijnwerpers zet onthuld. Dit jaar zijn er 1,3 miljoen stemmen geanalyseerd, afkomstig uit 237 verschillende landen – maar slechts twee hard dance artiesten hebben opnieuw een plekje op de populaire lijst weten te veroveren.

LEES OOK: Hardstyle.com en Hard News slaan handen ineen voor onafhankelijke verkiezing: Hardstyle Awards

In de DJ Mag Top 100 zijn, net als andere jaren, veel Nederlandse DJ’s terug te vinden. Zo staan in de top 10 namen als Martin Garrix (3), Armin van Buuren (5) en Afrojack (7). Voor de beste hard dance artiest, moeten we echter een stukje naar beneden scrollen. Op nummer 71 komen we Angerfist tegen, die hiermee de prijs voor ‘Highest Hard Dance DJ’ op zijn naam mag schrijven. Op Instagram bedankt de hardcore legende zijn fans voor deze prijs, waar hij wordt gefeliciteerd door talloze artiesten uit de scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANGERFIST (@angerfist_official)

Hard Dance in de DJ Mag Top 100

71. Angerfist
79. Brennan Heart

Naast Angerfist is er dus slechts nog één hard dance DJ in de Top 100 terug te vinden: Brennan Heart staat iets lager dan Angerfist, op plek 79. Er zijn verder weinig vertegenwoordigers van hardstyle en hardcore te vinden op de lijst. “Miss K8 grijpt dit jaar net naast een plek,” lezen we op de officiële DJ Mag Top 100 website. Daarnaast plaatst de organisatie een positieve kanttekening voor de hard dance: “Met hooggeplaatste DJ’s zoals Dimitri Vegas & Like Mike, Timmy Trumpet en Hardwell, die op dit moment allemaal invloeden halen uit de hardere stijlen, is misschien nog niet alles verloren.”

Niet alle DJ’s doen overigens mee met de DJ Mag Top 100. Na de verkiezingen in 2019, waar Headhunterz op plek 29 eindigde, liet de hardstyle DJ niet meer weten mee te willen doen aan de wedstrijd. “Voor mij persoonlijk voel ik de behoeften om deze last van mijn schouders te halen. Om deze positie vast te houden als de Highest Hard DJ in de lijst voelt gewoon niet goed meer. Ik wil me meer op mezelf kunnen focussen en niet het gevoel hebben dat ik in een wedstrijd zit,” liet hij destijds weten.

Welke DJ’s hebben zichzelf in de schijnwerpers gezet door een plek te veroveren in de Top 100 van 2023? Hier bekijk je de volledige DJ Mag Top 100-lijst.

Headerafbeelding via Facebook-pagina Angerfist

Reageren