Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Nadat eerder deze week de DJ Mag Top 100 bekend werd gemaakt, waar wederom een aantal hard dance artiesten in terug te vinden zijn, heeft Headhunterz een bijzondere video op zijn socials geplaatst. Heady, die met een 29e plek zichzelf de ‘highest hard DJ’ mag noemen, laat namelijk weten dat hij stopt met de DJ Mag. 

LEES OOK: Dit is de DJ Mag Top 100 2019

Nadat Headhunterz zijn fans eerst bedankten voor het feit dat hij voor de negende keer in de DJ Mag Top 100 stond, waarvan 7 keer als ‘highest hard DJ’, had hij nog een boodschap voor ze: “Door middel van deze video wil ik jullie laten weten dat dit de laatste keer was dat ik deel genomen heb aan de DJ Mag Top 100. Dit voelt voor mij op dit moment als de juiste beslissing. Ook om de reden dat we deze scene met z’n alle van de grond af hebben gebouwd, waar iedereen evenveel credit voor verdiend.” Veel artiesten geven veel geld uit om hun fans op te roepen te gaan stemmen. Het is dus meer een populariteitswedstrijd dan een lijst gebaseerd op kwaliteit. Hierdoor laat Headhunterz dan ook weten dan hij geen campagne meer zal voeren voor de DJ Mag Top 100.

Daarnaast geeft Headhunterz ook aan dat hij deze beslissing om persoonlijke redenen neemt: “Voor mij persoonlijk voel ik de behoeften om deze last van mijn schouders te halen. Om deze positie vast te houden als de Highest Hard DJ in de lijst voelt gewoon niet goed meer. Ik wil me meer op mezelf kunnen focussen en niet het gevoel hebben dat ik in een wedstrijd zit.” Ook geeft hij aan dat zijn ambities door de jaren heen flink veranderd zijn. Hij is steeds minder ambitieus om op de grote festivals te staan nadat hij door de jaren al heeft gedraaid op evenementen als Defqon.1 en Qlimax. “Tegenwoordig zijn mijn doelen veel persoonlijker, zoals mijn skills ontwikkelen en een betere producer worden. Muziek productie is eindeloos en je kunt altijd blijven leren.”

Headhunterz: “Ik wil me meer op mezelf kunnen focussen en niet het gevoel hebben dat ik in een wedstrijd zit”

 

Heady ziet zichzelf echter niet als een nummer 1 hard dance act: “Er zijn enorm veel producties van collega DJ’s waar ik enorm tegen opkijk en waar ik nog veel van kan leren. Veel mensen zien de DJ Mag dan ook als een populariteitswedstrijd en dat zegt absoluut iets over onze scene. Het is mooi dat hardstyle artiesten het tot deze lijst kunnen schoppen, waar zoveel mainstream EDM artiesten in staan die een vele malen groter bereik hebben. En dat zegt enorm veel over de Dedication die hardstyle fans hebben voor de muziek.”

Headhunterz: “Ik stop met de DJ Mag Top 100”

Dit jaar hebben er ruim 1,3 miljoen mensen gestemd op de DJ Mag Top 100. Headhunterz was voor de zevende keer de nummer 1 hard dance DJ, maar dit lijkt nu dus de laatste keer te zijn. De gehele video van Headhunterz is hieronder te bekijken.

Omslagfoto van Facebook-pagina Headhunterz

Reageren