Fe van Megen
Door Fe van Megen

‘I always wondered what really moves us,
What sets our entire being in motion?
Is that our feeling of destination, our emotions or belongings?
I heard of the special place where mysterious things happen, where nature’s mechanisms can be seen with the naked eye..

I heard that I had to explore this place!
Enlightenment is what I’ve searched for all these years..
Keep on hearing music. Where does it come from?’

Dit zijn de magische woorden van de trailer van Dream Village 2016, die je mee wilt nemen op het sprookjesachtige avontuur dat Dream Village elk jaar opnieuw neer wilt zetten. Sinds 2010 is Dream Village een bekend fenomeen in het zuiden van het land. In 2010 begon dit festival met twee stages, hardstyle en house. Deze zaterdag konden we genieten van maar liefst negen stages. Van deep house tot en met ‘keiharde hardcore’!
Dream Village heeft de afgelopen jaren flinke groei doorgemaakt. Zo veel, dat ze dit jaar de gok durfden te nemen om er een weekendfestival van te maken. Gewaagd, want daar komt natuurlijk veel meer bij kijken dan wij misschien denken. Vorig jaar mocht ik al eens eerder genieten van Dream Village, toen nog in Oosterhout. Inmiddels zijn ze verplaatst naar Breda (ach, half uurtje fietsen vanaf het centrum, maar toch). Dit festival voelt als de afsluiter van het buitenseizoen, wat het een extra speciaal gevoel geeft.
Vorig jaar was het niet altijd even mooi. Mijn vrienden en ik liepen veel in poncho en schuilden (zoals iedereen) veel in de tent, waardoor het soms erg druk was. Deze zaterdag gelukkig niet! Het werd prachtig festivalweer. Dat zou sowieso al voor een magischer gevoel gaan zorgen. (op het zweten na dan)

Laat dit sprookje maar beginnen! Ga je mee op reis?

Informatie voor af
Dream Village posten zich rot de laatste tijd op Facebook. Ik zelf werd er bijna gek van, maar het bleek ook nog niet uitverkocht te zijn. Flink balen voor de omzet voor een festival! De zaterdag werd de hardstyle gehost door Scantraxx Recordz, de Raw door Supersized Raw Special, de freestyle door Supersized Freestyle Special, de Throwback door John & Wesz en de Vendetta (hardcore) door Miss K8, de nummer 94 in de DJ mag 100. Zoals Eye4Dance vaker doet, was er ook op Dream Village een Talent Stage. Van de 350 inzendingen, werden er 20 gekozen. Mensen konden stemmen en uit de 20 mochten in het weekend achttien talenten draaien.

Binnen!
Na een half uurtje op de ‘studentenfietsen’ met zadelpijn en een heerlijke bezwete rug door mijn rugzak, kwamen we aan bij de Lage Aard. Al wandelend bereikten we de ingang van dit sprookjesavontuur. Het liep al redelijk vol. Na alle regel dingen konden we gaan genieten. We liepen – zoals wel meerdere mensen – een rondje! We kwamen langs de ‘Dream Street’. Een straat met allerlei tentjes; de bloemkransen kon je laten maken (2 munten), visagie (4 munten), met elkaar trouwen ((alweer) met mijn beste vriendin getrouwd, wat wil een mens nog meer?), een gamehall, de talentstage voor de dj-contest (erg klein en weggestopt) en aan de andere kant een reuzenrad (zag er trouwens vrij gammel uit). Een leuk straatje dus!
De ‘mainstages’ (house en hardstyle) waren zeer geslaagd naar het magische thema! ’s Avonds met de licht- en lasershow helemaal. De rest van de stages vond ik niet heel boeiend, maar wel naar het thema. Conclusie van de gemengde genres die er te vinden zijn: de mensen gaan het hardst los bij de hardere stijlen! Bij bijvoorbeeld Mark With a K & Ruthless puilde de buitenstage even uit voor deze twee gangmakers en beestenboel. Freestyle toppers! Jong en oud die daar van kan genieten!

De sfeer zat erin bij..
De volgende nummertjes! Beschadiging opgelopen bij Jack Of Sound (‘Double Damage’)? Heerlijk meezingen en stampen met ‘Je hoeft niet naar huis’ (D-Block & S-te-Fan X-Qlusive Holland Edit), Titan die de zaal mee liet zingen en bewegen met ‘Getting Off’, het zomerse festivalgevoel tijdens de set van BM, ‘Het gevoel van’  van Noisecontrollers & Bass Modulators, Frequencerz die natuurlijk ‘Wolfpack’ draaide maar ook alles de lucht in lieten gaan tijdens ‘Red Alert’ (Zatox), John & Wesz bij de Throwback met 2 Best Enemies die ‘Phases’ draaide. E-Force die ons al een beetje warm maakte met het anthem van Supremacy (‘Triumph’, War Force) of toch een knallende afsluiter bij Scarphase met ‘Black Scars’?

Dream Village

1,5 Power Hour @ Supersized Raw
Anderhalf jaar geleden stond ik op Qapital. Exit Mind kon door omstandigheden toen niet meer draaien. Er kwam een plekje vrij. Deetox mocht plaatsnemen op de draaiende tribune. Sindsdien ben ik groot fan, sindsdien is het zo hard gegaan. Ze staat op hele grote feesten (veel Q-Dance) en hoe! Ze draaiden nummertjes die we vaker horen in haar sets, zoals ‘My Way’ (& Sub Sonik), ‘Alone’ (& Delete), ‘Lower Level’ en ‘Within Me’ (& Rebelion). En los dat het ging! Als volgt mocht Warface zijn live act opvoeren. Dat de tent altijd nóg net wat drukker wordt dan hij al was, zegt voor mij altijd genoeg. Warface maakt er vaak en goed potje oorlog van. Leuk dat we ‘Show me your warface’ weer eens mochten bestampen! Het was een anderhalf uur durend power hour! Dank aan deze persoonlijke favorieten!

Kleurenoase
Dream Village beloofde een knallende afsluiter. Vuurwerk! Jazeker, er was vuurwerk. De eindshow bij de hardstyle was voor het einde van de dag vrij rustig. Er kwamen alleen euforische nummers in voor, waaronder het anthem van Dream Village 2016 (‘The Mechanisms of Nature’, Energzed & Adrenalize) waar het festival mee afsloot. Het vuurwerk ging soms op de muziek en soms vloog het zomaar de lucht in (ik gok met de verschillende stages en afsluiting). Door alle lasers en lichten werd het wel een kleurenoase die je met een fijn gevoel naar huis stuurde! Een leuke afsluiter voor volgend jaar misschien: de stijlen van de dag langsgaan en een opbouw van de muziek met vuurwerk op de beat? Wie weet..

Al met al
De tips aan Dream Village: 11:00 is 11:00 open! Duidelijk vermelden hoeveel kaarten er nog aan de deur zijn, de hardcore leek een beetje weggestopt en de geluidsinstallatie leek zachter dan b.v. bij de rawstage, soms een rijtje bij een bar (lag echt aan de stage waar je was, maar ach, ik vind het nooit zo heel frustrerend), maar vooral de auto’s die ’s avonds moesten vertrekken. Mensen hebben uren stilgestaan, zelfs als ze eerder vertrokken waren van het terrein. Je geeft mensen een nare afsluiting, terwijl het zo’n perfecte dag was. Moet anders kunnen (verkeersregelaar, nog een andere parkeerplaats maken om het te splitten?).

Verder waren alle ingrediënten aanwezig om een dikke afsluiter van het buitenseizoen neer te zetten! We hebben genoten van het mooie weer, lekkere koude drankjes, vele toiletten, de Dream Street, hoeveelheid aan eten, losgaand publiek, de line-up (nu te verdelen over 2 dagen, maar heerlijke setjes gehoord!), de sfeer; de Brabantse gezelligheid! Ik hoop dat iedereen een heerlijke zomer heeft gehad vol mooie festivals! Op naar de nachtfeestjes!

Foto’s door: Rossumedia

Reageren