Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Dreamfields Festival is achter de schermen druk bezig met aanstaande editie van 10 juli: zelfs het bekende (maar vooral schitterende) phoenix-podium wordt al gebouwd. Of deze daadwerkelijk doorgaat is nog de vraag, maar als het aan organisator David Brons van Matrixx ligt, dan moet het wél met de gebruikelijke 30.000 man gaan gebeuren: “Wij gaan niet selecteren.”

LEES OOK: Imperatorz stroomt als 1e talent door naar Scantraxx BLACK: “Join the Alpha Legion!”

Een gedeelte van de grote festivals van deze zomer is al afgelast, waar voor anderen weer mogelijkheden liggen door o.a. het garantiefonds vanuit de overheid. Over een paar weken zijn ook de eerste testfestivals in Biddinghuizen, waar wordt onderzocht of het mogelijk is om weer evenementen te mogen houden.

David Brons van organisatie Matrixx laat tegenover de Gelderlander weten dat Dreamfields weigert om de handdoek in de ring te gooien. Met de hoop op versoepelingen van de coronaregels, zal Dreamfields op 10 juli eindelijk de tiende editie kunnen vieren. “Als het mag, zijn wij er klaar voor. Wij weten nu niet wat de voorwaarden zijn op het gebied van sneltests. Ik wil daar ook niet op vooruitlopen. Maar minder mensen toelaten tot het terrein zien wij niet zitten. Wij gaan niet selecteren, dat we de helft van de mensen toelaten en de helft niet. Dreamfields is er voor iedereen.”

Een deel van de line-up is al bekend: op het gebied van hardere stijlen staan onder andere D-Block & S-te-Fan, Warface & Act of Rage en B-Front op het programma. Een groot deel van de 30.000 kaarten is inmiddels dan ook al verkocht. “Het draaiboek ligt klaar voor als er groen licht komt. Mocht Dreamfields weer niet doorgaan dan blijven de kaarten geldig voor de eerstvolgende editie.”

Geen selectie maken: “Dreamfields Festival is er voor iedereen”

De jubileumeditie van Dreamfields Festival op Recreatieterrein Rhederlaag staat gepland op zaterdag 10 juli 2021. Voor tickets en meer informatie, ga je naar de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Dreamfields Festival

Reageren