Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Dual Damage flikt het weer en overtreft opnieuw de verwachtingen. Zelfs op de reguliere festivaldag van Intents haalt het veelbesproken duo een overvolle dansvloer naar de camping voor een exclusieve set: vol PVC-kicks en klaplongen.

LEES OOK: Rebelion & Vertile maken grote indruk met hun Indoor Mainstage-hosting

De hype rondom Dual Damage stijgt tot grote hoogtes. De mannen Thijs & Jesper stonden oorspronkelijk op de line-up van de Boombox op Intents Festival gepland, maar de gekte nam alleen maar toe. De organisatie ontving honderden DM’s: deze talentenstage zou veel te klein zijn geweest. Dus kreeg Dual Damage een upgrade en draaien zij maar liefst 3 keer in het hele weekend van The Kingdom of Unity.

Na de eerste back2back met Aversion op de vrijdag van het festival stond er meteen al een tjokvolle Fanaticz-stage. Op zaterdag was de uitdaging een stuk groter: exclusief voor de weekendbezoekers van IntentsCity zou Dual Damage een set op de camping draaien – iets waar de reguliere bezoekers dus überhaupt niet konden komen. Hoe druk zou het hier dan zijn?

Dual Damage wist ook deze area weer af te breken, waar het publiek tot rijen ver (tot zelfs na de picknick-banken) los staat te gaan. Midden op het plein van IntentsCity staat een behoorlijk podium, bestaande uit onderdelen van de mainstage van vorig jaar. Een massale opkomst van bezoekers zorgden in de brandende zon voor een ongekende sfeer: de vlonders stuiteren onder je voeten, terwijl hun nieuwe tracks als ‘Hiding’ en ‘Blades’ hard door de speakers knallen. Vuisten slaan continu de lucht in en tijdens de ‘Game Over’ edit overstemt het publiek compleet de muziek door iedere kickroll mee te schreeuwen. “This is get wrecked!”

Dual Damage is here to stay: “We will never break”

De aparte IntentsCity draagt bij aan een ultiem weekendgevoel: tijdens het festival vind je namelijk alleen hier de die hards die volledig los willen gaan. Dual Damage staat vandaag voor de volgende stap: namelijk een solo-set op de Fanaticz-stage om 18:00. Op welk podium zullen zij tijdens Intents Festival 2024 – Into The Wild staan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)


Omslagfoto via Facebook-pagina Intents Festival

Reageren