Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Boray Kocoz is één van de rijzende sterren bij Fusion Records. Na het tekenen bij Fusion nam hij de ultieme persona aan, genaamd Requiem. Met een productiestijl die uiterst precies is, zal er niets gespaard worden van de totale ondergang. Maar wie is dit nieuwe gezicht dat we steeds vaker voorbij zien komen?

We kregen de kans om een aantal vragen te stellen aan deze brute kracht en vroegen hem alles over z’n explosieve carrière, z’n enorme hits en natuurlijk voor alle dames; of hij nog steeds single is of niet.

Boray vertel ons eens, wanneer is het voor jou allemaal begonnen?
Volgens mij was ik een jaartje of 15/16 wanneer ik een festival voor het eerst bezocht.
Mijn ouders hebben me altijd gezegd dat ik m’n eerste festival kon bezoeken wanneer mijn school afgerond was dus dat was mijn eerste doel. School afmaken!
Nadat ik mijn eerste festival bezocht had wist ik gelijk wat ik wilde. Achter die decks staan!
Die saamhorigheid, alles eromheen was een prikkel om dit te gaan doen.

Toen kwam op 2 september vorig jaar de aankondiging dat Requiem de nieuwste aanwinst was van Fusion Records. Hoe waren de reacties?
Ik werd overdonderd met positieve reacties en natuurlijk zitten er altijd wel wat reacties tussen wat minder leuk zijn, maar goed dat houd je toch.

Mensen vonden mijn eerste release op Fusion ook echt tof! Dit heeft me alleen maar positieve vibes gegeven en ik denk dat je dit ook wel terug kan horen in m’n tracks.

Zeker weten! Kunnen we aannemen dat je het nieuws goed gevierd hebt?
Ik kon het niet geloven en heb er nog wel even een paar dagen mee gezeten van … Nee, dit kan niet waar zijn. Na het nieuws is er zeker een fles Wodka opengegaan.. of 2 maar dat herinner ik me niet meer haha.

requiem1

Haha dat klinkt als de perfecte manier om het te vieren. Hoe ben je eigenlijk bij het label terecht gekomen en waarom past het label zo goed bij jouw muziek?
Fusion is een label dat me altijd al heeft aangesproken. Ik leerde Lars kennen (Artist Manager) en die hield me in de gaten. Ik stuurde wat naar hem op en vanaf toen ging alles eigenlijk heel snel. Ze zagen potentie en geven mij tot op heden de tips en tricks die ik nodig heb om iets succesvol af te ronden.

Waarom het label bij mijn muziek past? Fusion heeft in de loop der jaren een bepaalde sound ontwikkeld die herkenbaar is voor de luisteraars. Ik houd van dromerige tracks, tracks die een verhaal vertellen. Niet alleen om de producties voel ik me fijn bij Fusion, maar ook vooral het familie gevoel wat we binnen dit label hebben.

Iedereen is één; of je nou een nieuwkomer bent, of iemand die al aan de top staat, iedereen support je en iedereen staat achter elkaar. Dat is ook echt een heel sterk punt van het label. #FUSIONFAMILY!

Één van de eerste reacties op de aankondiging was “Oh my lord he is beautiful”. Deze vraag is dus voor alle dames: ben je nog vrijgezel?
Jazeker ben ik vrijgezel en dat blijf ik de komende tijd ook nog wel denk ik… haha. Je weet nooit hoe het loopt, maar ik ben daar nu echt niet mee bezig; gewoon genieten!

Jullie hebben het gehoord dames! Wat doet Boray Kocoz eigenlijk naast z’n rijzende carriere als Requiem?
Naast het bezig zijn met mijn muziek doe ik modellenwerk, al heb ik ervoor gekozen het modellenwerk een beetje links te laten liggen omdat ik me nu gewoon echt wil focussen op Requiem en Fusion. Ook werk ik parttime bij KPN als klantenadviseur.

Je tracks ‘Killa Hilla’ en ‘Collateral Damage’ blazen menig publiek omver. Daarnaast ben je momenteel bezig met een Rebellion EP. Wat kunnen we hier van verwachten?
Bij deze E.P. kun je denken aan een 2 tracker EP. De EP bestaat uit mijn nieuwste track Rebellion en uit The Consequence, de tracks passen bij elkaar dus vandaar mijn vraag naar Fusion om deze als een EP te releasen.

Rebellion moet nog aan gesleuteld worden dus de datum van de release kan ik nog niet verklappen. Eveeentjes wachten dus nog.

requiem3

We zullen het proberen.. Zulke tracks hebben ervoor gezorgd dat je in een relatief korte tijd al veel fans hebt vergaard. Waar heb je dit succes nog meer aan te danken denk je?
Dit succes heb ik vooral te danken aan mijn inzet en aan de tips/tricks die ik krijg om een plaat succesvol te maken. Ook ben ik iemand die sociaal is, altijd in is voor een praatje met mensen omdat ik zelf toch wel een hele periode festivals bezocht heb dus ik ben altijd 1 met de mensen die achter mijn muziek staan en er altijd zijn voor me!

Het is dus niet alleen de productie maar ook hoe je bent als persoon die je naar succes gaat brengen. Ik ben er nog lang niet en kan nog veel leren en hier ga ik natuurlijk alles aan doen.

Er wordt ook al veel gevraagd om Requiem merchandise. Hoelang ga je de fans nog laten wachten?!
Er wordt inderdaad veel gevraagd om de merchandise en Fusion en ik zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om een vet product neer te zetten.
We hebben besloten om voor een vette snapback te gaan die Requiem gaat presenteren.

Het resultaat moeten jullie nog eventjes mee wachten, maar er gaat snel een preview aankomen beloofd!

Kunnen we binnenkort ook samenwerkingen met andere artiesten verwachten?
Ja het is zeker de bedoeling om te gaan samenwerken met artiesten. Heb met verschillende artiesten er al over gehad, maar de knoop is nog niet echt doorgehakt dus kan nog geen namen noemen op dit moment.

requiemyeahh

Er is geen ontkomen aan, je bent nou eenmaal een kast (afgetraind). Wat is je geheim?
Dedicated zijn in dingen wat je doet, als jij ervoor gaat om een afgetraind lichaam te hebben en je doet er alles voor dan bereik je dit ook.
Ik train nu al wel 6-7 jaartjes ongeveer en ben 3 jaar lang echt bezig met voeding (wat het belangrijkste is om een goed lichaam te krijgen).

Denk je dat dit moeilijker wordt naarmate je carrière steeds meer tijd gaat kosten?
Nee ik denk niet dat dit moeilijker gaat worden er is altijd wel een plek op de dag waarop je kan gaan sporten, natuurlijk zou het wat minder zijn maar dat moet vast goedkomen.

Om het interview af te sluiten zijn we benieuwd wat je keuze zou zijn bij het volgende dilemma:
1. Alle fitness apparaten die je gebruikt zijn ingesmeerd met boter
of
2. Alles wat je eet moet met mes en vork
Voor mij mag het optie twee zijn, alles wat je eet moet met mes en vork, anders heb ik geen plezier meer aan het sporten. Die apparaten horen niet ingesmeerd te zijn met boter haha!

 

Reageren