Hard News
Door Hard News

Met nog maar ongeveer één week te gaan, komt het jaarlijkse evenement Q-BASE weer in zicht. Organisator Q-dance heeft recent een aantal nieuwe area’s aangekondigd in een extra briefing. Op de nieuwe ‘Xtra Raw area’ staat een nieuw dj team die meteen onze aandacht trok. Vier Poolse hardstyle producers hebben besloten om de krachten te bundelen en zullen de Poolse rawstyle gaan vertegenwoordigen in een unieke showcase tussen namen als Blackburn, Prefix & Density, Main Concern en meer. Je zult deze Poolse artiesten misschien  kennen van hun soloprojecten: Regain (Pawel), Coarsection (Lukasz M & Lukasz S) en Chaotic Spirit(Piotr). Ze zijn herkenbaar door de combinatie van heftige opvliegende screeches, zware kicks en grimmige sferen in hun producties. Om jullie alvast voor te bereiden op dit evenement, hebben we ze gevraagd voor een exclusief interview.

Q: Naast Polish Raw Showcase zijn jullie bekend als individuele artiesten. Zouden jullie jezelf kunnen voorstellen en kunnen vertellen hoe jullie elkaar ontmoet hebben?

A: “We zijn een groep van Poolse artiesten: Regain, Coarsection en Chaotic Spirit. In Polen is het niet heel moeilijk om nationale producers/dj’s te ontmoeten. Hardstyle producers komen namelijk niet heel erg veel voor in Polen. Wij hebben elkaar ontmoet op lokale evenementen en hebben contact gehouden via facebook en forums. We hebben ook eerder samengewerkt. Deze keer willen we echter met iets speciaal en aandacht geven aan de Poolse hardstyle. “

Q: Waarom hebben jullie besloten om met drie solo acts samen te werken als “Polish Raw Showcase’?

A: “Het idee is onstaan, omdat alle drie de solo acts geboekt waren voor Bass Protocol in Nederland. We kregen het idee om iets samen te doen. We kennen elkaar al zo lang en we willen mensen iets exclusiefs geven door te laten zien wat ons land te bieden heeft. “

Q: Wat kan je vertellen over de Poolse hardstyle scene? Is het vergelijkbaar met die in Nederland?

Pawel (Regain): “We hebben wel wat evenementen, maar je kunt het echt niet vergelijken met de Nederlandse scene. Nadat ik tekende bij mijn label draaide ik op feesten in Nederland waarbij er zoveel publiek losging. Een paar weken geleden draaide ik bijvoorbeeld op Decibel. Dat is zo’n immens festival met een supersfeer. Het zal nog wel even duren tot dit in Polen ook zover komt. In Polen heb je alleen enkele grote clubs die slechts één keer per half jaar een groot feest organiseren. “
Lukasz & Lukasz (Coarsection): “Ja we zijn het wel eens met Pawel. Daarnaast is de euforische hardstyle in Polen een stuk populairder. Het is moeilijk om onze muziek in Polen te presenteren. Maar aan de andere kant heb je ook leuke kleinere underground feesten, waar de echte kenners op af komen die elke lyric,, elke drop herkennen en tot in de vroege ochtend door blijven feesten. “
Piotr(Chaotic Spirit): “Precies! Vaak is het ook zo dat bijvoorbeeld Headhunterz wordt geboekt, maar dat wij vanwege onze rauwe stijl niet meer in de line-up passen. Dat is ook de reden dat we vaker over de Poolse grens draaien.“

Q: Zijn jullie allemaal al voorbereid voor Q-base of krijgen jullie inspiratie op het laatste moment?

Pawel (Regain): “Yeaahh, ik ben nog steeds bezig. Van mij komen nieuwe collabs en een paar nieuwe solo tracks aan.”
Lukasz & Lukasz (Coarsection): ”Het merendeel van onze nieuwe tracks is af, maar we zijn nog steeds bezig met wat speciale edits.”
Piotr(Chaotic Spirit): ”Natuurlijk! We zijn al bezig vanaf Augustus. Er zijn al een hele hoop nieuwe tracks klaar. Nu alleen nog de puntjes op de i, zodat we ze kunnen draaien op Q-Base!”

Q: Hoe voelt het om met Polish Raw Showcase meteen al te starten op een evenement als Q-Base? Zijn er ook plannen al om in Nederland op te treden?

A: “Het gevoel is echt onbeschrijflijk. Q-dance heeft ons de kans gegeven om deel uit te maken van dit massale evenement. Het is voor ons ook de eerste keer dat we Q-base meemaken. En dat we meteen kunnen optreden is natuurlijk geweldig. Na Q-Base hebben we onze eerste boeking in Nederland al staan. Dit is Bass Protocol in Club Rodenburg, waar we op de mainstage zullen draaien. Na deze evenementen is het rustig. We willen de act uniek houden en zullen ons ook weer focussen op onze solo boekignen, maar we staan altijd open voor nieuwe uitdagingen en boekingen.”

Q: Naast Regain, is Polish Raw Showcase getekend onder Heart for Hard / Indus3 Records. Zullen er in de toekomst ook releases komen onder de naam: ‘Polish Raw Showcase’.

A: “We zullen het vanzelf zien. We zijn erg druk met onze soloprojecten, maar er zou wel eens wat kunnen verschijnen. Verwacht het onverwachte! “

Q: Wat kunnen we verwachten van jullie optreden op Q-base?

Pawel(Regain): ”Vier gekke gasten! Kijk maar naar het tweede woord in onze alias. Nu weten jullie wat jullie kunnen verwachten!”
>Lukasz & Lukasz (Coarsection): “Iets unieks! We geven je 200% van onze energie, skills en sfeer. ”
Piotr(Chaotic Spirit): ”Om het even makkelijk te zeggen: ‘We geven jullie het beste van ons.’ Een vol uur met enkel onze tracks waaronder vele nieuwe tracks en exclusieve edits“.

Q: Hebben jullie een ultiem doel in jullie carrière?

Pawel(Regain): ”Het blijven produceren van rauwe hardstyle en een groot publiek benaderen!”
Lukasz & Lukasz (Coarsection): ”Tien jaar geleden luisterden we voor het eerst hardstyle. Daarna hebben we een hardstyle event bezocht. Vervolgens begonnen we met draaien en ons doel was om bij een lokale club te draaien. Vandaag zijn we maar enkele dagen verwijderd van een evenement dat bekend staat als één van de grotere hardstyle evenementen op de wereld. Wat zou ons doel kunnen zijn? We zouden het niet weten. Het is gek, omdat we al meer bereikt hebben dan we wilden!”
Piotr(Chaotic Spirit):”Dit jaar heb ik al één van mijn mijlpalen bereikt. Dit was mijn optreden op Loudness in April. Vanaf nu ga ik mij focussen op mijn solo tracks en proberen om ze bij een groot label uit te brengen. That is mijn doel voor 2015. Helaas zit er wel een kleine break tussen, omdat ik na Q-base en Bass Protocol een operatie moet ondergaan waardoor ik niet kan draaien en produceren tot het einde van dit jaar.”

Q: Waar kunnen mensen jullie volgen en boeken?

A: “Ben je benieuwd naar onze vorderingen onder Polish Raw Showcase? Volg ons dan op facebook: http://www.facebook.com/PolishRawShowcase  Je kunt ons boeken op de nieuwe site van Heart for Hard (www.heartforhard.nl). Graag zien we jullie natuurlijk van 23:00 tot 00:00 op de Xtra Raw stage van Q-Base.

Reageren