Jan-Jaap, Martijn & Tamara
Door Jan-Jaap, Martijn & Tamara

Dit is de vijfde “Favoriete non-hardstyle tracks” post. Op deze manier geven wij je de kans om iedere week een aantal van je favoriete dj’s net iets beter te leren kennen. Een geselecteerd groepje zal vertellen wat hun meest favoriete non-hardstyle track is en wat het verhaal achter deze keuze is. Dit zullen we maar liefst voor zes weken lang plaatsen, dus zorg ervoor dat je elke donderdag klaar zit om te zien wie er aan de beurt zijn!

Deze week de antwoorden van Zatox, The Pitcher, Thera, Crypsis en Cyber op de lastige vraag: “Als je moet kiezen, wat is dan je favoriete non-hardstyle nummer?”

Zatox
Gerardo koos voor een relatief jong nummer. ‘Razihel – Tick Tick Boom Boom (ft. Splitbreed)’ is namelijk nog maar een jaar oud. Met een release in eind 2014 is dit Trap nummer een opmerkelijke keuze. Gerardo’s nummer ‘Check Out The Drop’ heeft een aantal overeenkomsten met dit nummer. Zatox heeft echter geen invloeden van ‘Tick Tick Boom Boom’ gebruikt, ‘Check Out The Drop’ kwam namelijk in 2013 al uit.

The Pitcher
Één van de mannen van The Pitcher gaf ons zo’n compleet antwoord dat er niets aan toe valt te voegen, “Ik houd naast Hardstyle veel van experimentele muziek daarom heb ik voor dit nummer gekozen: ‘New York’ van SBTRKT. Maar ik vind veel Trap en Deep House nummers ook te gek! Weer eens een keer wat anders als altijd maar dat gedreun.”

Thera
Pieter stond voor een moeilijke keuze, dat was meteen te zien. Toen de vraag hem voorgelegd werd, kwam hij met het volgende antwoord: “Dat zijn meerdere artiesten. Mijn drie absolute favoriete bands zijn The Prodigy, Muse en Coldplay. Ben afgelopen jaar ook bij The Prodigy geweest en ga dit jaar naar Muse en Coldplay”. Natuurlijk bleven wij toen, vervelend als we zijn, lekker doorvragen. We willen tenslotte zijn echte nummer #1 weten! De, in Pieter zijn ogen zo goed als onmogelijke vraag, wist hij uiteindelijk toch te beantwoorden. ‘Coldplay – O’ werd door hem gekozen als favoriete track, maar dit was wel een momentopname vertelde hij ons.

Crypsis
Crypsis is liefhebber van Drum ’n Bass en Breakbeat. Zijn favoriete track is “Mefjus & Insideinfo – Leibniz”. Grzegorz raadt jullie allemaal aan deze even te luisteren!

Cyber
Natuurlijk kan Seraja, die door zijn fans is verkozen tot artiest van het jaar 2015, niet ontbreken aan de lijst. Opvallend was dat Seraja de vraag, als één van de weinigen, letterlijk makkelijk noemde. Hij gaf dan ook gelijk zijn favoriete non-hardstyle track door. In zijn tracks,interviews en persoonlijke SoundCloud account kunnen we horen dat Seraja van Dubstep en Drum ’n Bass houdt. Toch houdt Seraja ook van rustigere muziek. ‘Bon Iver – Babys (Urban Contact’s Summer Soul Remix)’ is zijn nummer één track.

Reageren