Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De mannen van de Frequencerz hebben het maar druk tegenwoordig. Met boekingen over de hele wereld, houd je maar weinig tijd over om aan producties te werken – zou je zeggen. Niets is minder waar, want Niels & Pepijn draaien op volle toeren in de studio. Met goed nieuws voor de liefebbers. Ze produceren er op los en dat heeft een hele goede reden: ze hebben namelijk plannen voor een nieuw Frequencerz album.

De hardstyle-dj’s, die dit jaar onder andere verantwoordelijk waren voor het anthem van Defqon.1, staan in de nieuwste editie van stadsglossy LICHT op Eindhoven met een uitgebreid interview. Dit was gisteren ook te zien in de Instagram Story van de Frequencerz. Hieruit blijkt dat de mannen grootste plannen hebben voor de toekomst. “We zitten vol ideeën voor een nieuw album”, vertelt Pepijn. Een mooi detail is dat ze hierbij verklappen is dat het hier gaat om een album zonder samenwerkingen. “Het wordt dit keer een solo, dus met alleen tracks van onszelf.” Het gaat hier dus om een productie met alleen maar tracks van de Frequencerz, waarvan we verwachten dat deze op hun label Roughstate uit zal komen. Wanneer is nog niet bekend.

In het interview vertelt Niels nog verder over de toekomst. “We zijn ook nog bezig met nieuwe studio’s, die zijn we op dit moment aan het verbouwen.” Ook de ultieme droom van het duo komt voorbij: “Een eigen show in het GelreDome. Of in het Philips Stadion, dat mag natuurlijk ook!” 

A post shared by Frequencerz (@frequencerz) on

Het belangrijkste nieuws uit het gesprek is natuurlijk de komst van het tweede Frequencerz album. De eerste, genaamd Medium Rare, bleek een enorme klapper te zijn. Het debuutalbum barst van de dansvloerkrakers, die sinds de release op bijna elk festival wel door de speakers kwamen knallen. Het werd zelfs gelanceerd met een hosting op de zondag van Rebirth Festival in 2016. Zodra er meer bekend is over het tweede Frequencerz album, dan houden we je op de hoogte.

Omslagfoto via YouTube

Reageren