Peter de Valck
Door Peter de Valck

Megabase Outdoor, wat de afgelopen twee jaar groots heeft uitgepakt in Zwolle, verhuist naar één van de mooiste strandlocaties van Nederland; Almere Strand. Titan zorgt voor grote onrust rondom het beruchte strand. “The One Who Knocks” is de leider van een kartel en oefent op nietsontziende wijze de macht uit, maar nieuwe tijden zijn aangebroken! Verschillende kartels, één ultieme battle en één crimineel meesterbrein die door vriend en vijand wordt gevreesd. Op 23 april zal zich een strijd ontketenen die voor eens en voor altijd een einde moet maken aan deze opstand.

Inceptum vs. Apexx
Sub Zero Project vs. Unresolved
Jason Payne vs. Prefix & Density
Titan vs. Thera vs. Requiem
The Pitcher vs. Nightfall
Delete vs. Degos & Re-Done

Inceptum versus Apexx is de eerste battle in de line up. Deze twee talenten krijgen de unieke kans zich bij de maffia te bewijzen. Inceptum zijn meest recente track ‘Living The Dream’ stond vorige week nog op #49 in de Hardstyle.com top 100. Apexx zijn track ‘Obey’ wordt gesupport door de grotere namen in de scene. Wie van de twee zal zich bij de grote mannen scharen?

Sub Zero Project versus Unresolved, Nederland versus Italië. Het wordt een strijd waar de eer voor volk en vaderland hoog moet worden gehouden. De ‘Bangbros’ zijn in de meerderheid, maar ‘Ricky Reckless’ heeft idem een enorme achterban. Het duo heeft een remix gemaakt van de track ‘Rockstar’ die ook op het nieuwe album van de Frequencerz terug te vinden is. Eén van de bekendste tracks van Unresolved is toch wel ‘West Coast’ met samples van rapper The Game. Op Megabase maken de acts hun ‘battle debuut’ in deze samenstelling.

Jason Payne vs. Prefix & Density is een gevecht binnen het Theracords kartel. Kan Jason ‘The Butcher’ Payne in zijn eentje de heren ‘Bacon & Egg’, oftewel Prefix & Density aan? Omgetoverd van vrienden tot vijanden zullen zij elkaar in ieder geval niet sparen.

Titan vs. Thera vs. Requiem wordt een regelrechte driestrijd! Eindbaas ‘The One Who Knocks’ moet afrekenen met oud-leider Thera, maar ook met psychopaat Requiem. Zal er een complot gesmeed worden? Bereid je voor op een combinatie die nog nooit eerder is vertoond. “Shit is about to get serious!”

The Pitcher vs. Nightfall. Kan deze battle bestempeld worden als een oorlog tussen David en Goliath? ‘Little Luke’ is in ieder geval niet bang voor reus ‘Stroganov’. Onlangs kwamen Luc van Veghel en Michel Pollen met een volledig nieuwe sound en hiermee laten ze zien dat The Pitcher harder is dan ooit!  ‘Those Summer Nights’ is slechts één voorbeeld van deze nieuwe ingeslagen weg. Nightfall laat met zijn track ‘No Surrender’ weten dat hij niet zomaar opgeeft. Deze Fusion ‘Freaks’ staan op Megabase Outdoor voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar.

‘Mr. Mayhem’ versus ‘Snitch & Snatch’ is een conflict waarbij heel veel belangen op het spel staan. Delete en Degos & Re-Done zitten dan weliswaar in hetzelfde kartel, ze willen beiden aan de macht komen. Ze gaan over lijken. Delete en het duo, die onlangs haar nieuwe live-act DNR heeft aangekondigd, zijn overigens druk bezig met een collab.

Naast deze battles laten Prototype, Malua, Phuture Noize en Kronos, allen criminelen uit de onderwereld, hun gezicht ook zien. Uiteraard wordt dit bloedbad geleid door niemand minder dan MC Da Syndrome a.k.a. ‘Hawaii Barry’.

Tickets voor Megabase zijn nog verkrijgbaar bij de officiële website: megabase.nl

Reageren