Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Gezellige Uptempo geeft een ontzettend gezellig visitekaartje af op Intents Festival. Je favoriete drollen zorgden er hoogstpersoonlijk voor dat er geen enkele vierkante centimeter onbenut werd van de zelfs uitgebreide Boombox: “Wat een gezelligheid!”

LEES OOK: Dual Damage zorgt voor volksverhuizing richting IntentsCity

Alle amigo’s wisten hun weg naar de Boombox (by Malelions) te vinden om een glimp op te vangen van Gezellige Uptempo. Gewapend met vijf gigantische poepmaskers en een shitload aan roze koeken trekken Jos en zijn kompanen werkelijk alle gekkigheid uit de kast. De volop aanwezige bezoekers vallen op een hoog BPM van de ene verbazing in de andere: holy shit.

Voor degenen die nog steeds geen drol van deze act begrijpen: het kakkende kwintet strooit 60 minuten lang met speciaal meegebrachte attributen voor de menigte, terwijl ze aangename uptempo door je oren knallen. Je kijkt je ogen uit, want het fenomeen om 5 DJ’s achter de draaitafels te zien, is wellicht moeilijk te behappen (dit geldt echter niet voor de roze koeken).

Het publiek smikkelt van alles wat Gezellige Uptempo hen voorgeschoteld met een grote glimlach op het gezicht. Ondertussen klinkt er een ‘Dikke Rave Beat’ en heerst er gemoedelijkheid tussen de containers van Intents (en ver daarbuiten). Het klassieke Q-BASE anthem komt zelfs voorbij en de AirMax vliegen tot je oorlel tijdens de energieke ‘Cocaine Last’ edit. We kunnen wel stellen dat Gezellige Uptempo een unieke ervaring is: iets wat we nog nooit eerder in de harddance scene gezien hebben.

Gezellige Uptempo zorgt voor een andere wind

We gaan nog veel zien, horen en wellicht ruiken van Gezellige Uptempo – zij hebben in ieder geval hun geur in overvloed hebben verspreid dit weekend. Wat denk jij: moet deze act op weer aan komen kakken op Intents Festival 2024 – Into The Wild?


Omslagfoto via Facebook-pagina Intents FestivalKVDM Photography

Reageren