Hard News
Door Hard News

Het succesverhaal van Warface zal niemand zijn ontgaan. Na het eerste album ‘Art of War’ komt deze productiemachine terug met een tweede klapper. Hoe is hij te werk gegaan, wat kunnen mensen verwachten en hoe gaat het eigenlijk met hem zelf? Je leest het allemaal in dit interview.

Je nieuwe album is klaar en zal tijdens Supremacy als eerste te verkrijgen zijn. Hoe kijk je terug op het proces?
Op het moment toen het album ”Art of War” klaar was en afgeleverd aan de drukkerij zijn we meteen begonnen met het opzetten van het album ”The 9 Circles”. Het plan was eigenlijk al klaar voordat we aan ”Art of War” startte maar hebben toen besloten om dit idee voor een later stadium te gaan gebruiken. Het gehele productieproces heeft van November 2014 t/m Augustus 2015 geduurd. Al met al ik ben zeer tevreden over het eindresultaat, het is iets totaal anders dan ”Art of War” maar het heeft wel de Warface feeling.

Ook het artwork ziet er weer erg gelikt uit, heb je dit zelf bedacht?
Vanaf het begin heb ik altijd samengewerkt met Jeffrey Dirkse (Nu Brand NEW Studio). Ik heb meestal met Remco-Jan een bepaald idee en dat leggen we uiteindelijk neer bij Jeffrey. Vanaf dat moment laten we hem totaal vrij in zijn artistieke vrijheid. Persoonlijk denk ik dat dat voor een artiest het beste werkt. Het resultaat mag er weer zijn al zeg ik het zelf. Mysterieus, strak maar vooral heel artistiek.

warface interview 9 circles 3
Nog geen jaar geleden kwam je met je eerste album, genaamd ‘Art of War’. Hoe komt het dat je zo snel alweer met een nieuw album besluit te komen?
Zoals ik al eerder aangaf in dit interview lag dit idee al heel lang op de plank, alleen vonden we dit plan niet geschikt om het als debuut album te releasen, aangezien dit heel erg experimenteel is. Met een debuut album wil je sound presenteren en meteen een naam vestigen. Als eenmaal de naam gevestigd is is er ruimte voor te experimenteren in je eigen sound.

Er staat genoeg materiaal op, dus zo te zien is Warface een ware productiemachine. Heb je ooit last van een ‘writers-block’ en wat doe je dan?
Ik kan niet zeggen dat we last hebben van een Writers block, als de een het ff niet meer weet heeft de andere wel een vet idee. Dat is het nu het fijne om in teamverband te werken. Heel veel sparren met elkaar en uiteindelijk komt er wel iets vets uit.

De titel, en daarmee ook het thema, van het album is ‘The Nine Circles’. Hoe ben je daarbij gekomen?
In het boek van Dante Aligieri’s; Dante’s Inferno, verteld hij over zijn reis door de hel. De hel bestaat uit negen cirkels, om uiteindelijk bij de laatste cirkel uit te komen moet je ze allemaal doorlopen bij wijze van spreken. Na heel veel research bleek dat we met alle thema’s (cirkels) wel een bepaalde band hadden. Niet dat we ons er zelf in terugzagen maar we kregen wel vette ideeën om per thema’s iets anders neer te zetten. Het album is puur metaforisch, het is echt de weerspiegeling van de maatschappij op alle niveaus, persoonlijk tot zakelijk. Ik durf te wedden dat iedereen zich wel met een van de cirkel thema’s kan identificeren.

warface interview 9 circles 4
Dit verhaal komt terug op CD 1, waar we ook een track zien samen met Superior, genaamd “Beyond Aggression”. Wie is deze (nieuwe) artiest waar je mee samenwerkt?
Superior is geen nieuwe hardstyle artiest maar een band die eigenlijk niet meer bestaat. Michael en Paul zijn ex leden van Superior en hebben speciaal voor deze track weer de koppen bij elkaar gestoken om aan deze experimentele track mee te werken. Beide zijn het goede vrienden van Remco, dus zodoende kwamen we met hun in contact. We hebben voor de track ”Beyond Aggression” Hardstyle met Metal gecombineerd en vind dit persoonlijk wel een van de vetste tracks van mijn album. Je hoort gewoon heel goed dat de combinatie Hardstyle en Metal door een deur kunnen. Het heeft een dezelfde soort feeling.

Productie technisch hebben we de vocalen van Paul opgenomen in een opname studio en daarnaast heeft de gitarist Michael de breaksounds, melodieën en gitaarrifjes ingespeeld. Alles wat je hoort in deze track komt uit een elektrische gitaar, buiten de kicks eigenlijk. Niet iedereen zal het kunnen waarderen, maar het is wel weer iets unieks in de hardstyle scene.

Op CD 2 heb je besloten om voornamelijk samenwerkingen te zetten. Het is mooi om te zien dat de namen heel erg uiteenlopen. Zou je kunnen vertellen waarom je juist voor deze namen hebt gekozen?
Zoals ik al eerder aangaf zijn we aan het einde van het jaar 2014 al begonnen met het opzetten van dit album. We wisten al vanaf dat moment dat we aan het einde van het jaar 2015 een nieuw album gingen releasen. Het enige struikelblok waarmee je zit is als je aan een album werkt is dat er een lange tijd geen muziek meer uitkomt en wij hebben ervoor gekozen om door het jaar door toch tracks uit te brengen om de fans te bedienen met muziek, zodat er toch nieuwe muziek door het jaar werd gereleased waaronder de tracks met : Chain Reaction, Delete, N-Vitral, The Geminizers, Titan en de solo track H8M3.

Naast deze tracks heb ik ook nog samenwerking gedaan met E-Force, Digital Punk, Luna, Artifact, Darksiderz aangezien ik met deze artiesten een goede klik heb op muzikaal gebied. Ik hou van hun stijl, draai er ook regelmatig tracks van in mijn setjes. Het leek me daarom ook super tof om met ieder van hun samen te werken exclusief voor dit album.

warface interview 9 circles 2
Er staat ook een track op met de Amerikaanse artiest Darksiderz. Hoe ben je met hem in contact gekomen voor een collab?
Ik had al een tijdje contact met Aaron via facebook en andere social media’s. Op een gegeven moment kreeg ik via mijn promomail een track van hem binnen die ik heel vet vond. En van het een komt het ander en hebben we besloten om speciaal voor dit album een track te doen.

Het album wordt uitgebracht op End of Line. Zijn er plannen om het label uit te breiden, met meer artiesten bijvoorbeeld?
Plannen zijn er niet echt om het label uit te breiden, maar mocht er een artiest voorbij komen waar wij heel veel potentie in zien staat de deur altijd open.

Even iets anders, we zagen namelijk dat je de afgelopen tijd nogal ziek bent geweest. Komt dit mede door je drukke schema?
Nee dit heeft niks met mijn drukke schema te maken, ik heb de chronische darm ziekte genaamd Collitis Ulcerosa. Dat is een aantal jaar geleden bij mij geconstateerd en heb het ook heel goed onder controle met medicijnen. Toen ik op vakantie ben geweest en meteen de week erna een weekendje Decibel heb meegepakt kreeg ik koorts en de griep. Aangezien ik sowieso al minder weerstand heb als een normaal ”gezond” persoon kreeg ik een terugval in mijn ziekte. De weken daarop ben ik ook echt flink ziek geweest en heel veel afgevallen, dat hadden een aantal fans al opgemerkt op de boekingen in het weekend, haha. Het gaat nu weer goed, alles is stabiel. Lekker vergeten en on to the next.

warface interview 9 circles
Naast een nieuw album heb je ook losgelaten dat je met een documentaire gaat komen? Kun je hier wat meer over vertellen?
De documentaire gaat in principe de groei van Warface tussen het album ”Art of War” en ”The 9 Circles” weergeven qua boekingen etc. Ik laat jullie een kijkje zien van achter de schermen, in de studio en on the road in het buitenland. Opgevuld met interviews van andere artiesten. Ook behandelen we elke track van het nieuwe album wat het idee erachter is en hoe we het geproduceerd hebben.

Er komen dus genoeg vette nieuwe dingen aan. Als afsluiter willen we je graag een dilemma voorschotelen. Je mag slechts één optie kiezen.
1. Bij elk optreden plakken je schoenen vast aan de grond
2. Iedere set van je begint met de vogeltjesdans

Bewegen op het podium vind ik heel belangrijk, daarom kies ik voor de vogeltjes dans. Die mix ik dan fijn na 1 seconde uit, hehe!

Win een exemplaar van het nieuwe Warface album The 9 Circles!

Wil jij het gloednieuwe album van Warface binnenkort op je deurmat horen vallen? Like dan dit bericht en laat ons hieronder in een opmerking weten wat je favoriete track is van The Nine Circles. De winnaars zullen in dit bericht bekend worden gemaakt op zaterdag 3 oktober.

Het album is ook alvast hier te bestellen: Noizevizion.com

warface interview 9 circles 5

Reacties

 • Sebas S 26 september 2015 - 14:17

  F#ck the drummachine

  Quote
 • Sven de Haas 26 september 2015 - 14:03

  Voice of addiction !

  Quote
 • Sam Does 26 september 2015 - 14:07

  Mutilate and Destroy is toch wel mijn favoriete nummertje! Heerlijk experimenteel!

  Quote
 • Stefan C 26 september 2015 - 14:08

  Teveel om op te noemen maar dan ga ik voor Disphoria. Wat een geweldige samenwerking!

  Quote
 • Björn 26 september 2015 - 14:10

  Warface & Luna – Warzone :)

  Quote
 • Bryan Manders 26 september 2015 - 14:11

  Warface & Artifact – Let the show begin

  Quote
 • Siemen Bomberen 26 september 2015 - 14:17

  Warface – H8M3 !

  Quote
 • Cas Hesselink 26 september 2015 - 14:20

  The violent storm

  Quote
 • DennieM93 26 september 2015 - 14:23

  H8M3! heerlijk nummer.. zit zo gruwelijk veel energie in, die constante drive, machtig!

  Quote
 • Victor van Sterkenburg 26 september 2015 - 14:35

  Warzone is ongetwijfeld mijn favoriet, de “luchtalarmen” zijn echt het punt waarop je losgaat!

  Quote
 • Renzo 26 september 2015 - 14:43

  Fuck You, Pay Me!

  Quote
 • Diede 26 september 2015 - 14:44

  Everlasting Fire sowieso, zo’n hard en aggresief nummer! <3

  Quote
 • Jarno 26 september 2015 - 14:48

  Path to extinction blijft een lekkere knaller ?

  Quote
 • Tristan Liebregts 26 september 2015 - 14:52

  Warface – Deception , that kick! ??

  Quote
 • Jeroen van Kaam 26 september 2015 - 14:54

  Mutilate and Destroy en The Violent Storm. Brute nummers :D

  Quote
 • Alejandro De jonge 26 september 2015 - 15:13

  Everlasting fire! Brutal, grimey. En een goede opbouw schitterend gedaan! Maar waar komen die vocals vandaan?

  Quote
 • Yowan 26 september 2015 - 15:35

  The Violent Storm

  Quote
 • Dave Noordermeer 26 september 2015 - 18:04

  Fuck you, pay me! Lekker meeschreeuwen en middlefingers in the air!

  Quote
 • Luc 26 september 2015 - 18:37

  Warface & The Geminizers – Path To Extinction, zonder enige twijfel de dikste plaat van het album!

  Quote
 • arman 26 september 2015 - 19:15

  deception

  Quote
 • Juul 26 september 2015 - 19:27

  Fuck you, pay me.! En beukuh maar ?

  Quote
 • Kunst 26 september 2015 - 20:38

  H8M3 heeft een heerlijke kick en een lekkere scratch! Love Warface!!! Hulde voor deze super producties!???

  Quote
 • aidan 26 september 2015 - 21:35

  UNLEASH WAR!!!

  Quote
 • Maarten van den Bogaert 27 september 2015 - 02:30

  Warface & Artifact – Let the show begin

  Quote
 • Tom Vermeulen 27 september 2015 - 09:45

  Allee nummers zijn me favoriet, ben n fanatieke cd collecter dus deze zal mooi bij me collectie staan!

  Quote
 • jeroen 27 september 2015 - 13:15

  vind alle tracks & samenwerkingen eigenlijk wel vet :D, vind het ook mooi om te zien dat Warface met een idee/techniek te werk gaat, ipv een kick en een screech pakken en kijken wat eruit komt

  Quote
 • Wessel 27 september 2015 - 15:48

  The Violent Storm for sure.

  Quote
 • Tim 28 september 2015 - 15:55

  Fuck You, Pay Me! beste solo maar Warface & Luna – Warzone beste samenwerking!

  Quote
 • Stefan 28 september 2015 - 18:05

  “Beyond Aggression”. Heel vet gedaan!! Ik hou er wel van om verschillende muziek stijlen te combineren binnen een track of te experimenteren. Warface weet wel vaker te verrassen.

  Quote
 • Leon van den Boogaard 30 september 2015 - 13:56

  F#ck the drummachine is echt een super dikke plaat

  Quote
 • Ruud 04 oktober 2015 - 01:02

  09. Warface & Titan – Sentinel. Wat een drive heeft die track, sinds ik de live versie hoorde was ik verkocht!

  Quote

Reageren