Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zijn eerste release van dit jaar is sinds vandaag met ‘LOVESICK’ een feit, maar 2023 wordt volgens veel fans hét jaar van Maikel – sinds kort beter bekend als Adjuzt. Hiermee is hij zelfs de meest veelbelovende act van dit jaar, dus spraken we met het Savage Squad-lid af voor een goed gesprek over zijn loopbaan tot nu toe en de mooie dingen die eraan komen.

LEES OOK: WiSH Outdoor viert 15-jarig jubileum met uitgebreide Hardstyle line-up

Adjuzt is een nuchtere Groninger. Hij werkte niet zo lang geleden nog bij de DHL, terwijl zijn carrière als artiest ondertussen ontplofte. Inmiddels spendeerde hij tijd in de studio met onder andere Rebelion en The Purge en hebben REBELLiON en Shockerz de area’s tijdens zijn sets (met Element en met de Savage Squad Special) moeten sluiten wegens de grote drukte. Je kunt vandaag de dag niet om Adjuzt heen en dat terwijl hij nog niet zo lang bezig is.

‘Volgens velen moet je Adjuzt dit jaar écht in de gaten houden’

“Bizar”, blikt Adjuzt terug op de afgelopen tijd. “Voor mijn besef natuurlijk ongelofelijk, want zelf werkte ik destijds gewoonweg vijf dagen per week en hierdoor realiseerde ik me eigenlijk niet héél goed hoeveel mensen echt over mij aan het praten waren.” Sinds zijn set op Intents Festival van afgelopen jaar met The Purge is iedereen het er unaniem over eens: de Adjuzt hype is real. Hij debuteert deze zomer zelfs op die gigantische mainstage (samen met Aversion en Mutilator) – iets waar een jaar geleden niemand nog aan dacht. “Tijdens mijn baantje bij DHL hebben we ’t onderling nooit gehad over wat ik in de weekenden deed en wat mijn ambities waren, daar was simpelweg bij DHL ook gewoon geen tijd voor haha.”

Adjuzt is iemand die als liefhebber verliefd werd op Hardstyle om vervolgens deze muziek zelf te produceren. ‘ECHOES‘, de ‘Bass Criminal’ remix en noem ze maar op: ze vallen stuk voor stuk in de smaak bij een steeds groter publiek. Het valt volgens Adjuzt goed in smaak omdat zijn sound voor ‘gevoelige escalatie’ staat. “Het kon voor mij als jonge bezoeker in het publiek nooit hard genoeg, maar een track met een grootse melodie kon ik ook heel erg waarderen. Ik heb jaren mijn best gedaan om mijn eigen sound onder de knie te krijgen, dit lukte me pas eigenlijk volledig tijdens de ‘Bass Criminal’ remix. Deze combinatie is vooral duidelijk te horen in ‘ECHOES’ en ik ben enorm blij en dankbaar dat mijn visie goed wordt opgepakt door het grote publiek.”

“In mijn sound zit eigenlijk een beetje van alles, een soort Adjuzt cocktail. Een melodie houdt je track in mijn optiek memorabel, en om daarna nog even vies eng uit je plaat te gaan tijdens een gure kick is natuurlijk qua live beleving ontzettend vet.”

 

Adjuzt bestormt met grote passen het festivallandschap

Het gaat ontzettend hard, want bekijk een random line-up en de naam van Adjuzt staat ertussen. “Inmiddels kan ik lastig nog zeggen dat ik het mij niet meer besef natuurlijk”, realiseert hij. De mensen die hem persoonlijk kennen weten dat dit heeft even geduurd. “Maar nu ik al meerdere keren podia’s heb mogen bestormen, de grootste artiesten en voorbeelden mijn muziek draaien, na een half jaar relevantie ‘ECHOES’ al in de Q-dance Top 100 op plek 39 is geëindigd en ik genomineerd ben als Beste Talent, Beste Set en met mijn label Savage Squad als Beste Label bij de Hardstyle Awards, kan ik nog moeilijk zeggen dat ik het niet echt door heb.”

Adjuzt straalt bij het uitspreken van deze prestaties in de afgelopen maanden. Hij is een liefhebber pur sang. “Zelf stond ik altijd natuurlijk redelijk front row te klaplongen, alleen zal ik dit steeds iets minder vaak kunnen doen doordat men vaker met me op de foto wilt. Dan besef ik me maar al te goed dat mijn leven het afgelopen jaar flink is veranderd. Ik zal ook nooit nee zeggen tegen een foto, dus tik me vooral aan!”

the purge vs adjuzt intents festival 2022

Helaas zal hij door alle succes zijn oude vertrouwde stad Groningen moeten verlaten. Een leuke uitdaging voor iemand als Adjuzt die vrijwel nooit uit zijn comfort zone stapt. “De meeste feesten zijn natuurlijk in het altijd gezellige Noord-Brabant en omstreken, waardoor het voor mij meestal al twee tot vier uur reizen is. Als ik dit heen én terug moet doen is dat best wel zwaar, vooral wanneer ik niemand mee heb en zelf moet rijden. Wanneer dit zal gebeuren weet ik nog niet, maar het zal vast niet lang meer duren. Er moet wel wel nog iets gebeuren, want onze Groninger Eierbal zou door heel het land verkocht moeten worden en dit kan helaas alleen nog maar in Groningen. Kan Hard News een petitie starten?”

Interview met Adjuzt: “Intents, jullie mogen alvast de sloopdienst afbellen voor de zondag!”

De Intents mainstage is niet voor iedereen weggelegd, maar binnen 1 jaar na de start van de hype staat Adjuzt daar. “Ik vind het ongelofelijk dat mij zo’n plek wordt gegund, en dat ook met twee van de grootste talenten die ik erg respecteer. Dikke shoutout naar Mutilator en Aversion, ook zij hebben dit dik verdiend (misschien nog wel meer dan ik). Ik kan iedereen verzekeren dat we met ons drieën iets heel diks gaan neerzetten. Wie weet komt die collab er nog wel speciaal voor Intents.”

Aankomend jaar pakt Adjuzt ook uit met zijn nieuwe live-act: NXTGEN. Hiermee staat hij op andere REBiRTH en WiSH Outdoor – met nog veel optredens in het vooruitzicht. Het is een act waarmee Adjuzt letterlijk iedere track uit zijn hele discografie onder de liep neemt, legt hij uit. “Ik ben nogal een warhoofd als het gaat om produceren. Ik ben tegen mijzelf altijd heel erg kritisch, waardoor ik voor elke track altijd veel verschillende versies heb met totaal andere drops en climaxen dan hoe ze klinken tijdens de release (sorry not sorry Savage Squad).”

Het geeft hem nog meer creatieve vrijheid. “Voor mijn NXTGEN live-act kan je dus vooral mijn platen in een compleet nieuw jasje horen met een vibe die nu goed past bij de live Adjuzt experience. Ik ben dus al een aantal maanden bezig met het creëren van unieke edits voor deze live-set waarvan de eerste op REBiRTH Festival zal zijn. De kriebels zijn er al zeker, voor de oplettende luisteraars heb ik ook al een aantal NXTGEN edits live gedraaid zoals de Take Me Away- en Chicken Soup NXTGEN edit. Dit was een voorproefje van wat de mensen kunnen verwachten, en wellicht kan je deze ook terughoren tijdens Adjuzt LIVE op X-Qlusive Rebelion volgende week, wie weet…”

savage squad special at shockerz adjuzt

We kunnen veel verwachten van de Groninger in 2023. “Ik ben zelf altijd één van het publiek geweest, en dit zal ook nooit uit mij gaan. Ik zal dus altijd het uiterste geven, omdat ik dit ook altijd frontrow met mijn vrienden deed. Wie weet zal je mij ook nog wel zien bij setjes van mijn favoriete artiesten en labelgenoten, omdat ik dit ook altijd wil blijven doen. Ik wil iedereen bizar bedanken voor zijn support de afgelopen periode en ik kan jullie verzekeren dat ik jullie niet teleur ga stellen. Ik kan niet wachten op de festivalzomer om ontelbaar mooie nieuwe herinneringen te maken met jullie!”

Vandaag is met Adjuzt – LOVESICK het startschot voor 2023 gegeven en deze is te beluisteren via de officiële kanalen van Savage Squad Recordings. Bovendien worden er nog veel ‘mooie en grote’ dingen later bekendgemaakt: houd daarom Adjuzt goed in de gaten via Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adjuzt 🤙🏻 (@official_adjuzt)


Reageren