Hard News
Door Hard News

Van jongs af aan, is Coone al gehypnotiseerd door muziek in al z’n vormen en maten. Het oprichten van z’n succesvolle label Dirty Workz en het tekenen bij Steve Aoki’s label Dim Mak, zijn beide stappen van z’n weg naar de top van de Hardstyle scene. Hardnews.nl kreeg de eer om de anthem maker van Defqon.1 2014 een aantal vragen te stellen.

Je hebt de eer gekregen om het anthem voor Defqon.1 2014 te maken. Is Q-dance hiervoor naar jou gekomen, of hoe kwam dit tot stand?
Ja, de mensen van Q-dance spraken mij aan op de Showcase van Psyko Punkz tijdens HDE in Amsterdam. Ik was even overdonderd maar zag tegelijkertijd ook al talloze ideeën in mijn hoofd voorbij komen. Want als producer heb je er natuurlijk al over nagedacht dat, indien jij het anthem mocht maken, hoe jij hem zou maken.

Kun je wat meer vertellen over het maken van deze track?
Defqon.1 werkt zoals je weet elk jaar met een bepaald thema. Allereerst kreeg ik vanuit Q-dance richtlijnen en keywords waarmee ik “moest” werken. Dus ging ik op zoek naar de juiste elementen, keek films die aansloten bij dit thema etc… De melodie was voor mij het belangrijkste. Ik wilde een beetje terug naar de 2009/2010 feeling, en dat heeft toch een twee à drie weken geduurd. Ik ben super blij met het resultaat van “Survival Of The Fittest”!

Je staat twee dagen in de Defqon.1 line-up, hoe ga je beide sets variëren?
Sowieso zullen beide sets anders zijn. Ik denk dat mijn set tijdens de opening van Defqon.1 wat meer classics gaat bevatten dan de show op zaterdag. De reden is, tijdens The Gathering zijn er volgens mij nog fanatiekere mensen aanwezig van over de hele wereld. Mensen die het gerne Hardstyle al enkele jaren uitgebreid volgen. Zaterdag ga ik ook enkele nieuwe tracks spelen, en draait het dus iets meer rond Hardstyle anno 2014.

Naast het anthem, heb je ook de ‘RED’ cd mogen mixen, kun je wat vertellen over de tracks die je hiervoor hebt gekozen?
Ik ben op zoek gegaan naar de ideale balans tussen, en let op want dit is een hele brok, euphorisch, iets hardere tracks, Hardstyle met vernieuwing en tracks van upcoming artists. Volgens mij is dit gelukt. Als je naar de mix luistert hoor je een mooie opbouw naar het stevigere werk met hier en daar wat unieke uitschieters…
1544439_10151948182725983_1131246256_n

Momenteel zit je onder andere bij Dim Mak waar je het album ‘Global Dedication’ hebt uitgebracht. Merk je dat er na deze release meer interesse is voor hardstyle bij de artiesten daar?
Zeker! Je merkt gewoon dat Hardstyle wordt opgepikt door grote House jongens. DJ’s die voelen dat de stijl ieder moment kan ontploffen. Alleen is een land zoals Amerika moeilijk in te schatten. Maar hoe dan ook, something is happening over there. En ik ben blij dat ik één van de Hardstyle ambassadeurs in dit land kan zijn.

Merk je sowieso dat Hardstyle nog altijd aan het groeien is?
Hardstyle is altijd een interessant muziek gerne geweest. Het publiek is en was altijd al heel toegewijd. Waardoor je ook sneller tegenwind krijgt… En we zijn nu op het moment gekomen dat de stijl zich weer heeft opgesplitst. Sommige jongens gaan héél commercieel, en andere gaan net vet hard! Op zich niet slecht voor de liefhebbers, maar ik zie alles toch liever wat meer als één geheel.

Sowieso komen er elke dag liefhebbers en fans bij. Dat merk ik, omdat ik nu wereldwijd speel. Overal zie je nieuwe gezichten en mensen die me vertellen dat ze sinds kort een muziekstijl hebben gevonden die echt bij hun past, en meer is dan leuke muziek om naar te luisteren. Een echte cultuur…

Hardstyle is op het moment heel erg grenzen aan het doorbreken met andere stijlen. Zo heb je onlangs Garth Emery, Dimitri Vegas & Like Mike, Linkin Park etc geremixed. Is dit de toekomst van Hardstyle volgens jou?
Het is leuk om met dit soort mensen samen te werken, dat houd je echt fris. Het muziek gerne “Hardstyle” is voor mij erg breed. In de toekomst wil ik zeker nog meer van dit soort samenwerkingen doen. Maar aan de andere kant ben ik fan van iets steviger, of zit ik in een periode waar ik de oude sound helemaal terug de bom vind. Ik doe gewoon wat goed voelt, vanuit dat standpunt komt de vetste muziek uit voort denk ik!
381388_10151484063395983_527129179_n

Komen er in de nabije toekomst nog meer van zulk soort remixen van jouw hand, en gaan zij ook ooit iets van jou remixen?
Zoals ik al zei, ja ik ga sowieso dit soort dingen blijven doen. Momenteel zijn er onderhandelingen om enkele house/trap remixes te laten maken van nieuwe tracks van mezelf. Maar ik moet het zelf dan ook echt te vet vinden, anders heb ik er geen goed gevoel bij…

Even terug naar de festivals, want je gaat deze zomer de hele wereld over. Tijdens Tomorrowland sta je op de Q-dance stage, maar ook op de Dim Mak Stage. Wat kunnen we hier van jou verwachten?
Op beide podia zal ik de sound vertegenwoordigen die ze van mij gewent zijn. Maar het is uiteraard wel leuk om bij de Dim Mak stage hier en daar wat buiten de lijntjes te kleuren!

Wat doe je met zo’n druk schema om toch te kunnen ontspannen?
Interviews geven voor Hardnews.nl. Nee, ik ga op bezoek bij vrienden en familie. Het grappige is dat het meestal geen half uur duurt of we zijn met zen allen terug over muziek aan het lullen.
603864_10151496802320983_1094535770_n

Is er iets over Coone dat niet veel mensen weten?
Ik ben best onzeker over veel dingen. Zelfs wanneer mensen mij probs geven, blijf ik bij mijn mening. Misschien ben ik op sommige punten gewoon te perfectionistisch.

Zou je 5 tracks, elk een ander genre, kunnen noemen die je op dit moment veel luistert?
1. Rap/Hip Hop, is naast Hardstyle sowieso mijn favoriet. Ik luister graag naar de teksten van Macklemore & Ryan Lewis. “Wings” is op dit moment mijn favoriet.
2. “Watermat – Bullit” is een mega bom met vooral veel orginaliteit.
3. “Yellow Claw, Diplo & LNYTNZ – Techno” hier heb ik net een remix van klaar, maar orgineel is ook echt te gek. Combinatie van Trap & Jumpstyle is vet gedaan.
4. “Dr Rude – Kalavela Shot Me Down” speel ik bijna in al mijn sets. Jumpstyle, maar heeft een beetje die oude Hardstyle/Showtek sound ofzo…
5. “Psyko Punkz & Dope DOD – Drunken Masta” Om af te sluiten met een Hardstyle track. Dit is voor mij nu al één van de hits van het jaar.

Wat mogen we in de nabije toekomst verwachten van Coone? 
Zoals ik net zei heb ik net een remix klaar voor Yellow Claw, Diplo & LNYTNZ genaamd “Techno (Coone Remix)”. Ook ben ik 3 solo tracks aan het afwerken. Één hiervan zit in de laatste fase en willen we graag eind deze zomer releasen, omdat de track zomer uitstraalt. Ikzelf vind het één van de beste tracks die ik tot nu toe heb gemaakt. Ergens deze zomer krijgen jullie hem als primeur, beloofd!

——-

Wil jij een gratis kluisje winnen op Defqon.1 2014?
Ga naar de Facebook pagina van Be Yourself Music om kans te maken!

Volg Coone online:
http://www.coone.be/
http://www.youtube.com/coonedj
http://www.soundcloud.com/djcoone
http://www.twitter.com/djcoone

Reageren